Go Back   Forum 4Tuning > Masini & Tuning > Discutii generale masini > Masini de serie

Reply
 
Thread Tools
Old 10-09-08, 17:29   #1
boy_wonder

Stage 5
 
boy_wonder's Avatar
 
Join Date: Sep 2006
Posts: 8,889
Member of:
[Super Moderators]
[Moderators]
[REDACTOR 4TUNING]
[4TuningRO]
Default Trei premiere mondiale pentru Honda la Salonul auto de la Paris

  • Premieră mondială a conceptului hibrid Honda Insight
  • Debut european al noului model Honda Jazz
  • Debut mondial al modelului restilizat Civic Hybrid
  • Debut mondial al transmisiei automate Honda i-DTEC
  • Modelele FCX Clarity şi CR-Z evidenţiază viitorul Honda cu emisii reduse de noxe

Standul Honda de la Salonul Auto de la Paris va fi dominat de modele ce subliniază angajamentul actual şi viitor al Honda pentru reducerea impactului avut de vehicule asupra mediului înconjurător. La Salonul de la Paris pot fi vizionate modele de serie şi premiere mondiale de concept car ce demonstrează pasiunea şi angajamentul Honda pentru protejarea mediului înconjurător.

Principalele debuturi sunt: mult aşteptatul concept Insight ce subliniază direcţia în care se îndreaptă modelele hibride. Alături de conceptul Insight va debuta noul model Jazz ce dispune de un consum redus de combustibil şi de un nivel redus al emisiilor nemaiîntâlnite în segmentul B.

Conceptul hibrid Insight

În standul Honda, locul de cinste îl va ocupa conceptul Insight ce anunţă revenirea modelelor hibride Honda. Conceptul Insight reprezintă începutul unui nou stadiu al strategiei hibride Honda şi standardul primelor trei modele hibride noi ce vor apărea în următorii patru ani. Conceptul Insight este un vehicul practic şi flexibil, cu spaţiu suficient atât pentru pasageri cât şi pentru bageje, având un nivel redus de emisii şi un consum excelent de combustibil.

Dezideratul principal al conceptului Insight este aducerea vehiculelor hibride la un preţ accesibil unui număr mai mare de clienţi. Această strategie este susţinută de dorinţa companiei de a reduce cât mai mult posibil nivelul emisiilor de CO2. Conceptul Insight reprezintă punctul culminant al peste 20 de ani de dezvoltare în domeniul hibridelor şi a peste 35 de ani în dezvoltarea motoarelor pe benzină ce a început cu motorul CVCC în anul 1972.

Noul model Honda Jazz

Vizitatorii Salonului de la Paris vor putea vizualiza, pentru prima oară, întreaga gamă Honda Jazz. Clienţii ce vizitează standul Honda vor putea vedea modelele 1.2, 1.4 şi 1.4 i-SHIFT , transmisie manuala cu comanda automatizata. Persoanele ce se vor aventura să cunoască premiatul model hatchback în 5 uşi vor observa că acesta oferă un vehicul de dimensiuni reduse menţinând nivelul performanţelor.

Noul model Jazz dispune de un pachet incredibil, având cea mai mare capacitate a portbagajului din segment şi un spaţiu interior de excepţie. Noile scaune ce beneficiaza de sistemul „Magic Seats" oferă un nivel de utilitate întâlnit în general în segmentele superioare. Cu o capacitate portbagaj de 399 litri (la modelele care nu au roata de rezerva de uz temporara) fără a rabata bancheta posterioară, micul model Honda poate face faţă tuturor cerinţelor clienţilor.

Beneficiile spaţiului interior sunt completate de motorizările i-VTEC ce oferă performanţe mai bune, consum redus de combustibil, nivel redus de emisii şi performanţe NVH îmbunătăţite.

Civic Hybrid restilizat

În pleiada de modele hibride Honda nu a fost uitat nici premiatul model Civic Hybrid. Modelul sedan cu 4 uşi a fost restilizat deoarece continuă să depăşească toate obiectivele de vânzări în Europa. Vehiculul de familie va beneficia de modificări de design exterior ce includ grupurile optice anterioare şi posteriaore, bara de protecţie ce este acum mai agresivă iar jantele de aliaj au un nou design.

Pentru anumite regiuni din Europa, modelului Civic Sedan, cu motorizare de 1.8 litri, i se vor aduce aceleasi modificari ca si modelului Civic Hybrid.

Transmisie automată i-DTEC

Salonul Auto de la Paris va fi locul în care va debuta transmisia automată pentru motoarele diesel i-DTEC. Noua transmisie a fost dezvoltată ca răspuns la cerinţele clienţilor europeni ce solicitau o transmisie automată pentru motorul diesel 2.2 litri. Această nouă transmisie a fost dezvoltată doar pentru turbodiesel i-DTEC pentru a complementa flexibilitatea şi cuplul. Cercetările amănunţite ale companiei Honda nu au permis dezvoltarea transmisiei de către o terţă parte pentru ca ar fi putut compromite performanţele noului motor.

Model concept hibrid sportiv CR-Z

La Salonul Auto de la Paris va putea fi vizualizat şi modelul CR-Z, un concept sportiv, ce evidenţiază direcţia viitoare adoptată de Honda în domeniul modelelor hibride mici benzină-electric; se doreşte ca aceste modele să pătrundă în segmentele de nişă pentru a putea fi mai atractive. Modelul CR-Z va fi baza unui coupe hibrid de dimensiuni mici ce se va alătura gamei Honda de modele hibride ce dispun de un nivel redus al emisiilor de CO2. Modelul sportiv 2+2 are luneta in doua planuri, lunetă ce a fost timp de trei decate pentru modelul CR-X,originalul model Insight Coupe şi modelul recent Civic în 3 şi în 5 uşi.

FCX Clarity

Salonul auto francez va fi gazda modelului ecologic Honda cu propulsie pe bază de hidrogen, FCX Clarity, model ce a fost prezentat primilor clienţi în Statele Unite ale Americii la începutul lunii August. Printre utilizatorii ce au experimentat potenţialul vehiculului ce emite doar apă pe ţeava de eşapament se numără şi actiţa Jamie Lee Curtis, o susţinătoare a protejării mediului înconjurător, şi regizorul Ron Yerxa. Producţia modelului FCX Clarity a început în Japonia în luna Iulie, iar primii clienţi îşi vor primi vehiculele la finalul acestui an.

Prezenţa modelelor Civic, Insight Concept şi a hibridelor CR-Z lângă FCX Clarity oferă informaţii despre viziunea de viitor Honda. Producătorul japonez consideră tehnologia propulsiei pe bază de hidrogen ca fiind soluţia ideală pentru obţinerea unui nivel zero de poluare, în timp ce trenul de rulare hibrid reprezintă o soluţie pe termen mediu în ceea ce priveşte nivelul de emisii până în momentul în care modelul FCX Clarity va fi produs în serie.

Sursa: Honda
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	7210_Insight_Concept,_FCX_Clarity,_CR-Z.jpg
Views:	291
Size:	246.1 KB
ID:	638630   Click image for larger version

Name:	7205_Honda_at_the_Paris_Motor_Show.jpg
Views:	202
Size:	398.4 KB
ID:	638631   Click image for larger version

Name:	7224_Honda_at_the_Paris_Motorshow.jpg
Views:	211
Size:	288.1 KB
ID:	638632  

Click image for larger version

Name:	7223_i-DTEC_Automatic_Gearbox.jpg
Views:	333
Size:	447.3 KB
ID:	638633  
__________________

Last edited by boy_wonder; 10-09-08 at 23:07.
boy_wonder is offline   Reply With Quote
Old 10-09-08, 17:36   #2
norbi_bidi

Stage 5
 
norbi_bidi's Avatar
 
Join Date: Jun 2008
Posts: 2,054
Member of:
[2 Roti]
[KIA]
Default Re: Trei premiere mondiale pentru Honda la Salonul auto de la Paris

interiorul e frumos... da in rest e "urat"
norbi_bidi is offline   Reply With Quote
Old 10-09-08, 22:28   #3
adrian2008

Stage 5
 
adrian2008's Avatar
 
Join Date: Mar 2008
Posts: 415
Default Re: Trei premiere mondiale pentru Honda la Salonul auto de la Paris

iubesc interioarele Honda:X::XX
adrian2008 is offline   Reply With Quote
Old 11-09-08, 13:33   #4
allexutzzu

Stage 5
 
allexutzzu's Avatar
 
Join Date: Jul 2008
Posts: 855
Default Re: Trei premiere mondiale pentru Honda la Salonul auto de la Paris

nu prea ma dau in vant dupa honda...
allexutzzu is offline   Reply With Quote
Old 11-09-08, 18:36   #5
zGb

Stage 5
 
zGb's Avatar
 
Join Date: Nov 2004
Posts: 1,999
Member of:
[Insomnia]
[Honda]
[SUBARU]
Default Re: Trei premiere mondiale pentru Honda la Salonul auto de la Paris

ce ma oftic ca n-au facut transmisia automata cu 2 luni inainte :<
zGb is offline   Reply With Quote
Old 12-09-08, 11:42   #6
Peugeot_113

Stage 3
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 100
Default Re: Trei premiere mondiale pentru Honda la Salonul auto de la Paris

in prima poza se vede prima masina care pare sa fie viitorul civic. mi-e unul imi place mai mult modelul precedent decat asta
Peugeot_113 is offline   Reply With Quote
Old 13-09-08, 20:34   #7
GTR

Stage 5
 
GTR's Avatar
 
Join Date: Apr 2005
Posts: 3,394
Default Re: Trei premiere mondiale pentru Honda la Salonul auto de la Paris

In prima poza este Honda City - un sedan low-cost produs de Honda deja lansat in Thailanda.
GTR is offline   Reply With Quote
- Copyright 2024 4Tuning -