Go Back   Forum 4Tuning > Masini & Tuning > Troubleshooting - HOWTO - Mecanica - Electrica - Probleme auto

Troubleshooting - HOWTO - Mecanica - Electrica - Probleme auto Spuneti-va problemele si noi vom incerca sa le dam de cap. Avem oameni care se pricep si oameni care au nevoie de sfaturi. Asa ca postati. Avem oameni care au experienta si sunt dispusi sa ajute.

Closed Thread

Thread Tools
Old 14-02-06, 14:41   #1
pasbogdan

Stage 5

pasbogdan's Avatar

Default montaj turbo pe motor cu k jetronic

Se poate face treaba asta cu montatul de turbo pe un 5 in linie2.3 de audi echipat cu injectie k jetronic?indiferent de turbina,poate sa fie si de aia cu motoras electric(am vazut tot pe 4 tun.ceva site cu turbine de alea)
1985 suzuki samurai
1993 audi urs4 2.2l 20 v turbo quattro-dezmembez
1994 audi 100 c4 2.6 E 12 v FWD
2003 vw lt 35
1991 audi s2 3b
pasbogdan is offline  
Old 14-02-06, 17:04   #2
hit-man

Stage 5

hit-man's Avatar

se poate teoretic (la mine la ford tot ke-jetronic am)
hit-man is offline  
Old 14-02-06, 23:39   #3
pasbogdan

Stage 5

pasbogdan's Avatar

Default turbo

Tare bine ar mai fi..Numai ca ke jetronic e cam diferit de k jetronic....
pasbogdan is offline  
Old 15-02-06, 08:24   #4
hit-man

Stage 5

hit-man's Avatar

aha am crezut ca ai facut tu o greseala de tipar si a te refereai defapt la ke-jetronic...da eu ash spune ca se poate pune turbo pe ea numai ca treuie sa faci cam multe modificari costoase zic eu(turbina,intercooler,circuitul de aer,decomprimarea motorului,valva amal,debimetru aer,modificari la circuitul de ulei si la sistemul de racire...asta daca iti pui un turbo watercooled...modificari la galeria de admisie etc...)eu as zice ca mai bine te duci pe la dezmembrari(incearca pe Lombului)si iti cauti un motor turbo si scapi de belele....parerea mea
Old 15-02-06, 09:23   #5
Gabi_323i

Stage 5

Gabi_323i's Avatar

Member of:
[BMW]

ce diferente sunt intre ke-jetronic si k-jetronic?
Gabi_323i is offline  
Old 15-02-06, 21:52   #6
pasbogdan

Stage 5

pasbogdan's Avatar

Default re

Pai diferenta intre k si ke jetronic este ca la ke deja incepe folosirea\"electronicii\"in dozarea amestecului optim de aer-carburant.La k jetronic totul este\"mecanic\"motiv pentru care i se spune injectie mecanica.Si problema cu turbo nu ar fi schimbarea galeriei,sau montarea unei instalatii de ungere,ci faptul ca la aceasta injectie(k),aerul aspirat de motor in functie de cat de mult se deschide clapeta de acceleratie trece printr-un con,unde ridica mai mult sau mai putin in functie de cat se accelereaza,o clapeta\"SENZOR\" ce la randul ei actioneaza un mecanism ce dozeaza mai multa sau mai putina benzina la injectoare.Nush daca intelegeti..SI DACA MONTEZ O TURBINA ACEASTA CAND IMPINGE AER CU PRESIUNE PE ADMISIE,ACEST FAPT VA FI INTERPRETAT DE CLAPETA\"SENZOR\" CA O ACCELERARE FOARTE BRUSCA SI DEBITUL DE BENZINA VA CRESTE FOARTE MULT.Si de fapt io poate accelerez de la 2 la 3mii.Aici e problema!Corelarea acestor factori,Montarea unor supape de\"refulare\" pentru a obtine un raport cat mai bun:aer-carburant
pasbogdan is offline  
Old 15-02-06, 22:00   #7
pasbogdan

Stage 5

pasbogdan's Avatar

Default re

ar fi valabila treaba cu cumparatul de motor din lombului sau de oriunde alt undeva,poate as gasi unul cu 20 de valve si cu turbo,dar imi trebuie neaparat TOATA partea de injectie care a fost pe motor,ceea ce la noi in dezmembrari nu prea o gasesti,fiindca Georgica ce demonteaza motorul de pe masina taie toate firele si rupe toti senzorii ca doar el nu stie ca senzorul ala mic are un rol in oferirea computerului de injectie de informatii cu privire la temperatura motorului sau stiu io ce...Si sa gasesc un 5 in linie de 2.3 turbo cu 20 v deja as fi pe aproape de ur quatro
pasbogdan is offline  
Old 16-02-06, 11:02   #8
Gabi_323i

Stage 5

Gabi_323i's Avatar

Member of:
[BMW]

diferenta intre k-jetronic si ke-jetronic este ca la aceasta din urma a fost introdusa o sonda lambda care facea o mica corectare amestecului de combustibil cu ajutorul unui regualtor de aer care facea un bypass intre aerul dintre capul distribuitor si clapeta de acceleratie si aerul dintre clapeta de acceleratie si cilindrii
Old 17-02-06, 00:38   #9
pasbogdan

Stage 5

pasbogdan's Avatar

Default re

ceva stii u....Bypass-ul se face dinaintea \"air senzor plate\"(un fel de debitmetru)si dupa clapeta de acceleratie pentru a nu mai trece aer prin clapeta\"senzor\"(air senzor plate)si implicit ii scade debitul de benzina furnizat motorului.Dispozitivul se mai numeste si regulator de ralanti.DAR TREABA ASTA O ARE SI K JETRONIC!!!!!!!!!!!!!!
Hai ca incet incet invatzam tot sistemul de injectie.Dar cine ma invatza si pe mine cum sa rezolv treaba cu turbo?Daca se poate mentine sistemul de injectie actual,sau trebuie alt sistem de injectie(L TRONIC?MONOTRONIC?)Ca daca trebe un alt sistem de injectie E BAI!!Trebuie neaparat alta chiuloasa fiindca nu se pot monta injectoare de alta injectie.HAI MA FRATILOR CA TREBE TURBO,CA PE 2.3 SUNT PREA PUTINI 138 cp.MOTORU ASTA POATE MAI MULT!!PLS!!
pasbogdan is offline  
Old 17-02-06, 08:20   #10
Gabi_323i

Stage 5

Gabi_323i's Avatar

Member of:
[BMW]

cum adica dinaintea lui? k jetronic nu a avut niciodata regulator de relanti decat modelele cu sonda lambda, adica KE eu stiu destul de bine injectia asta pentru ca mi-am montat si eu pe masina si am avut timp sa o invat

ce poate numesti tu regulator de relanti la k-jetronic este valva auxiliara de aer care functioneaza doar pe perioada de incalzire a motorului imbogatind amestecul prin acelasi bypass intre aerul dinainte clapetei de acceleratie si cel de dupa ea.
Gabi_323i is offline  
Old 17-02-06, 08:21   #11
hit-man

Stage 5

hit-man's Avatar

eu zic sa nu iti iei 20 v sau 16 v daca iti shimbi motoru numa pt un singur aspect...daca se rupe distributia(cum am patit eu recent si mi-o indoit toate valvele)te usuca de bani reparatia...
hit-man is offline  
Old 19-02-06, 01:30   #12
pasbogdan

Stage 5

pasbogdan's Avatar

Default Re:

Quote:
Originally Posted by \"B 31 FXN\"
cum adica dinaintea lui? k jetronic nu a avut niciodata regulator de relanti decat modelele cu sonda lambda, adica KE eu stiu destul de bine injectia asta pentru ca mi-am montat si eu pe masina si am avut timp sa o invat

ce poate numesti tu regulator de relanti la k-jetronic este valva auxiliara de aer care functioneaza doar pe perioada de incalzire a motorului imbogatind amestecul prin acelasi bypass intre aerul dinainte clapetei de acceleratie si cel de dupa ea.
Si e k jetronic
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	ralanti_113.jpg
Views:	258
Size:	385.2 KB
ID:	70077  
pasbogdan is offline  
Old 19-02-06, 23:39   #13
codres_ali

Stage 1

K-jetronic are regulator de ralanti, care ia aer de inainte de clapeta de acceleratie si baga dupa.
Ala care ia aer dinainte de clapeta de aer e pt frana de motor, adica baga aer pe langa clapeta si in felul asta taie benzina.
La ke-jetronic s-a inlocuit warm-up regulator de la k-jetronic ,care era mecanic si regla presiunea de control si implicit amestecul, cu un regulator electronic care e pe capul injectiei si regleaza presiunea de control. Asta primeste semnal de la calculator care regleaza amestecul in functie de temperatura, acceleratie etc prin sonda lambda.
Daca vrei sa pui turbo, trebuie sa pui injectia inainte de turbina, ca sa nu intre aer cu presiune la clapeta de aer. In rest cred ca nu sunt probleme, ca doar a fost turbo pe k-jetronic. Injectoarele+injectia cred ca fac fata la cel putin 200 cp.
codres_ali is offline  
Old 08-12-06, 00:39   #14
badboy4life

Stage 3

Default Re: montaj turbo pe motor cu k jetronic

daca vrei sa pui turbo iti trebuie ecu de turbo exeplul meu MAC 14, iti mai trebuie intercoolerul si o gramada de senzori printre care unul de aer ce citeste temperatura din intercooler, e complicat crede-ma. Am un audi 100 2.2 turbo cod motor MC si unul 2.2 simplu cod motor KU ambele din '90 dar difera de la cer la pamant. Sfatul meu vinde masina si cauta un turbo original!
badboy4life is offline  
Old 08-12-06, 11:40   #15
lascarica
Super Moderator

Stage 5

lascarica's Avatar

Member of:
[Super Moderators]
[Moderators]
[Observator 4tuning]
[PARTICIPANT CURSE]
Default Re: montaj turbo pe motor cu k jetronic

Quote:
Originally Posted by hit-man View Post
eu zic sa nu iti iei 20 v sau 16 v daca iti shimbi motoru numa pt un singur aspect...daca se rupe distributia(cum am patit eu recent si mi-o indoit toate valvele)te usuca de bani reparatia...
Ce aberezi mai copile acolo?...hai sa vindem masinile toti cei care avem motoare multisupapa,nu? Daca n-ai ce posta,abtine-te...n-are rost sa postezi doar pentru a-mi da mie de lucru -sa sterg posturi in care "zici" cuvinte doar de dragu de-a avea zgomot la tastatura

pasbogdan,sa stii ca inca mai am inca si un cc ca al tau (1990 - ke, 5cyl 2000cmc...daca te uiti pe sectiunea audi il vezi) si chiar daca cu el nu am mai circulat decat foarte rar in ultimii 2 ani,tin la el si am cautat tot felul de solutii pentru a-i imbunatati performantele si nu-s sigur ca merita implementarea unei turbine pe sistemul asta de injectie.Ar trebui schimbate si injectoarele cu unele de debit marit,si distribuitorul...ca sa nu mai vorbim de decomprimarea motorului care-ti va scoate peri albi....
Poate ar fi mai simplu un compresor mecanic,insa nu-l vei gasi f ieftin. Poate in cazul trecerii la injectie electronica ai avea mai putine batai de cap.
Referitor la ......"turbina" aia cu motoras electric de care spuneai.... ,cred ca mai bine nu mai vorbesti de asa ceva .
PS: motorul ala de pe S4, S2, RS2,S6(pana-n '98 si este 2.2 nu 2.3 ), este senzational in oricare dintre configuratii (doua sau trei tipuri de turbine folosite,toate KKK),daca-l gasesti in firea lui,ia-l. Am vazut ca este de vanzare un 200 cu motorul ala pe anuntz,prin BV,insa,,....scump rau- 5000cere. Din cate am vazut tine cu "interne stock",peste 330CP...ceea cee...

PS2: vad ca imaginea cu motorul este chiar a masinii tale.....ce cauta distribuitorul ala (capul) negru pe masina ta?!...dupa '88 s-au folosit numai cele de aluminiu,iar tu acolo vad ca ai unul de la generatia cu ,,k-jetronic....???

PS Most Important : acum mi-a aratat cineva varsta topicului asta. Consider ca s-a rezolvat in 10luni de zile problema,insa daca mai este cumva de actualitate,pasbogdan -te rog sa-mi dai un pm. pentru a redeschide threadul.
Numai bine,
Gold_Fm - purest form of entertainment music; Romānia Muzical - only music.

Last edited by lascarica; 08-12-06 at 13:04.
lascarica is offline  
- Copyright 2026 4Tuning -