Go Back   Forum 4Tuning > Tuning Motor & Mecanica > Cum facem rost de mai multi cai putere ?

Cum facem rost de mai multi cai putere ? Vrei sa maresti puterea masinii tale ? Afla daca se poate, si ce trebuie sa faci.

Reply

Thread Tools
Old 09-11-05, 18:44   #1
Marioso

Stage 1

Marioso's Avatar

Default Turbo pe audi 80 din 81

Sunt proprietarul unui audi 80 din 81.Normal are un motor de 1.6 benzina.Fuge destul de bine 0-100 12 sec si viteza maxima 160.Am facut niste modificari la masina..punandu-i un carburator weeber dublu corp,filtru sport, cutie de pe motor de 1.8l.De cutie sunt foarte multumit mai ales ca merge cu a 2-a pana la 95 km.Si motorul(asa l-am luat) este oleak hibrid avand chiuloasa de pe motor de 1.8 l.Mi-am luat o turbina de pe un Lancea Prisma de 1.9 l turbo diesel.Vreau sa mi-o pun pe masina mea...dar nu stiu daca am luat in considerare toate modificarile pe care tre sa le fac.Am si intercooler la ea.Am auzit ca cica tre sa scad compresia...si asta e cel mai misterios lucru pt mine.Cine se pricepe la asa ceva...poate ma ajuta.Va multumesc.
Marioso is offline   Reply With Quote
Old 09-11-05, 19:48   #2
200SX
4 Speed Squad Member

Stage 5

200SX's Avatar

Member of:
[Moderators]
[4 Speed Squad]
[PARTICIPANT CURSE]

sa scazi compresia este echivalent cu marirea camerei de ardere prca, treba car e poti sa o faci punanad pistoane scobite, luand din chiulasa sau ce lma isimplu punand o garnitura de chiulasa de o anumita grosime (ce grosime habar nu am asta tre calculat in functie de raportul dorit)

o sa-ti trebuiasca o pompa de benzina sanatoasa si un regulator de presiune, sa aduc itrasee de alimentare cu apa si ulei pentru turbina, eventual sa montezi si un radiator de ulei
poate o sa trebuiasca schimbat carburatorul cu unul de pe o masina turbo

sunt mai multe detali ice tre luate in seama
200SX is offline   Reply With Quote
Old 02-12-05, 12:57   #3
im570rm

Stage 5

im570rm's Avatar

dupa cate stiu eu turbina de diesel nu face vacum deci nu stiu daca iti va merge
im570rm is offline   Reply With Quote
- Copyright 2026 4Tuning -