Go Back   Forum 4Tuning > Masini & Tuning > Discutii generale masini > Masini de serie

Reply
 
Thread Tools
Old 29-07-09, 16:45   #61
_anaconda_

Stage 5
 
_anaconda_'s Avatar
 
Join Date: May 2007
Posts: 3,556
Default Re: Kanjara – Fratele mai mare al Daciei Stepway

In primul rand Loganul are spatiu interior mai mare. Portbagaj mai mare (da am vazut pisica), garda la sol mai mare adica mult mai potrivita pentru Romania. Asa ca clasa aia poate sa mai astepte mult si bine pana o da ala Loganului, asta se rezuma la ce astepti de la masina, nu toti au 18 ani si vor sa ajunga la stirile de la ora 5.

Performante ? Logan 1.6 16v bate suficiente motorizari de pe motanul ala. Chiar ca este indiscutabil, doar ca nu in felul in care te-ai gandit tu.

Mult mai mult oameni cu capul pe umeri care nu se cred Schumacher ar alege loganul, dovada sunt cele de pe strada care sunt sute de mii. Pisici nu vezi asa des, chiar daca sunt mai ieftine in unele cazuri 1/2 din pret la Logan. Oare sa fie toti prosti si 2-3 de pe forum dastepti ca si-au luat felina ? .

Cale lunga este de a compara un sedan low cost de familie cu dotari suficiente, spatiu cat cuprinde, ieftin de intretinut si fiabil cu un cazan de 10-15 ani vechime.

Mai cititi o data asta sa vedeti cat de aberant este sa compari un cazan cu o masina noua.

Quote:
Cu gandirea asta lipsita de logica o masina SH este mai buna ca una noua doar ca se intampla in anumite cazuri sa aiba mai multe optionale ? Pe baza gandirii asteia un Golf V full option SH este mai bun ca un Golf V cu dotari medii NOU. Imi place cum ganditi . In acelasi timp mi-ar placea foarte mult ca TOATA lumea sa gandeasca asa si sa cumpere numai cazane SH, apoi din moment ce masinile noi NU se mai vand sunt curios de unde o sa se mai gaseasca SH dupa un timp.

In loc sa apreciati ca sunt oameni intregi la cap care isi cumpara masini noi si nu dau banii pe cazane, ca sa aveti voi de unde sa le luati rablele dupa 10 ani voi aruncati cu noroi. Daca primul posesor al bemeului tau NU isi cumpara E36 nou si isi lua un Seria7 vechi cat lumea ca deh era mai mare si avea mai multe dotari tu ce conduceai acum ?

Pe politica asta hai sa nu ne luam Seria3 nou ca la banii astia ai Seria5 SH care "e mai tare" nu ?
__________________
www.ozcarwash.ro - detailing profesional in Craiova
_anaconda_ is offline   Reply With Quote
Old 29-07-09, 17:17   #62
mistreku

Stage 5
 
mistreku's Avatar
 
Join Date: Mar 2005
Posts: 2,239
Default Re: Kanjara – Fratele mai mare al Daciei Stepway

o sa le iau pe rand: loganul are spatiu interior mai mare poate in sus! unde nu te ajuta decat poate daca fumezi mult.. sa aiba unde sa se stranga fumu.

portbagaj, facem proba.. vino tu cu un logan si vin eu cu pisica mea, si vedem in care intra mai mult. si cu spatiul interior si portbagaj, gata! vad ca epuizasi clasa aia.. spatiul interior deasupra capului si portbagaj. hai sa te mai ajut cu cateva repere dupa care mai poti aprecia o masina: scaune incalzite, interior piele, dublu climatronic, bord ergonomic, geamuri electronice fata/spate, trapa electrica bipozitionala, controlul tractiunii, sistem de sunet cu 8 difuzoare (stock), pozitie la volan (4 reglaje pe scaun plus volan reglabil). niciuna din astea nu e pe logan.

stirile de la ora 5.. cate pisici ai vzt la stirile de ora 5 si cate loganuri?

performante.. nu cred ca are rost sa discutam..

alte aspecte de care nu te-ai legat din postul meu: stabilitate si tinuta de drum.

mai multi oameni cu capu pe umeri etc etc: nu, mai multi oameni sariti de 30 de ani, cu familie, care nu-i intereseaza o masina veche, si vor una noua, in rate. si loganul e destul de bun aici. bmw clar nu s-ar preta la ce vor ei.. consuma mult, garda la sol mai mica etc. marea majoritate a cumparatorilor snt sariti de 35-40 de ani, pt ca mai devreme nu ai tu bani sa-ti iei ce vrei tu, iti cumpara parintii. si nu le explici tu ca vrei o pisica de 15 ani cand ei pot sa-ti ia un logan nou. acum intelegi de ce vezi asa multe loganuri? (vad ca esti din craiova, ti se pare ca snt putine pisici aici?)

referitor la cazanul de 15 ani si loganul nou.. no comment! chiar nu simt nevoia sa dezbat. insa preferabil vino cu argumente daca vrei sa continuam discutia, nu afirmatii cu valoare de axiome, care nu mai au nevoie de nici o demonstratie/argumentatie doar pt ca le-ai enuntat tu!

>- peace!
__________________
From WTF to DIY to OMG
mistreku is offline   Reply With Quote
Old 29-07-09, 19:14   #63
a3ds

Stage 5
 
a3ds's Avatar
 
Join Date: Dec 2007
Posts: 1,304
Default Re: Kanjara – Fratele mai mare al Daciei Stepway

Eu nu stiu cum ati ajuns voi de la cazanul nou nout marca reno-dacia kanjabi sau cum plm ii zice la un versus intre o masina de conceptie 1990 adica e 36 si un cotet de gaini conceptie 2002 2003 pe numele lui dacia logan.

Acuma, daca e sa stam stramb si sa judecam drept, singurul avantaj notabil al loganului fata de un e 36 intretinut(nu orice mizerie de 2000 de euro) este garda la sol, atat si nimic mai mult. Poate si o mica economie de combustibil dar nerelevanta cand te gandesti ca trebuie sa mai si depasesti in viata reala.

Un e 36 bun costa in jur de 4000 de euro in germania, adica la banii aia il iei in stare impecabila, intretinut, cu piele, climatizare, geamuri electrice, trapa, oglinzi electrice incalzite, incalzire in scaune, traction control, ma rog chestii civilizate la care dacia inca aspira, cu motor de 2000 de 150 de cai transmisie pe lantz care rupe cacatu in multe masini noi si consuma vreo 12 in oras ceea ce nu mi se pare mult. La intretinere e 36 este o gluma, e MAI IEFTIN de intretinut ca un logan, pot sa pun pariu cu oricine. Daca iei si piese din dezmembrari, e plin de e 36 la dezmembrari (ma refer o aripa, o tripla, un far chestii de genu') deja devine o joaca intretinerea.

Ce are in plus fata de logan? Ca spatiu nu se discuta,sunt cam la fel, ca are loc in logan un chinez in plus sau in minus nu e relevant, motorul este NET superior ca si transmisia, ai un sasiu excelent chiar sportiv, o directie care este de mare clasa si in ziua de azi, o tinuta de drum excelenta cu tente sportive spre deosebire de logan care este un patul pe roti. Ce mai ai? Suspensii independente fata spate pe bmw, frane pe disc fata spate pe bmw spre deosebire de logan care adopta solutii tehnice de anii 70 gen tamburi pe spate, ambreiaj pe sarma nu hidraulic, punte rigida spate, ce mai ai? Reglajele si confortul bwm sunt la ani lumina peste logan, nu mai zic de aspect si respectul in trafic, e o masina deja clasica e 36 care nu isi arata varsta.

De acord, daca te duci la tara sa aduci porci si lubenite ia-ti logan, bmw nu e facut pentru gropi si mers pe camp, daca vrei o masina perfecta de zi cu zi(servici, cumparaturi, excursii dar nu offroad) in care sa te urci cu placere doar de dragul de a da o tura sau de a auzi un inline six cum toarce, nu este nici o competitie, sa fim seriosi.

Sa nu fiu inteles gresit, are si logan nisa lui(flote de firme de distributie, taxi, politie ca doar tre sa aiba masini bune gabori )cum are si e 36, nu zice nimeni sa nu cumperi decat second hand in detrimentul masinilor noi(desi e cam fortat termenul masina cand e vorba de dacia logan, my bad , era vorba strict de versusul asta, s-a exprimat cineva la modul " Loganul este net superior la motanul ala.", de asta am simtit nevoia sa intervin.
__________________
Understeer is when you hit the wall with the front of the car.Oversteer is when you hit the wall with the rear of the car.Horsepower is how fast you hit the wall.
Torque is how far you take the wall with you.

Last edited by a3ds; 29-07-09 at 19:22.
a3ds is offline   Reply With Quote
Old 30-07-09, 11:21   #64
_anaconda_

Stage 5
 
_anaconda_'s Avatar
 
Join Date: May 2007
Posts: 3,556
Default Re: Kanjara – Fratele mai mare al Daciei Stepway

Serios ? Sunt masini mai de firma cu performante inferioare, in niciun caz nu este lenesa. Este exact cat trebuie sa fie de rapida pentru o masina de 1 tona si 75-105 CP.

Cu varianta 1.6 16v nici nu ai idee cam ce poti sa faci, alte masini (Seat,BWM,Audi,VW) tot de ~100CP dar mult mai grele.

Pana la urma cum ai ajuns la concluzia asta ? Ai iesit din NFS si cand ai mers cu Logan taxi ti s-a parut ca nu accelereaza la fel sau ?

Sau tu crezi ca un Passat/Golf/A4/A3/Leon/Seria3/whatever cu motoare 1.6 100CP sau dizal-uri de 100CP (1.9 TDI 105CP) sunt mai rapide si inving legile fizicii doar pentru ca au mai multe cercuri sau cine stie ce emblema ?
_anaconda_ is offline   Reply With Quote
Old 30-07-09, 12:00   #65
mistreku

Stage 5
 
mistreku's Avatar
 
Join Date: Mar 2005
Posts: 2,239
Default Re: Kanjara – Fratele mai mare al Daciei Stepway

prietene, pierzi din argumente.. ) de fapt, ele au lipsit cu desavarsire din start.. da' tu nimic, batman! batman! acu o dai cu varianta 1.6 16v.. pai ia 1.8 16v de la bmw si compara performantele.. ca vad ca te intorci la performante acum.. terminasi cu dotarile de comfort si siguranta, suspensia, sasiul, ramaseram la performante. cine te obliga sa iei 1.6 de la bmw? bmw e mai greu, da, dar toate chestiile destepte de pe el se aduna, spre deosebire de un cotet troaca. e logic. vrei motor mic, ia 318is, are 140 de cai. si compara.
mistreku is offline   Reply With Quote
Old 30-07-09, 17:42   #66
_anaconda_

Stage 5
 
_anaconda_'s Avatar
 
Join Date: May 2007
Posts: 3,556
Default Re: Kanjara – Fratele mai mare al Daciei Stepway

Nu e niciun argument mai bun decat ala ca este aberant sa compari masina SH cu masina noua. In primul post de pe pagina asta este scris in quote cate ceva, daca se intelege e bine daca nu e tot bine. Daca tie iti e mai ok cu o masina de 14 ani ca are clima in 7 zone e foarte bine, trebuie sa cumpere cineva si prospaturile alea nu ? Te rog sa imi raspunzi la intrebarea asta >

Quote:
Daca primul posesor al bemeului tau NU isi cumpara E36 nou si isi lua un Seria5/7 vechi cat lumea ca deh era mai mare si avea mai multe dotari tu ce conduceai acum ?
Quote:
Pe baza gandirii asteia un Golf V full option SH este mai bun ca un Golf V cu dotari medii NOU. Imi place cum ganditi . In acelasi timp mi-ar placea foarte mult ca TOATA lumea sa gandeasca asa si sa cumpere numai cazane SH, apoi din moment ce masinile noi NU se mai vand sunt curios de unde o sa se mai gaseasca SH dupa un timp.
Deci proprietarul (initial) la bemeul ala era un cretin ca de banii aia isi cumpara Seria5 SH care mai bun nu ? Dotari mai multe, spatiu interior mai mare si intra si o motorizare mai puternica. Pacat ca nu l-a dus capu si si-a luat masina noua. Ca sa nu mai vorbim ca un 318is o sa consume mult mai mult ca un 1.6 16v (in jur de 7 consum mixt cand il conduce un sofer responsabil nu cine stie ce pilot la 19 ani), este mai scump de asigurat, mai scump de inmatriculat.

Acuma este E36 mai ieftin de intretinut ca iei piese din spatele blocului sau dezmembrari....:

Mai e si chestia ca unii NU SUPORTA ideea de masina SH. Masina si femeia nu merg la mana a doua . Unii adora ideea asta, altii nu. Eu cel putin nu ma pot impaca cu gandul ca 15 ani de zile vreun bosorog senis s-a basit si cine stie ce a mai facut prin masina asta. Masina noua e a ta, doar tu ai pus piciorul pe ea, nu a fost omorata prin cine stie ce gropi si toate cele. Asta e, fiecare cu ideile si conceptiile lui.

Ma gandesc un S Klasse de 30 ani cat o costa ? Iti dai seama, ai nava amiral Mercedes, nu se compara "respectul in trafic" ca atunci cand ai un E36 sau sa nu mai vorbim Logan .

Ligheanul trebuie comparat cu alte masini NOI din categoria asta, gen FIAT Albea, Hyundai Accent etc. Comparatia de masini SH sa se pastreze intre cazane, ca aici nu se poate ajunge niciodata la un acord.


PS: NU vad ce legatura are toata harababura asta in legatura cu cazanele si Dacia SUV. Nu mai are rost sa dai reply, am vazut ideile tale deja, nu mai e nevoie de mai mult offtopic. Noi sa fim sanatosi. In cazul in care vrei sa raspunzi la intrebarea aia foloseste cu incredere PM-ul, de aia exista.

Last edited by _anaconda_; 30-07-09 at 17:51.
_anaconda_ is offline   Reply With Quote
Old 02-08-09, 00:30   #67
rover_cabrio

Stage 5
 
rover_cabrio's Avatar
 
Join Date: May 2009
Posts: 6,899
Default

18000 EURO ? sau 8000 euro ?

PLM dacia ?

DACIA ?? 1 8000 EURO ? o sa fie multi PROSTI care o sa cumpere asa masina

cu 10000 EURO nu stii ce sa alegi de oe internet , din TARG auto bucuresti ...

deci DACA NU AI CE FACE CU BANII iati un JEEP DACIA ) 1 8000 euro !

DA e adevarat cel mai ieftin JEEP 1 8000 euro incepe cu 1

SINCER daca iei un SUZUKI NINJA din 1900 TOAMNA ....ii da clasa de 2 ori la JEEP LOGAN ))

sa nu fim rautaciosi dar si ARO este o masina adevarata , faza e ca DACIA 18 000 euro MA DOARE CAPU )

Last edited by aleks; 02-08-09 at 00:56.
rover_cabrio is offline   Reply With Quote
Old 02-08-09, 11:56   #68
spanu_ionut

Stage 2
 
spanu_ionut's Avatar
 
Join Date: Feb 2009
Posts: 28
Member of:
[DACIA]
Default Re: Kanjara – Fratele mai mare al Daciei Stepway

mai terminati ma cu prostiile. intradevar e scump la 18 000 de euro si urat ca moartea. dar deocamdata nu stim ce va avea. si legat de "coloratii" din craiova cu bmw-uri care se cred regii soselelor...las-o-n plm..ca aia e msina de mers 2 min prin oras ca daca iesi din oras s-ar putea sa suni platforma sa vina sa te ia. va place sa va laudati ca ardeti toate panaramele(pe care le-ar avea toata lumea) daca te tine lauda-te cu un 750 i. nu cu o masina care arata ca de la dezmembrari si troncane, ca un tractor.

p.s. unu cu un logan 1.4 mpi iti va da clasa si pe autostrada si in curbe si unde vrea scula aia mica a ta.daca va stii sa mearga cu el.

esti muritor de foame dai 2000 pe o masina din germania si ce tare te crezi!.
iti arat eu logan 1.4 remapat, modificat care se tine de un 1.6 16v. iar cei care au emrs cu 1.6 16 v stiu ca aia chiar se numeste masina.

Last edited by spanu_ionut; 02-08-09 at 12:00.
spanu_ionut is offline   Reply With Quote
Old 07-08-09, 03:15   #69
StreetStyle22

Stage 5
 
StreetStyle22's Avatar
 
Join Date: Jul 2007
Posts: 1,919
Member of:
[DACIA]
Default Re: Kanjara – Fratele mai mare al Daciei Stepway

Ce de compartii..te doare mintea.
Oameni buni,cand aparuse Pisica,ursuletul noi eram rupti in fund,altii nu eram nascuti (adica eu,ma simt).
Acum ca au trecut 19 ani,si am ajuns cu chiu cu vai in europa,comparam doua masini care nu sunt din aceeiasi clasa.
Cand aparuse masiniile pisica,ursuleti,de ce nu v-ati luat atunci ? De unde bani.
Uite aici dacia s-a gandit,si asa tara e vai de capu ei,drumuriile sunt cum sunt,si oamenii de peste 30 de ani nu vor 0-100 in 7,8 secunde,ei vor o masina spatioasa,usor de intretinut si un minim de confort si a scos loganu'.Pai sa comparam Aveo 1.4 16v 102 cai la 8000 full cu remat(reducere) e are climatronic,in rest e ca loganu 1.6 16v full cu servo,abs,airbaguri fata,laterale.Eu asta cred ca este un versus bun.
mistreku-eu zic ca e corect sa compara aceeiasi cilindree,e mai de bun simt.Cand dacia va scoate un 1.8 sau 2.0 atunci sa le compara cu seria 3 sedan cu aceeiasi cilindree.
a3ds-scuza-ma dar pe mine instructorul m-a invatat sa folosesc motorul si sa-l urc in ture pana in ceruri in depasiri, ca n-are nimic daca mai simte si un 6000 de ture se curata.
Si daca dacia scoatea un model de zecii de mii de euro,cine o lua? Nimeni..ca e plina romania care au mentalitate aceea,dar asta deja e treaba lor.
Oricum merita tot respectul celor care aduc un motanel,ursulet intretinut frumos si mai si il modifica umpic.
E36 din pacate cu toate air-baguriile lui,e mai slab la capitolul siguranta ca loganul.
http://www.euroncap.com/tests/bmw_3_series_1997/15.aspx ..
http://www.euroncap.com/tests/dacia_logan_2005/221.aspx
se prezinta bine sandero cu safety pack..
http://www.euroncap.com/tests/dacia_...08/100340.aspx
sper ca suvu asta sa scoata 4 stele.
Sunt interesante faruriile,si motorizariile se pare ca vor fii Euro 5.Poate vedem si un Esp,ca va deveni obligatoriu.

Last edited by StreetStyle22; 07-08-09 at 03:18.
StreetStyle22 is offline   Reply With Quote
Old 13-08-09, 20:38   #70
Toco

Stage 1
 
Join Date: Aug 2009
Posts: 18
Default Re: Kanjara – Fratele mai mare al Daciei Stepway

Arata bn, dar la 18.000 euro e cam scump
Toco is offline   Reply With Quote
Old 24-10-09, 11:15   #71
adrianboy10

Stage 1
 
adrianboy10's Avatar
 
Join Date: Sep 2009
Posts: 5
Default Re: Kanjara – Fratele mai mare al Daciei Stepway

Quote:
Originally Posted by Magos View Post
Kanjara – Fratele mai mare al Daciei Stepway

Am auzit numeroase reactii ale persoanelor din jurul meu in momentul in care s-a lansat Dacia Stepway. Toti erau nedumeriti in ceea ce privea SUV-ul mult anuntat, si se intrebau ce legatura avea Stepway cu un ... SUV. Ei bine, nu avea, la numai cateva saptamani de la lansarea oficiala a primului crossover Dacia, lansat pe platforma Sandero, compania autohton-franceza a „scapat” cateva imagini spion cu noul SUV Dacia.

Suspectul va purta numele de Kanjara si va cuceri piata europeana incepand cu trimestrul intai al 2010. Noul SUV va fi bazat pe platforma tehnica a lui Nissan Qashqai, fiind primul model Dacia proiectat in „era Renault” ce nu se va mai baza pe clasica platforma Logan.

De asemenea, s-au anuntat inca de pe acum doua variante de tractiune – 2WD si 4WD, si inca o varianta cu sapte locuri, bazata tot pe platforma varului Nissan Qashqai, ce se va numi Kanjara+2. Cu o lungime de 4,5 m si 4,70 m pentru Kanjara+2, Dacia va oferi pietei Europene unul din cele mai ieftine SUV-uri.

Cu un pret pornind de la 18,000 Euro, printre rivalii directi pe piata din Romania putem numi Nissan Pathfinder, Hyundai SantaFe, Chevrolet Captiva. Ramane sa asteptam pana in toamna lui 2009, cand automobilul va fi expus, in premiera, la Frankfurt.
Atept masina asta sa apara de la primele zvonuri cu informatiile la zi,sper ca la geneva sa se lanseze,era mult asteptata la frankfurt dar o dezamagire totala cand au aparut primele poze cu designul la dacia suv
adrianboy10 is offline   Reply With Quote
Old 01-11-09, 18:38   #72
JunKer_hP
Old School Cars

Stage 5
 
JunKer_hP's Avatar
 
Join Date: Jul 2007
Posts: 1,343
Member of:
[VW]
[2 Roti]
[Old School Cars]
Default Re: Kanjara – Fratele mai mare al Daciei Stepway

se umple Somalia de dacii
JunKer_hP is offline   Reply With Quote
Reply



- Copyright 2024 4Tuning -