Go Back   Forum 4Tuning > Masini & Tuning > Discutii generale masini > Masini de serie

Reply

Thread Tools
Old 22-04-09, 16:08   #1
Cosmin Arsene

Stage 5

Member of:
[REDACTOR 4TUNING]
Default Nici România şi nici Spania nu vor produce motorul 1,6 dCi diesel, ci Franţa

Nici România şi nici Spania nu vor produce motorul 1,6dCi diesel, ci Franţa

Criza economică mondială schimbă multe lucruri. Unul dintre acestea este reprezentat de alegerea făcută de Renault care a renunţat la România şi Spania pentru producerea viitorului motor 1.6 dCi diesel, acesta urmând să fie construit începând cu 2011 într-o uzină franceză. Francezii au nevoie de slujbe şi cu asta basta şi oricât ar cere francezii salariu de mare, motorul se va face la uzina din oraşul Cléon, din vestul Franţei.

Iniţial, Renault intenţiona să construiască motorul la uzina din Piteşti sau la cea din Valladolid, Spania.

Constructorul auto consideră că facilitatea de producţie din Cléon este mai potrivită, în condiţiile în care uzina dispune deja de echipamentul necesar, a declarat, pentru AFP, un purtător de cuvânt al Renault.

"Investiţia va fi mai ieftină", a declarat oficialul, care a precizat că proiectul beneficiază de subvenţii din partea guvernului şi autorităţilor locale.
Prin stabilirea producţiei în Franţa vor fi menţinute 450 de locuri de muncă la Cléon, se arată într-un comunicat al Renault.

Preşedintele francez, Nicolas Sarkozy, a anunţat în februarie că statul va acorda împrumuturi de câte trei miliarde euro principalilor constructori auto locali Renault şi PSA Peugeot Citroën, dacă aceştia se angajează să susţină uzinele din Franţa.

De asemenea, grupul a anunţat în luna martie că va repatria producţia unor anumite modele de Clio, construite în Slovenia, într-o uzină franceză pentru a face faţă creşterii cererii. Clio, din nou un model mic, de criză, care înainte de această perioadă prin care trece economia globală începuse să nu mai aibă succes, lumea dorindu-şi maşini din ce în ce mai mari şi mai puternice.

Motorul 1.6 dCi diesel este unul de criză, cu emisii scăzute de noxe, prin care Renault intenţionează să înlocuiască modelul 1.9 dCi diesel, se arată în comunicatul citat. Noul produs va oferi o putere de 130 cp (96 kW), la fel ca modelul 1.9 dCi, însă emisiile de dioxid de carbon vor fi mai scăzute cu 30g/km, la fel şi taxele de plată, mai mici şi ele. De asemenea, motorul va fi cu 20% mai eficient din punct de vedere al economiei de combustibil decât cel pe care îl înlocuieşte, promite Renault.
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	renault-motor.jpg
Views:	381
Size:	170.6 KB
ID:	887753  
Cosmin Arsene is offline   Reply With Quote
Old 22-04-09, 16:35   #2
Marius_mym89

Stage 5

Member of:
[VW]
Default Re: Nici România şi nici Spania nu vor produce motorul 1,6 dCi diesel, ci Franţa

mi se pare normal sa traga cu casa
Marius_mym89 is offline   Reply With Quote
Old 22-04-09, 17:23   #3
lucian1985

Stage 5

lucian1985's Avatar

Default Re: Nici România şi nici Spania nu vor produce motorul 1,6 dCi diesel, ci Franţa

Pai normal, daca nu sunt locuri de munca...
lucian1985 is offline   Reply With Quote
Old 22-04-09, 18:30   #4
wsn_asf

Stage 5

Lightbulb Re: Nici România şi nici Spania nu vor produce motorul 1,6 dCi diesel, ci Franţa

Noi vom produce 1.6 dCI pe benzina
wsn_asf is offline   Reply With Quote
Old 22-04-09, 18:36   #5
2fast4you
Hyundai Driver

Stage 5

Member of:
[Hyundai]

Quote:
Originally Posted by wsn_asf View Post
Noi vom produce 1.6 dCI pe benzina
Poate erai ironic si nu am inteles yo ...dar ori e dci adica diesel ori e benzina. DCI si cu benzina nu merg impreuna.
2fast4you is offline   Reply With Quote
Old 22-04-09, 18:38   #6
wsn_asf

Stage 5

"Nici România şi nici Spania nu vor produce motorul 1,6dCi diesel, ci Franţa" pe mine m-a amuzat cand am citit motorul diesel common injection apoi diesel :P
Old 22-04-09, 18:41   #7
Marius_mym89

Stage 5

Member of:
[VW]

Quote:
Originally Posted by wsn_asf View Post
"Nici România şi nici Spania nu vor produce motorul 1,6dCi diesel, ci Franţa" pe mine m-a amuzat cand am citit motorul diesel common injection apoi diesel :P
asa e ... acu mi-am dat si yo seama ce tampenie ))) daca era un forum de necunoscatori mai ziceam dar asa...
Marius_mym89 is offline   Reply With Quote
Old 22-04-09, 20:58   #8
Cr0c0 F

Stage 5

Cr0c0 F's Avatar

da ma poi mai stiti poate inventeaza astia si dci pe benzina) cu toate ca mna probabil Cosmin a vrut sa fie mai explicit pentru cei care nu stiu ce inseamna dci
Old 22-04-09, 21:34   #9
wsn_asf

Stage 5

Lightbulb Re: Nici România şi nici Spania nu vor produce motorul 1,6 dCi diesel, ci Franţa

nu avem nimic cu el,ii multumim chiar ca ne tine la curent,probabil pe moment nu si-a dat seama,cu totii mai gresim si asta nu e cine stie ce greseala doar ca a fost haioasa Am mai animat topicul un pic :P oricum daca au facut ei motoare diesel pe gaz nu e exclus sa producem si dci-uri pe benzina :d
Old 22-04-09, 22:42   #10
jambon

Stage 5

jambon's Avatar

chiar ar fi misto daca ar aparea dci pe gpl sai cumpere fraierii astia care nu stiu sa faca dif.intre diezel si benzina numa tomberoan incompetente sunt ope forumurile astea toi is mecanici
jambon is offline   Reply With Quote
Old 22-04-09, 22:57   #11
wsn_asf

Stage 5

http://www.difflock.com/lpg/diesel.shtml Exista GPL pe DIESEL
Old 22-04-09, 23:13   #12
marius3030

Stage 5

marius3030's Avatar

Member of:
[Fiat]
[Opel]
[SKODA]

lasand gluma deoparte este foarte pacat ca acest motor nu se mai face la noi.cred eu ca era o chestie pt tara noastra sa apara asa ceva la noi

/// E39

www.e39.ro
marius3030 is offline   Reply With Quote
Old 23-04-09, 10:27   #13
YGD-sef

Stage 5

YGD-sef's Avatar

Pai si normal!
YGD-sef is offline   Reply With Quote
- Copyright 2026 4Tuning -