Go Back   Forum 4Tuning > Masini & Tuning > Troubleshooting - HOWTO - Mecanica - Electrica - Probleme auto

Troubleshooting - HOWTO - Mecanica - Electrica - Probleme auto Spuneti-va problemele si noi vom incerca sa le dam de cap. Avem oameni care se pricep si oameni care au nevoie de sfaturi. Asa ca postati. Avem oameni care au experienta si sunt dispusi sa ajute.

Reply
 
Thread Tools
Old 20-08-04, 09:34   #1
razvanc141180

Stock
 
Join Date: Aug 2004
Posts: 2
Default Aer in pompa de injectie

Am un Citroen BX 1.9D TRD si am urmatoarea problema.
Daca in timpul mersului, sau in stationare, maresc turatia motorului peste 3000 rpm si masina este scoasa din viteza, motorul se opreste si am probleme in a-l reporni ( trebuie sa reamorsez pompa de fiecare data). Totodata, motorul se auto-tureaza la rotatii foarte mari ( > 4000 rpm )timp de cateva secunde bune ( chiar si un minut ), dupa care, fiind turat pe 3000 rpm se opreste si iar am greutati in a-l reporni ( trebuie sa reamorsez pompa ). Deseori motorul se tureaza cand stau la un stop intr-o intersectie, dupa care se opreste si nu porneste pana nu amorsez pompa.
Am observat ca la orice turatie in furtunul de la filtrul de motorina la pompa de injectie apar bule de aer care sunt cu atat mai numeroase cu cat turatia creste.
Am mai observat conditiile in care se autotureaza motorul:
- numai cand este cald afara ( 30 grade C ), dimineata sau seara nu s-a turat niciodata
- cand iau o curba mai stransa cu o viteza mai mare ( forta centrifuga mai mare )
Am fost la un pompagiu crezand ca problema e cu pompa sau injectoarele. Acesta mi-a spus ca motorul se auto-tureaza din cauza aerului care intra in pompa de injectie.
Va rog sa ma ajutati si pe mine cu idei, sfaturi chiar rezolvari.
Multumesc,
Razvan
razvanc141180 is offline   Reply With Quote
Old 20-08-04, 09:45   #2
COObra

Stage 5
 
COObra's Avatar
 
Join Date: Apr 2004
Posts: 1,460
Default

vezi ca s-ar putea sa-ti intre aer in instalatie de la membrana din pompa de benzina. mai poate intra pe la o imbinare de furtune (dar asta inseamna ca ar trebui sa iti si curga pe jos)
mai departe sa intre cei care au experienta mai mare in diesel.
COObra is offline   Reply With Quote
Old 20-08-04, 10:02   #3
the_mav

Stage 5
 
the_mav's Avatar
 
Join Date: Aug 2004
Posts: 599
Default

masina mea de folosinta zilnica e un kadett diesel 1,6 din 86...
incearca sa verifici urmatoarele chestii la citroenul tau:
- etanseitatea pompei de motorina (adik instalatia de la rezervor la filtrul de motorina - nu trebuie sa ia aer nicaieri)
- filtrul de motorina trebuie sa fie etans (sa nu fie deteriorata garnitura lui, nici filetul de prindere, nici furtunele de admisie/evacuare motorina in/din filtru)
- pompa de motorina sa fie etansa (membrana, conducte de admisie/evacuare motorina, etc)
ATENTIE !!! pe timpul iernii (nu e cazul acum ), dak sa foloseste motorina proasta neaditivata, apa poate ingheta si poate duce la fisuri in furtune, filtru, decantor (dak exista), pompa, tubulatura de injectie, etc... Vara este uyn lucru stiut ca motorina isi mareste putin volumul (ceva mai mult decat benzina) si devine mai \"fluida\" => curge mai rapid, dar poate permite aerului sa intre mai rapid in instalatie ...

acum...tu spuneai de aer in furtunul de la filtru la pompa = admisia de motorina filtrata in pompa => posibile cauze:
- filtru de motorina nu e etans;
- colierul de la furtunul de admisie motorina in pompa nu e etans;
- furtunul propriu-zis nu mai este etans (dak e furtun slab calitativ, iar motorina nu e corespunzatoare, furtunul cu timpul devine poros => ia aer in instalatie)
- atentie la electrovalva !!!: trebuie sa functioneze conform parametrilor masinii tale (oricum intervine in circuitul pompa injectie -> injectoare, deci dupa admisia motorinei in pompa)
da un semn de viata dak mai descoperi ceva...
__________________
www.mavturism.ro
STEP ON IT & FLY TO HEAVEN...
Proud owner of SAAB...car for the moment, planning for a plane...
the_mav is offline   Reply With Quote
Old 20-08-04, 11:21   #4
razvanc141180

Stock
 
Join Date: Aug 2004
Posts: 2
Default

Multumesc de raspunsurile prompte. NU cred sa fie ceva problema cu pompa, chiar ieri am fost la pompagiu, care a desfacut-o, s-a uitat in ea, s-a uitat si peste injectoare, duze etc si nu a gasit nimic. A schimbat doar ceva valva de dozaj. Intr-adevar dupa ce a umblat la pompa, aceasta trage mult mai putin aer decat inainte, dar tot trage.
Cred ca e posibil sa fie ceva pe circuitul de la rezervor la filtru, sau ceva la filtru, vreo garnitura cum ai zis tu.
In legatura cu furtunul de la filtru la pompa, am un furtun de plastic!?! / cauciuc!?! transparent si am auzit ca pentru motorina e recomandat un furtun de cauciuc din acela cu camasa din material.
Din cate am observat s-ar putea sa fie vreo problema undeva departe de motor. Chiar daca motorul e cald ( dupa vreo 1 ora de condus in oras, Timisoara ) si e racoare afara ( seara dupa 7, dimineata pe la 8 ) nu se tureaza niciodata. La pranz, in schimb, dupa ce masina a stat parcata in soare vreo 3, 4 ore ( fara sa fie pornit motorul in acest timp ) se tureaza in toate cazurile, uneori imediat dupa pornire, si intotdeauna dupa ce masina s-a inclinat ( sau in curbe luate in viteza sau chiar dupa ce am trecut, de asemenea, mai repede, peste un damb ceva mai proeminent de pe strada)
razvanc141180 is offline   Reply With Quote
Old 20-08-04, 11:26   #5
the_mav

Stage 5
 
the_mav's Avatar
 
Join Date: Aug 2004
Posts: 599
Default

da...pt admisie de motorina e indicat un furtun de cauciuc dublu fatzetat, cu insertzie textila; pt evacuare e indicata tubulatura sau tot furtun de cauciuc cu insertzie (atentie ca la evacuarea motorinei e putin mai multa presiune decat la admisia ei..)
oricum, dak poti sa schimbi furtunul ala, schimba-l... atentie la colierele de prindere, sa fie bine stranse si etanse DAR SA NU PERFOREZE CAUCIUCUL !!!
daca ti se tureaza dupa ce motorina din rezervor/instalatie/pompa/etc s-a incalzit, e foarte posibil ca pe circuitul: rezervor->filtru->pompa sa ai pori prin care sa intre aer in instalatie...double check the circuit...
the_mav is offline   Reply With Quote
Old 15-01-11, 13:57   #6
iuli1111

Stock
 
Join Date: Jan 2011
Posts: 9
Angry imi moare motorul.....

Salut in primul rand imi cer scuze ca nu sunt un cunoscator de masinii
as avea si eu o problema la masina,mea si daca ma puteti ajuta cu o idee sau un sfat vas fi recunoscator :am un daewoo lanos din 1999 motor 1.5 simplu are 80 de mii de km.
Problema este urmatoarea imi facea ¨figuri¨ la pornit masina adica cand o porneam dimineata trebuia sa o turez putin si sa plec fortat sa nu ami moara motorul bine inteles motorul rece dar cand se incalzea nu mai avea nimic si timp de vreo saptamana mia facut asa acum 3 zile cand am vrut sa o pornesc a pornit si am plecat cu ia tot asa fortat dar a mers cativa metri si a murit motorul si nu a mai pornit am incercat de vreo zece ori nimic am aduso trasa acasa dupa 1 ora a pornit dar dupa cateva secunde iar a murit si am observat ca asta e problema porneste la sfert de cheie dar moare in 5 secunde am duso la servis aici eu sunt in spania si astea de aici nu prea stie meserie si o am de 3 zile si mia schimbat bujiile sa uitat mia schimbat bobina dar degeaba,bine inteles nu erau astea cu ¨buba¨asa ca mi lea pus inapoi pe ale mele datimi si mie o idee daca vi sa intamplat si voua la fel sau daca avetii idee ce poate fi au vrut sa o bage pe tester dar problema e ca nu are mufa trebuie a ei din fabrica din korea multumesc astept si eu raspuns daca mai e nevoie de ceva detalii vi le zic va multumesc inca o data
iuli1111 is offline   Reply With Quote
Old 16-01-11, 12:04   #7
turbojack


Stage 5
 
turbojack's Avatar
 
Join Date: Jan 2006
Posts: 2,768
Member of:
[Moderators]
[4Tuning International]
[PEUGEOT]
Default Re: imi moare motorul.....

Trebuie curatata in prima instanta clapeta de acceleratie.
turbojack is offline   Reply With Quote
Old 16-01-11, 19:33   #8
iuli1111

Stock
 
Join Date: Jan 2011
Posts: 9
Default Re: imi moare motorul.....

Quote:
Originally Posted by turbojack View Post
Trebuie curatata in prima instanta clapeta de acceleratie.
ok maine ma duc la service sa ai zic la mecanic sa vedem ce o zice maine si te anunt ms mult pentru raspuns
iuli1111 is offline   Reply With Quote
Old 17-01-11, 20:25   #9
iuli1111

Stock
 
Join Date: Jan 2011
Posts: 9
Default Re: imi moare motorul.....

Quote:
Originally Posted by turbojack View Post
Trebuie curatata in prima instanta clapeta de acceleratie.
Salut deci nu stiu daca mai intri sa mai imi dai vreun raspuns dar totusi eu ati zic ce mia zis la mecanic:mia zis ca e dus motorul ) totusi cu 80 de mii de km sa fie dus e culmea lam intrebat cum e dus ce are mai exact si mia raspus ca nu mai imi merge in piston a deschis capacul de la motor si a vazut ca nu mai are presiune uleiul ca a dat el cu mana si nu mai avea ulei dar treaba este ca daca masina e pe bara de 1 saptamana nu e normal sa nu mai fie ulei in motor si sa se duca in baie? dupa cum am specificat nu ma pricep la masini (motoare) dar asa ca idee asa si cam atat mia zis de bagat pe tester nu mia bagato ca nu are mufa.Acum am duso la alt service pentru ca totusi nu am eu bani sa schimb motorul si nici nu las schimba chiar daca as avea nu as da atatea bani iam zis sa imi repare ce trebuie si mia zis mai bine til schimb motorul ca tot atatea bani ati ia tu ce zici are dreptate ce ami zice mecanicul......si mai specific ca nici nu prea asi dadea interesul o am de o saptamana aproape la ei si decat a deschis capacul la motor a schimbat bujiile a schimbat bobina de inductie atat mia facut(((sanatate si astept un raspuns mersi mult
iuli1111 is offline   Reply With Quote
Old 18-01-11, 01:04   #10
turbojack


Stage 5
 
turbojack's Avatar
 
Join Date: Jan 2006
Posts: 2,768
Member of:
[Moderators]
[4Tuning International]
[PEUGEOT]
Default Re: imi moare motorul.....

Quote:
Originally Posted by iuli1111 View Post
...mia zis ca e dus motorul ...
Schimba mecanicul in primul rand.
Masina are mufa de diagnoza ,numai ca trebuie sa fie cineva care stie unde este.
Aici ai localizarea ei : https://img522.imageshack.us/img522/6421/obdlanos.jpg
Posibil sa fie si un defect de pompa de benzina (releul de actionare sau pompa pur si simplu)
O suspiciune de motor uzat excesiv ,atrage imediat o verificare a compresiei ,inainte de a da un verdict atat de grav.Chestie de profesionalism.
__________________
turbojack is offline   Reply With Quote
Old 18-01-11, 02:34   #11
iuli1111

Stock
 
Join Date: Jan 2011
Posts: 9
Smile Re: imi moare motorul.....

Quote:
Originally Posted by turbojack View Post
Schimba mecanicul in primul rand.
Masina are mufa de diagnoza ,numai ca trebuie sa fie cineva care stie unde este.
Aici ai localizarea ei : https://img522.imageshack.us/img522/6421/obdlanos.jpg
Posibil sa fie si un defect de pompa de benzina (releul de actionare sau pompa pur si simplu)
O suspiciune de motor uzat excesiv ,atrage imediat o verificare a compresiei ,inainte de a da un verdict atat de grav.Chestie de profesionalism.
Da asta am si facut azi adica luni lam dus in alta partea mufa are masina pentru test dar nu avea el mufa pentru masina mea nici mufa nu stia unde e iam aratato eu unde este multumesc mult pentru raspuns acum mai m-am linistit sa vedem ce mio zice si astea aici eu cred ca este bun servisul ca este si itv linga el nu stiu cum se zice la noi parca rar si cred ca se lucreaza mai bine si ca sunt mai seriosi in fine acum astept sa vad ce fac si aici inca o data multumesc si sper sa ai dreptate sa fie pompa eu cand dau la automat se aude bazaitul de la pompa de benzina dar dupa ce imi moare nu se mai aude accel bazait cand dau la automat iar sanatate
iuli1111 is offline   Reply With Quote
Old 19-01-11, 22:13   #12
Dj_kyd

Stage 5
 
Dj_kyd's Avatar
 
Join Date: Jan 2011
Posts: 517
Member of:
[Fiat]
Default Re: Aer in pompa de injectie

Vezi pompa aia de amorsare din aia este sigur... sau eventual decantor dar este foarte putin probabil aceeiasi problema am avuto si eu o data la un Iveco dar mai recent imi facea tot cam la fel si am fost la servis si mia spus ca nu mai este din pompa si cica ar fi fost din "cablajul electric". Sper sa reusesti sa o faci cat mai repede si cu bani putini
__________________
Pareri impartite : https://forum.4tuning.ro/118-masina-m...punto-mk2.html
Dj_kyd is offline   Reply With Quote
- Copyright 2024 4Tuning -