Go Back   Forum 4Tuning > Masini & Tuning > Troubleshooting - HOWTO - Mecanica - Electrica - Probleme auto

Troubleshooting - HOWTO - Mecanica - Electrica - Probleme auto Spuneti-va problemele si noi vom incerca sa le dam de cap. Avem oameni care se pricep si oameni care au nevoie de sfaturi. Asa ca postati. Avem oameni care au experienta si sunt dispusi sa ajute.

Reply
 
Thread Tools
Old 28-07-13, 00:55   #1
Livius_27

Stage 2
 
Join Date: Jan 2012
Posts: 51
Default Montare bixenon

Azi stand cu un prieten la povesti ,si instaland un kit xenon ,ne-a venit o idee.O voi descrie in speranta ca cineva care se pricepe ne va lamuri daca este posibila.
Sa luam o masina cu becuri separate faza lunga-scurta - spre exemplu Astra G H1 pe lunga si H7 pe scurta.
Ideea era ca in locul becului de faza scurta sa montam un kit bixenon H4 care este fie ( + + -) fie (+ - -) si pentru faza lunga a kit-ului sa tragem un fir de la becul H1 de pe lunga( plus sau minus) ,astfel la aprinderea fazei scurte ar lumina doar kitul H4 pe o faza scurta ,iar la aprinderea fazei lungi ar lumina H4 pe lunga si H1 .In acest fel ai avea posibilitatea sa ai pe faza de intalnire lumina acceptabila,care sa nu deranjeze,iar pe lumina de drum sa ai lumina ca ziua.Tot odata ar anula si neajunsul flash-ului ... Ar fi posibil?
Livius_27 is offline   Reply With Quote
Old 28-07-13, 12:03   #2
serban_pc

Stage 5
 
serban_pc's Avatar
 
Join Date: Feb 2006
Posts: 4,447
Member of:
[PARTICIPANT CURSE]
Default Re: Montare bixenon

Da, este posibil, dar trebuie sa iei doar semnal si sa-i dai curent prin releu de pe baterie ca altfel ar arde siguranta...bloc lumini pt ca consumul ar fi mai mare decat la becul standard.
__________________
SECRETUL REUSITEI NU ESTE SA TII MINTE CI SA STII UNDE SA CAUTI !!

(Fara erori, ballastri slim, orice tip de bec, ieftin si cu garantie)
https://forum.4tuning.ro/460-faruri-s...n/page-19.html/www.xenonieftin.ro
0724186590 / 0766900342;ID mess : serban_pc ; Bucuresti - Titan
serban_pc is offline   Reply With Quote
Old 16-12-13, 20:36   #3
heathcliff

Stage 3
 
heathcliff's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 146
Default Re: Montare bixenon

Salut. M-am gandit si eu la acest sistem, mi se parea interesant, vroiam si eu la al meu Opel Tigra A asa ceva insa am renuntat la idee (am H1 si pe FS si pe FL si pe proiectoare) pentru ca filamentul la H1 se afla la o anumita distanta de sticla aceea reflectorizanta a farului si lumineaza farul cum trebuie. Daca as monta un H4, filamentul de pe faza scurta ar fi mai aproape de de acea sticla si fie ar lumina imprastiat si nu s-ar mai vedea nimic (cel mai posibil) fie ar lumina focalizat. Iar faza lunga ar lumina oricum aiurea. Solutia ar fi montarea unor lupe... dar la pretul de 350 ron/set + 150 ron setul de H4 deja nu prea mai renteaza... decat daca esti dispus sa dai atatia bani doar pentru o fita de a da flash-uri instant. Daca tu ai rezolvat problema, anunta-ma si pe mine
heathcliff is offline   Reply With Quote
- Copyright 2020 4Tuning -