Go Back   Forum 4Tuning > Masini & Tuning > Discutii generale masini > Masini de serie

Reply

Thread Tools
Old 09-06-10, 10:32   #1
boy_wonder

Stage 5

boy_wonder's Avatar

Member of:
[Super Moderators]
[Moderators]
[REDACTOR 4TUNING]
[4TuningRO]
Default Subaru WRX STI stabileste un nou record la Nurburgring!

Subaru WRX STI stabileste un nou record la Nurburgring!

Intrebare: Care este cel mai rapid sedan de serie din lume? Probabil ca unul care poarta logo-ul celor de la Audi, Mercedes sau BMW, nu-i asa? Ce-ai zice insa de Porsche Panamera Turbo sau Cadillac CTS-V? Jaguar XFR cineva? Bine, bine, dar la Subaru Impreza WRX STI chiar nu s-a gandit nimeni?

Japonezii au trimis recent o livrare speciala catre o destinatie legendara din Germania: circuitui de la Nurburgring. In colet, nimeni altul decat noul Subaru Impreza WRX STI, livrat la volan cu un campion WRC - Tommi Makinen. Tur dupa tur, secunde scazute iar si iar, sedanul nascut in Japonia reusind intr-un final sa scoata un impresionant timp de doar 7 minute si 55 secunde. Asta inseamna mai putin chiar decat Porsche Panamera Turbo (7:56) si Cadillac CTS-V (7:59.32)!

Iata insa secretul acestei performante. Exemplarul trimis sa cucereasca Nurburgring-ul nu era tocmai de serie, ci mai degraba un prototip inzestrat cu elemente de performanta de la editiile R205 si STI C-Spec, printre care o turbina mai mare, un nou kit aerodinamic si unele componente din aluminiu. Chiar si asa, timpul obtinut este cu adevarat impresionant!

Subaru WRX STI stabileste un nou record la Nurburgring!

Filmele din 4TuningTV doar pe 4Tuning.ro
Old 09-06-10, 12:18   #2
alinush27

Stage 5

alinush27's Avatar

Member of:
[4Rally]
Default Re: Subaru WRX STI stabileste un nou record la Nurburgring!

In veci nu mi-ar fi trecut prin minte ca un Subaru WRX STI Sedan ar putea detine recordul la clasa lui pe Nordschleife in fata unor masini ca RS4 , RS6 , M3 , M5 , C63 , E63 , Panamera si alte nebunii . 7:55 pe tur face si Ferrari F430 , deci e ceva .
alinush27 is offline   Reply With Quote
Old 09-06-10, 15:31   #3
adrian78bmw

Stage 5

adrian78bmw's Avatar

Member of:
[2 Roti]
[4Rally]
[BMW]

eu zic ca pe dedesubt este o masina de raliu 100% si sa mai punem si mana lui Makinen...
adrian78bmw is offline   Reply With Quote
Old 09-06-10, 18:30   #4
MaZaN

Stage 4

MaZaN's Avatar

Si de ce nu este facuta publica puterea? Nu d'alta da' acceleratia pe treptele 5 - 6 pare mai degraba de masina de peste 500 CP; sau poate are cutia foarte scurt etajata.
Este la vanzare "editia" asta "putin modificata" exact in forma asta? Ca masinile pe care le-a batut erau exact asa cum ies din showroom.
Dupa modelul asta poate orice producator sa ajunga lider in clasa.
Pilotajul este excelent, am observat niste trase in unele viraje ceva mai altfel decat au majoritatea pilotilor pe Ring,

Later edit: acum am vazut ca este afisata si viteza si, da, are trepte foarte scurte.

Last edited by MaZaN; 09-06-10 at 18:33.
MaZaN is offline   Reply With Quote
Old 14-06-10, 14:07   #5
HoricutzWSR
Virtual Tuner

Stage 5

HoricutzWSR's Avatar

Member of:
[Design Team]
[PARTICIPANT CURSE]
[Virtual Tuning]
[Freehand Design Usergroup]

cutie scurt etajata pe Nordschleife nu prea cred da` mai multa putere, mai mult ca sigur...oricum e un progres enorm pt Subaru, si masina arata foarte bine avand in vedere dezamagirea tuturor cand au trecut la noul look...propulsorul si transmisia au fost intotdeauna elementele cheie pe WRX STI
HoricutzWSR is offline   Reply With Quote
Old 14-06-10, 14:17   #6
weedboy

Stage 5

weedboy's Avatar

ar fi interesant si niste detali tehnice,si mie mi s-a parut ca avea cutia scurta iar in viteza a 6-a acolo pe linie dreapta ap de sfarsit park nu se mai oprea acceleratia....
weedboy is offline   Reply With Quote
Old 21-06-10, 00:29   #7
zGb

Stage 5

zGb's Avatar

Member of:
[Insomnia]
[Honda]
[SUBARU]

supozitii de german cars fan boys...e model de japonia si are cutia mai scurta ca versiunea de europa by default! puterea nu e asa mare la cum accelereaza...aberati cu 500 de cai...cred ca d-abia bate la un 350
Old 21-06-10, 00:44   #8
MaZaN

Stage 4

MaZaN's Avatar

Daca citesti cu atentie o sa vezi ca am propus doua variante, ori putere mare, ori cutie scurta. Apoi am vazut ca este afisata si viteza si am concluzionat ca are cutie scurta, deci, implicit putere relativ apropiata de stock.
Nu sunt deloc "german cars fan boy", apreciez in egala masura orice masina indiferent de unde vine. Performanta masinii de fata este laudabila, doar ca nu inteleg de ce nu au facut publice mai multe detalii tehnice...
MaZaN is offline   Reply With Quote
Old 21-06-10, 01:26   #9
zGb

Stage 5

zGb's Avatar

Member of:
[Insomnia]
[Honda]
[SUBARU]

nu faceam referire la tine, am zis-o la modul general...ce mari date tehnice, mici lucruri luate de la editiile limitate jdm gen o turbina twin scroll, galerii egale si greutatea de sti stock probabil si un 320cp...small tweaks
zGb is offline   Reply With Quote
- Copyright 2026 4Tuning -