Go Back   Forum 4Tuning > Tuning Motor & Mecanica > Cum facem rost de mai multi cai putere ?

Cum facem rost de mai multi cai putere ? Vrei sa maresti puterea masinii tale ? Afla daca se poate, si ce trebuie sa faci.

Reply

Thread Tools
Old 28-03-05, 11:21   #1
ServaR

Stage 2

ServaR's Avatar

Default Se poate modifica motor de VW 1.6 ?

Se poate modifica un motor de VW 1.6 Passat ? Shi cum ? Avand in vedere ca masina este foarte grea pt un motor de 1.6 shi un consum de 11-13/l urban shi rural 10/l pt un motor de 1.6 este extrem de mult. Chiar nu stiu ce sa fac... consuma cat un motor de 2.0, nu este modificat nu are absolut nimic, motorul este original din fabrica. Astept raspunsuri !
Old 28-03-05, 11:32   #2
dogarel

Stage 5

dogarel's Avatar

Nu prea ai ce scoate din motorul ala.
Sincer.
Poate doar un transplant de motor te-ar ajuta.
dogarel is offline   Reply With Quote
Old 28-03-05, 11:40   #3
ServaR

Stage 2

ServaR's Avatar

Am un passat din 97 superb merge km 130 mii Nu ma lasa inima sa las motorul si chiar daca l-as lasa... merge sa imi pun alt motor ex: 2.0, 1.8 ? dar asta este ultima mea varianta, tot tind sa cred ca poate mere ceva la motorul asta... Sincer nu prea ma pricep la mashini tocmai daia am intrat pe acest forum
ServaR is offline   Reply With Quote
Old 28-03-05, 12:15   #4
TNos

Stage 5

TNos's Avatar

schimbi injectoarele cu unele de pe motoare de 1,8 sau 2 l care se potrivesc si ai castigat ceva cai...schimba axa cu came, cauta la alte modele VW, se potrivesc si iar scoti ceva cai si de acolo,planeaza un pic chiulasa,(2 mm) si hop iar ceva cai...usureaza volanta cu vreo 1,5-2 kg, nu ai cai dar ai acceleratie///cam atat cu un buget mic si fara bataie mare de cap...
cu acestea treci de ai cam 100 + cai...banuiesc ca motorul tau e cel de 75 cai...
Old 28-03-05, 12:21   #5
DnI

Stage 5

DnI's Avatar

Member of:
[Moderators]

schimba-l mai bine ! nu prea merita munca...
DnI is offline   Reply With Quote
Old 28-03-05, 12:26   #6
ServaR

Stage 2

ServaR's Avatar

TNos acceleratia ma intereseaza foarte mult la schimbarile care le-ai specificat cam cat ma costa shi cam unde as putea sa le gasesc. La viteaza mai putin ca motor de 1.6 se duce pana in 180 km/h nu am nevoie de mai mult. Pot investi in jur de 1500-2000 euro pt mashina vreau sa stiu SINCER daca merita investitia
Old 28-03-05, 12:37   #7
DnI

Stage 5

DnI's Avatar

Member of:
[Moderators]

parerea mea este ca nu merita deloc sa investesti in 1.6 asta...

daca tot ai un buget de 1500e de ce nu il schimbi si-ti bati capu cu modificatu...
gandeste-te la un 2.0 care daca il modifici scoti mult peste 1.6 le tau actual.
DnI is offline   Reply With Quote
Old 28-03-05, 12:53   #8
TNos

Stage 5

TNos's Avatar

toate modificarile pe care ti le-am spus imbunatatesc accceleratia, ai ceva bani de bagat in masina...sunt destui...viteza maxima oricum nu o modifici decat schimband rapoartele din cutie sau diametrul pneurilor, dar dauneaza acceleratiei...pai in banii pe care ii ai, poti cumpara de pe net sau am cu cine sa vb sa iti aduca injectoare facute pt modelul tau de masina cu debit marit, cam 250-300 euro, o axa cu came cu grade marite , dar nu in exces, cam 300 euro, planatul chiulasei si usurarea volantei se face in Bucuresti, cam 2 milioane, se poate umbla la soft, in jur de 300 euro, evacuarea 300-400 facuta total,nu cumparata, plus manopera , cred ca te duce undeva la 1800 euro, maxim 2000...castigul de cai este cam de 50 de cai aproximativ, poate chiar mai mult... iar la acceleratie asa o presupunere este de 3 secunde la 100km/h... datele sunt aproximative...este posibil sa ma insel in plus sau in minuns, dar te asigur ca nu cu mult.
TNos is offline   Reply With Quote
Old 28-03-05, 13:05   #9
TNos

Stage 5

TNos's Avatar

preturile de mai sus sunt pt piese concepute special pt modelul tau de masina si sunt noi, asta iti ofera o fiabilitate sporita si garantia ca vei beneficia de potentialul maxim al modificarilor facute...bineinteles aceleasi modificari se pot face cu mai putini bani, cumparand piese de la alte modele,noi sau mana a doua, dar...sunt mana a doua in primul rand si nu pot garanta ca vei casiga la fel de multi cai fara a face alte modificari in al doilea rand... nu te va mai costa 2000 euro si poti cheltui banii facand alte modificari in plus... insa, una este piesa noua si facuta special pt acel model si alta este piesa folosita si adaptata de pe alt model...
Old 28-03-05, 13:17   #10
ServaR

Stage 2

ServaR's Avatar

Marea intrebare este merita sa bag bani in ea ? Acum vine intrebare voi ce a-ti face in locul meu ? sa vindeti mashina sa mai puneti banii sa luati una mai noua sau sa bagi bani in mashina actuala ?
Old 28-03-05, 13:23   #11
TNos

Stage 5

TNos's Avatar

daca merita sau nu sa bagi banii in ea e o intrebare la care numai tu poti gasi raspuns...este masina ta, orice masina poate arata bine si poate fi foarte puternica si rapida, unele mai usor ca altele intr-adevar...dar se poate cu mai multi sau mai putini bani...numai tu poti spune daca vreis a bagi banii in asta sau in alta...de ce intrebi pe altii? daca toata lumea iti spune i-a alta, dar daca tu iubesti masina asta si vrei sa o prepari pe asta, o vinzi numai de gura lumii?cunosc oameni care baga bani in dacii,skode, golf, masini vechi si sa zicem de obisnuite, dar totusi unii cu pasiune si munca au reusit sa le faca minunate, atat din punct de vedere estetic cat si tehnic...
Old 28-03-05, 14:51   #12
teddy

Stage 5

teddy's Avatar

sunt curios de o chestie: cam la cat va ajunge consumul dupa toate modificarile alea?
teddy is offline   Reply With Quote
Old 28-03-05, 19:09   #13
TNos

Stage 5

TNos's Avatar

consumul va creste cu maxim 1,5 l la suta de km...in forja... altfel, cresterea este de ignorat...aproximativ 0,4-0,6 l la suta...
Old 29-03-05, 13:00   #14
ServaR

Stage 2

ServaR's Avatar

TNos daca se adauga doar atat consum... este ceva miraculos Vad ca esti zeu pe tema de mashini.. explica-mi un lucru de ce consuma 11-13/l urban shi rural 10/l la un motor asa de mic ?
Old 29-03-05, 15:24   #15
dj05dpx
Guest

Default Re:

Quote:
Originally Posted by \"TNos\"
consumul va creste cu maxim 1,5 l la suta de km...in forja... altfel, cresterea este de ignorat...aproximativ 0,4-0,6 l la suta...
TNos de unde esti asa de sigur ca masina isi va mari consumul cu doar 0,4-0,6%...la 50 de cai aproximati ?...mi se pare prea mic consumul in concordanta cu cp obtinuti(aprox)
  Reply With Quote
- Copyright 2026 4Tuning -