Go Back   Forum 4Tuning > Tuning Motor & Mecanica > Cum facem rost de mai multi cai putere ?

Cum facem rost de mai multi cai putere ? Vrei sa maresti puterea masinii tale ? Afla daca se poate, si ce trebuie sa faci.

Reply

Thread Tools
Old 23-08-04, 15:56   #1
Bubu_021
PARTICIPANT CURSE

Stage 5

Bubu_021's Avatar

Member of:
[PARTICIPANT CURSE]
[NoSpeedLimit Romania Club]
Default Tuning la Oltcit - Gluma sau posibil adevar ?

Acest topic este in special pt cei din Craiova, pt ca Oltciturile se intalnesc mult mai des pe strazile Craiovei decat in alte orase.
De ce Oltcit ? - Simplu, ca e ieftin si mai toata lumea din Craiova a avut un Oltcit pe care si-a format mana .
Bun... avem Oltcit. Si ce facem sa arate si el mai bine, sa scoatem ceva mai bun din motorul ala al lui. Daca e cineva care a schimbat motorul de pe un Oltcit cu altul mai bun este rugat sa lase o vorba aici.
Cum il facem sa arate mai bine ? Exista spoilere, praguri, eleroane, grile, triple modificate. Exista interioare schimbate ( scaune, volane, borduri imbracate in piele). O vopsea la locul ei face mult, iar 2-3 dungi puse unde trebuie, la fel. Cine a facut asa ceva la Oltcit, sa ne spuna si noua ce si cum.
Si nu ne mai ramane decat problema JANTELOR - unde nu prea ai ce sa faci, de omologat se omologheaza decat cauciucurile, nu si prinderea.
Nu e placut sa fim opriti de Politie si sa le lasam certificatul pt ca in loc de 3 prezoane avem 4 sau 5. Daca e cineva care a reusit sa faca ceva in privinta asta, iar asa e rugat sa posteze aici .
Sunt destule Oltcituri prin Craiova dupa care intorci capul sa te uiti si nu observi Mercedesul sau BMW-ul de langa ele.
Bubu_021 is offline   Reply With Quote
Old 23-08-04, 16:09   #2
Gabi
Super Moderator

Stage 5

Gabi's Avatar

Member of:
[Super Moderators]
[Moderators]
Default Re: Tuning la Oltcit - Gluma sau posibil adevar ?

Quote:
Originally Posted by \"Bubu_021\"
Si nu ne mai ramane decat problema JANTELOR
+ o suspensie mai de \"Doamne ajuta\"...

PS: si topicul nu este destinat numai celor din Craiova, pentru ca mai e lume care se pricepe la Oltcituri.
Gabi is offline   Reply With Quote
Old 24-08-04, 13:43   #3
Bubu_021
PARTICIPANT CURSE

Stage 5

Bubu_021's Avatar

Member of:
[PARTICIPANT CURSE]

cred ca am zis \" in special celor din Craiova\" deci e edschis pt toata lumea :),
Deasemenea e foarte util de amintit pe unde gasim piese 2nd hand si la preturi mai bune, ca cele noi nu inseamna ca neaparat sunt mult mai bune, iar la mana a doua se ia la mai putin de jumate de pret.
Eu stiu vreo 2-3 persoane care se ocupa cu asta (dezmembrari de Oltcit), iar ca variante de cumparare sunt :
1 - din targ
2 - in Bariera Valcii (se trece pe sub podul de la semafoarele de la gara si se face la dreapta pe la transformator si la prima salcie pe dreapta e curtea unui nene care dezmembreaza Oltcituri)
3 - pe str. Brestei-cand vii din centru- dupa peco din dreptul CT , se face prima la dreapta si apoi prima la stanga si in parcarea aceea se vad cam 15 Oltcituri, va prindeti voi cum sa dati de nenea ala (il cheama dl. Berti)
Altii nu mai stiu, insa de ultimul sunt multumit.
Old 24-08-04, 13:49   #4
Bubu_021
PARTICIPANT CURSE

Stage 5

Bubu_021's Avatar

Member of:
[PARTICIPANT CURSE]
Default ps. pt mai multi cai putere.

Din motorul de 1129 cmc s-au scos max 70,4 cai putere(cu diagrama de putere) pe timpul impuscatului, in Oltcit la sectia de motoare si cutii de viteze, de catre un mecanic care era si in staful tehnic de competitii.
Ca idee, se castiga ceva cai din schimbarea axului cu came. Pe motor de 12 TRS se pune ax cu came de 1129 cmc.
c ya
Old 11-09-04, 00:18   #5
SpeedeR

Stage 5

SpeedeR's Avatar

Member of:
[PARTICIPANT CURSE]
[VW]

eu stiam k pe motor de 1129 pui axu cu came de 1300...are profil mai agresiv...dar cel mai bine pui de visa de 1222....

si din oltcit poti sal duci pana in 100 cai... cu mai multe modificari...

SpeedeR is offline   Reply With Quote
Old 11-09-04, 00:24   #6
B12ZMD

Stage 5

da .... dar sa mai ai un oltcit stock .... sau o dacie pe gaz ... de plimbare
B12ZMD is offline   Reply With Quote
Old 26-01-05, 09:55   #7
Zar__

Stage 1

Zar__'s Avatar

Puneti si voi niste poze aici va rog
Zar__ is offline   Reply With Quote
Old 26-01-05, 09:56   #8
Zar__

Stage 1

Zar__'s Avatar

Asta e a mea(ma rog am 16 ani nu e inca a mea)
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	imag002_159.jpg
Views:	170
Size:	41.5 KB
ID:	17340  
Zar__ is offline   Reply With Quote
Old 18-03-05, 19:21   #9
mistreku

Stage 5

mistreku's Avatar

imparatzilor-luminatzilor! ghidushii ar fi multe de facut. prima, shi cea mai cu temei dupa umila mea parere: comprimarea! cashtigi vreo 10 cai \"ca basca!\", cum vine vorba ceea! adica, pe kiuloase de 1100 se pune set de 1300. raportul de comprimare e dupa gusturi shi buzunar! cu cat il comprimi mai mult, cu atat o sa \"cada\" mai repede motorul. pe de alta parte, o sa cashtigi mai multzi cai..ma rog, dupa gust! mai e o treaba cu carbu'. ca sa faci o treaba k lumea, trebuie altu'. ca sa gaseshti altu'..nush ce sa zic..nu am cautat, da' probabil dc insishti, gaseshti. o sa mai creasca consumu' da'..asta e! ori eshti fast'n furious ori nu mai eshti! cum au zis shi baietzii mai sus, mai e o skema cu axele cu came..adica cele mai bune sunt GSA 1222. acu, doua veshti: a buna este ca se gasesc! a proasta e ca's ~4 mil. la twin! tre sa faci comanda! deci..ne cma linishtim la banii ashtia! (la dezmembari eu nu am gasit asha ceva!) se cashtiga 5 cp cu axele respective! alta ghidushie care e fost destul de mult dezbatuta intre oltcitari: volanta! ce facem? o ushuram sau nu? dc o ushurezi se tureaza mai bine, da' se cam dezekilibreaza motoru'! nu mai merge rotund, shi s-ar putea sa pierzi la viteza maxima! oricum..eu zic s-o lasam asha cum e ea! sau..poate f putzin ushurata! evacuare sport..nush cat o mai iehsid e acolo..oricum, mai mult de 2-3 cp nu cred! cam astea sunt kestiile care imi venira acum in minte..mai zicetzi shi voi, sa facem un tipar pt oltcituri tunate! poate facem shi un \"kit de tuning\" shi deskidem o afacere! sa ne vedem cu bine!