Go Back   Forum 4Tuning > Masini & Tuning > Troubleshooting - HOWTO - Mecanica - Electrica - Probleme auto

Troubleshooting - HOWTO - Mecanica - Electrica - Probleme auto Spuneti-va problemele si noi vom incerca sa le dam de cap. Avem oameni care se pricep si oameni care au nevoie de sfaturi. Asa ca postati. Avem oameni care au experienta si sunt dispusi sa ajute.

Reply
 
Thread Tools
Old 22-02-19, 22:28   #1
Ghenea

Stock
 
Join Date: Feb 2019
Posts: 1
Default Problemă motor Fiat Doblo

Bună seara! Sper că o să exprim această problemă cāt de bine se poate. Īncep prin a spune că mașina este un Fiat Doblo Maxi, an 2007, cu motorizarea 1.3 MultiJet, cu un kilometraj de 170.000 reali. Istoricul problemei īncepe de la o revizie simplă, cānd mecanicii ce schimbau filtrele și uleiul au specificat că mașina are un injector ce suflă, iar cauza este o garnitură de la acel injector. S-a schimbat acea garnitură de injector, iar după ceva timp de la schimbarea acelei garnituri, īn mers, mașina a pierdut un rezervor de motorină. A fost dusă la service cu o rampa, iar cauza pierderii acelui rezervor de motorină a fost la furtunele de retur de motorină. S-au schimbat și acestea, iar mașina a fost bine pentru o perioadă de timp, scurtă ce e drept. Īn prezent mașina are următoarele simptome : cānd vreau să plec de pe loc, motorul dă să se īnece la ridicarea piciorului de pe ambreiaj. Sunt nevoit să țin ambreiajul ridicat mai mult timp decāt o făceam de obicei să previn oprirea acestuia. Accelerația nu răspunde aproape deloc. Trecānd peste problema menționată mai sus cu ambreiajul, și reușind să fiu īn mișcare cu ea, apăs pedala de accelerație pānă la fund iar turometrul urcă extrem de greu, ca și cum mașina nu mai are vlagă. La semafor, pe liber fiind, mașina are un tremurat ce īnainte nu era acolo. Toate aceste simptome pe care le are īn acest moment, și pe care le-am specificat mai sus, īnceatează, dar nu complet, atunci cānd indicatorul din bord al temperaturii apei ajunge aproape de jumătate.

Sper că am reușit să exprim și să mă fac īnțeles prin ce am enumerat mai sus. Dacă este cineva care are o vagă idee de la ce ar putea fi, vă rog să īmi scrieți, iar dacă aveți īntrebări suplimentare asupra celor specificate, vă rog scrieți-mi și o să īncerc să vă răspund cāt de bine pot.


Mulțumesc pentru timpul acordat!
Ghenea is offline   Reply With Quote
- Copyright 2024 4Tuning -