Go Back   Forum 4Tuning > Masini & Tuning > Discutii generale masini > Masini de serie

Reply
 
Thread Tools
Old 25-08-09, 16:45   #391
Alex_D12

Stage 5
 
Alex_D12's Avatar
 
Join Date: May 2009
Posts: 311
Default Re: Prima apariţie a modelului Panamera Gran Turismo

limuzina eleganta si cu performante de invidiat pt clasa ei )
Alex_D12 is offline   Reply With Quote
Old 25-08-09, 17:56   #392
UNLORD

Stage 5
 
UNLORD's Avatar
 
Join Date: Feb 2005
Posts: 4,547
Default Re: Prima apariţie a modelului Panamera Gran Turismo

Misto jante, pacat ca nu se potrives pe masina asta fara design.
UNLORD is offline   Reply With Quote
Old 25-08-09, 19:58   #393
adrian78bmw

Stage 5
 
adrian78bmw's Avatar
 
Join Date: May 2008
Posts: 4,437
Member of:
[2 Roti]
[4Rally]
[BMW]
Default Re: Prima apariţie a modelului Panamera Gran Turismo

mie jantele de pe modelul TURBO mi se pare ca merg mai bine pe modelu asta..
adrian78bmw is offline   Reply With Quote
Old 02-11-09, 16:57   #394
cristian.cracana

Stage 3
 
Join Date: Oct 2009
Posts: 105
Member of:
[PARTICIPANT CURSE]
[Opel]
[4Rally]
Default Re: Prima apariţie a modelului Panamera Gran Turismo

eleronul care se desface este chiar impresionant wow
cristian.cracana is offline   Reply With Quote
Old 22-06-10, 16:14   #395
boy_wonder

Stage 5
 
boy_wonder's Avatar
 
Join Date: Sep 2006
Posts: 8,889
Member of:
[Super Moderators]
[Moderators]
[REDACTOR 4TUNING]
[4TuningRO]
Default Re: Prima apariţie a modelului Panamera Gran Turismo

Porsche Panamera acum si mai economic

Modelele Panamera in opt cilindri intra, incepand cu august 2010, in noul MY (model year), cu un standard si mai ridicat, eficienta generala sporita si noi dotari optionale.

Printre altele, noul sistem de recuperare a energiei de franare disponibil in echiparea standard, impreuna cu anvelopele optionale all-season de 19" cu rezistenta deosebit de redusa la rulare, determina pentru Panamera Turbo o reducere si mai mare a consumului de combustibil de pana la 0,9 litri/100 km. Astfel, modelul de top de 500 CP consuma acum, conform NEDC (New European Driving Cycle), doar 11.3 litri, fata de 12.2 litri/100 km. Aceasta corespunde unei reduceri de emisii CO2 de 21 grame per kilometru. Panamera S si Panamera 4S consuma acum, conform NEDC, doar 10.3 litri/100 km, respectiv 10.6 litri/100 km, ceea ce inseamna o reducere de cate o jumatate de litru de combustibil la 100 de kilometri (adica minus 11 grame CO2/km).

Cresterea eficientei este bazata in primul rand pe sistemul de recuperare a energiei de franare, prin care bateria este incarcata cu precadere in timpul fazelor de franare, respectiv atunci cand soferul ridica piciorul de pe acceleratie. Pe de alta parte, in timpul accelerarii, se reduce curentul de incarcare al alternatorului, motorul cu ardere interna fiind astfel mai putin solicitat, pentru ca nu trebuie sa furnizeze aceasta energie de incarcare a bateriei. Aceasta energie poate astfel sa fie folosita pentru accelerare. Impreuna cu alte imbunatatiri, aceasta strategie de incarcare a bateriei economiseste la Panamera Turbo nu mai putin de 0.7 litri la 100 kilometri, iar nou dezvoltatele anvelope all-season, disponibile ca dotare optionala, cu diametrul de 19", diminueaza consumul cu inca 0.2 litri/100 km pentru orice model din gama Panamera. Profilul optimizat asigura in combinatie cu un mix special de cauciucuri, o rezistenta redusa la rulare, sporind in acelasi timp durata de viata a anvelopelor. Functia Auto Start-Stop a fost de asemenea optimizata, permitand acum soferului sa porneasca chiar si mai rapid si mai confortabil dupa oprire.

Porsche Torque Vectoring Plus (PTV Plus) este disponibil acum ca pachet optional de dotare, pentru modelele Panamera V8, impreuna cu Porsche Dynamic Chassis Control (PDCC) si cu diferential blocabil controlat integral pentru puntea spate. PTV Plus sporeste caracteristicile dinamice intervenind asupra franelor rotii aflate in interiorul curbei, generandu-se astfel un moment cinetic suplimentar care actioneaza in aceeasi directie ca si volanul. Rezultatul este o directie mai dinamica si mai directa la intrarea in curbe. In plus, PTV Plus in combinatie cu diferentialul blocabil spate optimizeaza tractiunea pe puntea spate in timpul accelerarii la iesirea din curba.

Mai mult, Porsche isi extinde gama de culori pentru caroserie, dotarile de piele si dotarile speciale pentru Panamera. De exemplu, modelul Gran Turismo este acum disponibil cu instalatie de incalzire in stationare, iar masinile dotate cu cutia de viteza cu dublu ambreiaj Porsche (PDK) sunt disponibile cu volan in trei spite cu padele pentru schimbarea treptelor de viteza. Mai mult, reprezentarea tridimensionala a hartilor pentru sistemul de navigatie optimizat, poate fi suprapusa acum suplimentar cu o imagine din satelit, oferind astfel o reprezentare si mai realista si o mai buna orientare. Pentru intersectiile complexe din Europa si SUA, sunt indicate acum chiar si informatii asupra benzilor de rulare. Iar functia de indicare a limitarilor de viteza, care pana acum era disponibila doar pentru autostrazi, contine acum * in functie de bazele de date existente pentru harti - si artere principale de iesire din orase, precum si sosele principale.

Click image for larger version

Name:	P09_0912.jpg
Views:	43
Size:	433.7 KB
ID:	1530068
__________________
boy_wonder is offline   Reply With Quote
- Copyright 2024 4Tuning -