26-03-08, 03:19
|
|
  Stage 5
Member of: [4Tuning International]
|
Re: EXCLUSIV Dacia SANDERO - poze interior, motor si 3 variante de culoare in ROMANIA
n-am putut sa sterg ultima linie la sfarsit pana sa expire, dar vroiam sa sterg ca inteleg ce ziceai
|
|
|
26-03-08, 06:52
|
|
 Stage 5
|
Re: EXCLUSIV Dacia SANDERO - poze interior, motor si 3 variante de culoare in ROMANIA
Tu te auzi ce spui ? Cum adica Dacia era baza ?  Prin ce, fabricand modelul de succes 1310 ? Zambetul lui Iliescu ?
Tu ai idee cati ani a mers Dacia pe minus ? Deabia din 2005 sau 2006 uzina a inceput sa inregistreze profit (cred ca premiera istorica).
In plus, una e sa compari Sandero full cu vreo Skoda coaja, si alta e sa-l compari cu Caliber, care e o masina ce nu prinde in Europa. Aici se vor motoare mici si economice, nu 4000cc si...150 de cai.
Una peste alta, mai vorbim cand Caliber ala full o sa fie la 10000 de euro.
Iar daca banii nu erau o problema, pun pariu ca toti conduceam masini de genul S Class sau Range Rover Sport.
26-03-08, 10:06
|
|
Stage 3
|
Quote:
Originally Posted by bloodfart
10,000 euro deja incepe sa devina scump! nu serios, daca te uiti la rata de schimb dolar/euro, 10,000 euro devine din ce in ce mai mult... Adica in america la $14,000 - $15,000 luai un Chryseler Neon, si acum iei un Dodge Caliber... daca e sa compar masina de "entry level" americana, cu cea din romania, atunci nici nu se discuta, cat de varza o fi neonul si caliberul, o sa fie de o mie de ori mai bune si mai performante.... Stiu ca in europa cand ajung masinile americane le salta pretul, doar vreau sa arat ca cu aceeasi bani, alti producatori iti ofera MUUUUULT mai mult, deci dupa mine, Dacia pierde foarte mult teren si o sa piarda si mai mult daca nu continua sa o imbunatateasca intr-un mod mai serios.... americanele din exemplu meu au motoare cu putere mai bine de dubla, poti sa pui orice optionala vrei pe ele, au sasiuri incomparabil mai bune, suspensie, frane.... Cat timp o sa strambe lumea la masinile americane DOAR pentru ca interiorul e prea din plastic  eu zic ca interioarele nu sunt asa penale, deci daca asta va ramane singurul plus al daciei, nu o vad bine...
|
care e legatura intre romania si america ca nu ma prind?  cumpar eu cumva masini americane din america sau de la dealerul care vinde un caliber la minim 16-17000 de euro cip (sau poate mai mult ca nu stiu preturile)? sa lasam comparatiile sf deoparte te rog, ca nu ajuta pe nimeni
|
|
|
26-03-08, 10:50
|
|
 Stage 5
|
alicee, evil_yuri...sunteti pe dinafara, fara suparare ! Omul a explicat cat se poate de clar o situatie cat se poate de simpla ! SE POATE sa ai o masina >= decat Dacia la aceeasi bani ! Nu era vba ca este o alternativa la cumparare, pt ca nu este... cu toate taxele, ajunge la un pret de vanzare in romania mult mai mare decat merita.
PS:
Quote:
Cum adica Dacia era baza ?
|
--> Nu inteleg, unde, ce, cum, in ce fel a amintit cineva de asta ? :-/
|
|
|
26-03-08, 14:50
|
|
 Stage 5
|
Quote:
Originally Posted by Dripci
alicee, evil_yuri...sunteti pe dinafara, fara suparare ! Omul a explicat cat se poate de clar o situatie cat se poate de simpla ! SE POATE sa ai o masina >= decat Dacia la aceeasi bani ! Nu era vba ca este o alternativa la cumparare, pt ca nu este... cu toate taxele, ajunge la un pret de vanzare in romania mult mai mare decat merita.
PS: --> Nu inteleg, unde, ce, cum, in ce fel a amintit cineva de asta ? :-/
|
Esti un pic trilulilu ? Tie 14000 de euro ti se pare acelasi lucru cu 6400 de euro ?
Eu iti dau tie 9000 de euro, cat costa cel mai scump Sandero, si sa imi aduci un Caliber NOU, indiferent de dotari, indiferent ca il cumperi din America sau Burkina.
Cat despre "Dacia era baza", asta e amintita chiar de bloodfart in postul dinaintea mea. Te rog intai sa citesti mai atent, si apoi sa tastezi.
Quote:
La inceput era o masina super de baza, la fel cum china facea numai chestii foarte ieftine.
|
Era atat de baza, incat te ploua in ea.
Te rog sa imi arati unde este la acelasi pret cu Dacia : http://www.dodge.ro/news_events/spec...ers/index.html
Last edited by Evil Yuri; 26-03-08 at 14:53.
|
|
|
26-03-08, 17:14
|
|
 Stage 5
|
Aoleu ! Tu arati .ro ! nu vezi diferenta ? Hm...de unde stii pretul lui sandero ? :-/
PS : nu incerca sa fii ironic  . "dacia era baza" -> nu vad asa ceva, dar in fine..te cred pe cuvant.
|
|
|
26-03-08, 17:25
|
|
  Stage 5
|
Quote:
Originally Posted by Dripci
PS: --> Nu inteleg, unde, ce, cum, in ce fel a amintit cineva de asta ? :-/
|
forumul asta mai are o sansa vad... mersi ca ai inteles
Quote:
Originally Posted by Evil Yuri
Esti un pic trilulilu ? Tie 14000 de euro ti se pare acelasi lucru cu 6400 de euro ?
Eu iti dau tie 9000 de euro, cat costa cel mai scump Sandero, si sa imi aduci un Caliber NOU, indiferent de dotari, indiferent ca il cumperi din America sau Burkina.
Cat despre "Dacia era baza", asta e amintita chiar de bloodfart in postul dinaintea mea. Te rog intai sa citesti mai atent, si apoi sa tastezi.
Te rog sa imi arati unde este la acelasi pret cu Dacia : http://www.dodge.ro/news_events/spec...ers/index.html
|
DE CE COMPARATIA LA TINE ESTE INTR-O MASINA DE 6400 si una de 14,000 EURO?
Sa inteleg ca dacia ce-a mai de varza e 6400 euro... da? mai sus era vorba ca la cam 10,000 euro cat e o Dacie "umpluta", se apropie mult prea mult de alti producatori si modelele lor de baza.. da? sunted de acord pana aici?
Eu am adaugat la asta, ca uite, pana si in America unde costurile de productie sunt mult mai mari, si tehnologia este mai avansata decat ce se ofera pe Logan, ei pentru acelasi 10,000 de euro, poate sa-ti ofere ceva mult mai misto. DA, cand adaugi la pretul masinii americane pretul de a o aduce pana in europa, costul de a o aduce la standarde europene, plus taxe, cand ajunge in romania e la peste $14,000 de euro.... Eu nu comparam pretul de vanzare in romania care e umflat de taxe, eu comparam preturile a doi producatori la ei acasa, ca sa-mi sustin parerea ca Dacia ofera mai putin decat altii pentru cam aceeasi bani. Eu compar pretul de a produce o masina si pretul cu care iese pe piata, lasand la o parte taxele si adausurile care urca suma artificial.
Renunta doua clipe la ideea ca "daca nu se vinde in romania cu atat, nimic altceva nu conteaza" si asculta ce zic. Chiar daca din cauza taxelor nu o sa ajunga niciodata masinile americane (ca sa ramanem cu exemplu) la preturi de Dacia, asta nu spune decat un lucru: PRETURILE SUNT TINUTE ARTIFICIAL IN SUS LA STRAINE, SI PIATA E INTENTIONAT SUFOCATA, CA SA LE DEA UN AVANTAJ PRODUCATORILOR NATIONALI, IN CAZUL ASTA DACIA! Deci ce-ti spun eu e ca tu nu cumperi masini straine nu pentru ca nu sunt facute la ele acasa la acelasi pret cu varza de Dacia, ci pentru ca preturile lor se umfla intentionat! DA?? AI INTELES??? Deasta si unele europene sunt mai ieftine in germania si in vest decat in romania..... Deci Dacia, cum am zis, ori continua sa se bazeze ca o sa domine in continuare segmentul de piata ultra-cheap, ori progreseaza si devine un producator cat de cat respectabil ca Skoda. Cand o sa invadeze masinile indiene si chineze ce o sa faca Dacia? O sa se roage sa puna guvernu taxe pe ele, si cand ei o sa inceapa sa se dea la fund in fata competitie o sa se milogeasca sa-i ajute guvernul sa se mentina la suprafata...
Last edited by AlliedComposites; 26-03-08 at 17:29.
|
|
|
26-03-08, 17:34
|
|
  Stage 5
|
Quote:
|
aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaoleu si vaaaai de tine  DE BAZA, adica BASIC in engleza!!! Adica are doar absolut strictul necesar, usi, roti, geamuri, si absolut nimic mai mult... Era o cutie de conserve.... si dupa, in timp, a progresat incet spre Logan, care nici el nu e nimica special, dar e un pic mai bine, si a adus Dacia la pragul de respectabilitate. Ce am spus eu e ca acum au de ales ori sa continue sa imbunatateasca Dacia ca sa-i dea cat de cat un renume in lume, sau pot sa continue sa faca masini cu singurul scop de a fi foarte ieftine, si sa ramana o marca de k-k... Au sansa sa continue sa avanseze si sa ajunga macar la nivel de Skoda, sau pot sa continue pe loganuri si sa fie competitori cu Tata Motors, si alte panarame indiene.....
|
|
|
26-03-08, 17:40
|
|
  Stage 5
|
ce ofera COAJA de caliber la SUB $14,000!
2008 CALIBER SE A Pkg. $14,000
Destination Charge $580
Color $0
Dark Slate Gray $0
Bright Silver Metallic Clear Coat $0
Features/Options (Included)
Cloth Low-Back Bucket Seats
Air Conditioning Bypass
Monotone Paint
5-Speed Manual Transmission
1.8-Liter 4-Cylinder DOHC 16-Valve Dual VVT Engine
Body-Color Grille
4 Speakers
AM/FM Stereo w/CD Player & Auxiliary Input Jack
Dunlop Brand Tires
P205/70R15 BSW All Season Tires
15" x 6.0" Steel Wheels and Wheel Covers
MSRP As Configured: $14,580
Current Incentives
Cash Allowance
- $1,000
Net Price: $13,580
|
|
|
26-03-08, 17:41
|
|
 Stage 5
Member of: [Honda] [NoSpeedLimit Romania Club]
|
Quote:
Sa inteleg ca dacia ce-a mai de varza e 6400 euro... da? mai sus era vorba ca la cam 10,000 euro cat e o Dacie "umpluta", se apropie mult prea mult de alti producatori si modelele lor de baza.. da? sunted de acord pana aici?
|
Orice masina "full" este aproape ca pret de o gama peste, cu aceleasi dotari sau chiar in plus.
Cat despre discutia asta....intr-un fel ai dreptate dar este si economia mondiala de vina. Si Dacia Sandero in Brazilia costa enorm (nu mai stiu cat dar erau multe 0)
26-03-08, 17:54
|
|
  Stage 5
|
Quote:
Originally Posted by sKyNeT
Orice masina "full" este aproape ca pret de o gama peste, cu aceleasi dotari sau chiar in plus.
|
poate masina de baza daca o "umplii", o sa coste cam la fel cat modelul mai scump at aceleasi masini, as zice eu.. Stiu ca sunt exemple cand ce zici se intampla, dar poate e mai mult in europa asta, ca aici nu prea observ asta... Adica de exemplu, daca iei un Bmw 323 (cel mai mic aici) si ii adaugi piele, xenoane si altele, probabil ca iti iese cam la fel ca in 325... Dar nu vad cum o serie 3 cu optiuni o sa ajunga vreodata cat o serie 5, desi poate gresesc... La fel as zice, ca daca pui toate optionalele pe Caliber-ul de baza, ajungi la pret aproape de caliber-ul R/T, care poate sa vina si cu AWD si ABS si are optionalele deja pe el... Asta pot sa vad... Dar nu cred ca pot sa pun destule optionale pe caliber ca sa se apropie de pretul de $23,000 pentru un Caliber SRT-4 care are motor mai mare, turbo, si alte minunatii. Altfel din linia lu dodge, treapta urmatoare ar fi un Charger sau un 300C, care sunt cu mai bine de $10,000 in plus, mult mai mult decat optionalele de pe varza de caliber.
Deci dupa mine, ce zici tu e cat se poate de adevarat, dar zic eu ca se aplica mai mult la masinile mai ieftine si mici, unde daca salti un pic pretul, ajungi la alte 5 masini care se invart la acelasi pret... Dar la masini mai scumpe, cand nu ai decat cateva modele mari si late din care sa alegi, si diferentele de pret dintre clase sunt mult mai mari, regula asta incepe sa nu mai functioneze
Last edited by AlliedComposites; 26-03-08 at 17:57.
|
|
|
26-03-08, 18:15
|
|
 Stage 5
Member of: [Moderators] [X-Team Racing Club] [Observator 4tuning] [DACIA]
|
http://www.stiriauto.ro/www/index.ph...7Cview?id=3427
deci toti sunt nebuni umbla dupa batman numai u esti al mai destept
si uitate si pe linku asta si compara preturile la seria 3 si 5 ca vb mai sus de bmw
http://www.bmw.ro/ro/ro/index_highend.html
|
26-03-08, 18:45
|
|
  Stage 5
|
Quote:
Originally Posted by SirNenea
|
hahahahahahaha, aaaaaoleu....
Cum s-a ajuns la Logan ca #1 la fiabilitate?
"au calculat un prim clasament al tuturor marcilor in functie de reclamatiile exprimate in scrisori. In continuare, au corelat aceste valori cu numarul de vehicule apartinand fiecarei marci, din parcul de automobile francez. In acest mod au putut stabili clasamentul final."
ahahahahhahahahahahahahaha. Nici macar nu au facut cine stie ce teste, au luat numarul de scrisori care le-au primit EI! Deci ce conteaza ce a zis lumea la alte reviste, sau la producatori... Testele adevarate in lumea asta se fac dupa NUMARUL DE DATI DE CATE ORI MASINA A VENIT LA SERVICE pentru reparatii in timpul garantiei, sau in primii 1-3 ani!! Nu dupa ce le-a scris stiu eu ce fraier... Si nu te supara, dar cineva care conduce o Dacie se asteapta sa fie varza si sa se tot strice cate una alta sau sa nu mearga cum trebuie, pecand cineva cu o serie 5 se asteapta ca TOTUL sa fie perfect, si cum nu e cum se plange... Deci comparatie si clasamente bazate numai pe scrisori, n-ai decat sa le ei tu in serios, si restul ca tine.
Testul asta nu include nimic despre cat de distractiva e masina e drum si cum se comporta... Da, ce conteaza ca are o varza de motor cu 8 valve cand mai toti ceilalti iti ofera variable valve timing   Ce conteaza ca coteste ca carutza si te opreste dupa un kilometru, nu asta nu conteaza deloc, important e parerea unora care au scris scrisori    Vai de voi astia ca tine, ca au scos tot sufletul din voi, si vointa de a face mai mult cu o masina decat de a merge de la A la B. Sa sti ca condusul poate sa fie chiar frumos si sa te faca sa te simti bine, nu se rezuma doar la a merge cu conserva prin oras cu 20 la ora!
si ce imi arati la BMW ?
ca un 320 e 28,500 si ca un 520 e 35,600?
ca un 330 e 39,800 si ca un 530 e 46,400?
ce tre sa vad, ca e cam 7000 euro diferenta? Daca tu gasesti 7000 de euro sa bagi in optionale, sa-mi arati si mie  e cum am zis, un 318 devine cat un 320, deci o varianta a modelului in sus, dar nu devine o serie 5, care este de fapt treapta de mai sus....
eu m-am plictisit de topicul asta... daca voi vreti Dacia, n-aveti decat  
|
|
|
26-03-08, 18:51
|
|
  Stage 5
|
Quote:
Tu te auzi ce spui ? Cum adica Dacia era baza ?  Prin ce, fabricand modelul de succes 1310 ? Zambetul lui Iliescu ?
|
ok, acum m-am prins unde a inceput neintelegerea... chiar ma miram, ca de obicei suntem pe aceeasi frecventa de unda din ce-am vazut din alte mesaje de-ale tale...
Nu am zis ca era BAZA, am vrut sa traduc BASIC din engleza, si nu mi-a venit in cap decat "DE BAZA" ca traducere... cred ca deasta m-ai inteles gresit
|
|
|
26-03-08, 20:00
|
|
VW Driver
 Stage 5
Member of: [DACIA] [RENAULT] [VW]
|
nu pot sa cred......cum dracu sa compari pretul unei masini din americ cu una din europa......comparatia trebuie facuta la preturile din romania, nu america si romania....plm nu pot sa cred....frate in america o masina europeana e umflata de taxe cand ajunge...corect? vezi acelasi lucru se intampla si in europa...oare dc? pt ca si americanii si europenii vor sa-si protejeze industria lor....deci niciodata nu va ajunge un calyber sa coste cat un logan in europa....nu mai vorbi prosti si compara pretul lui calyber din romania nu pretul din america
PS: am vaz ca ai spus si tu asta....nu am mai avut rabdare sa citesc toate posturile pt ca deja era aberant
Last edited by dogy_10; 26-03-08 at 20:04.
|
|
|
|
|