| Cum facem rost de mai multi cai putere ? Vrei sa maresti puterea masinii tale ? Afla daca se poate, si ce trebuie sa faci. |
19-08-05, 14:27
|
|
Stage 3
|
Renault Megane 1 1.6 8v 75CP
Am mai avut un thread dar nu il mai gasesc.
Am facut pana acuma urmatoarele
-evacuare inox
-filtru de aer cu admisie din inox
-chip
Pe urma am gasit o chiulasa preparata (admisia si evacuarea aveau canalele marite si putin comprimata luat din ea cam 1mm din ce am comparat eu asa ochiometric) si am facut si serpisori (galeria de evacuare nu mai cadea bine pe gauri si era si fisurata) si de curand am facut din nou chip tuning ca sa optimizeze in functie de noua chiulasa si am luat alt filtru de aer mult mai mare decat primul.
Vroiam sa intreb ce mai pot face la motor,nu turbine si chestii de genul asta ci ceva mai ieftin si eventual niste preturi informative.
|
20-08-05, 01:33
|
|
 Stage 5
Member of: [FORD]
|
ai mai putea umbla la axul cu came si la nijte pistoane mai usoare si mai rezistente cu tot cu segmenti(astea-s scumpe). ca preturi poti consulta niste reviste de tuning sau pe net. din ce am mai vazut pe....net,ai putea sa-i adaptezi o kiulasa cu 16v de la motorul de 115 cp.
sunt tuner priceput,nu?
|
|
20-08-05, 07:44
|
|
Stage 3
|
Aia de 16valve nu merge pusa si axul cu came habar n-am unde as putea sa il modific.Cam cati CP as putea sa castig modificand axul cu came?.Ideea e ca eu nici nu pot sta mult fara masina au nevoie ai mei si chiar si eu uneori chiar am nevoie nu doar sa ma plimb aiurea.Nu vreau sa ma trimita ai mei la piata si sa ma duc cu tramvaiu cine stie cat timpsi sa dau si multi bani pe cativa CP.
|
|
|
20-08-05, 12:52
|
|
|
PARTICIPANT CURSE
 Stage 5
Member of: [Moderators] [PARTICIPANT CURSE] [DACIA]
|
atunci laso exact asa cum e. Cu o masina de curse nu se merge la piata.
|
|
|
20-08-05, 15:48
|
|
Stage 2
|
....98% din cei de pe acest forum care au masinile modificate (la motor ma refer) ...merg si cu ele la \"piata\" (poate nu chiar la piata dar.... ma rog ...la metro  sau sa se plimbe) ...deci ca sa'ti modifici masina, sa capete putin mai multa \"viata\" motorul ala asta nu inseamna ca ti'ai facut masina de curse si adio plimbari prin oras.
Ca sa prinda \"viata\" motorul ala poti sa'i schimbi axa cu scame, poti sa comprimi motorul (asta daca nu vrei sa'i pui turbo) ...poti sa faci o gramada de modificari ...asta daca te pasioneaza ...si nu mai pune la suflet vorbe de genu : ...ce rost are, ce vrei sa scoti din motorul ala naspa, sau : ...mai bine ia alta.
Asta este masina omului, este masina lui si o iubeste, vrea ceva mai mult de la ea ...ai urasc pe cei care tot dau sfaturi sa se lase pagubas ca nu iese nimik si sa'si ia alta masina.
Eu am un cielo 1,5 8v. Este slab motorul si nu'mi permit sa schimb motorul sau masina, dar vreau mai multa putere, asa ca nu cred ca este ceva de ras in faptul ca'l comprim sau ca lustruiesc galeriile ...cel putin eu fac acest lucru nu stau pe forum de dimineata pana seara sa scriu fantezii in asteptarea momentului cand o sa'mi iau si eu permisul.
FRATILOR !!!!! DACA VA PLACE SI VA PASIONEAZA MODIFICATIVA MASINILE ....ATAT CAT VA TINE BUZUNARUL SI INDIFERENT DE MASINA.
|
|
|
21-08-05, 01:20
|
|
|
PARTICIPANT CURSE
 Stage 5
|
Prietene, fii linistit ca stiu ce in inseamna o masina cu motor modificat, si stiu ce inseamna o masina de curse. (pretabila pt VTM)
Spune-mi tu ce unul care are motor modificat ( in adevaratul sens al cuvantului ), si posteaza pe acest forum. Iti spun eu, nu sunt, sau daca sunt nu dau informatii gratuite cum am dat eu, pentru cine a avut urechi sa asculte.
Ii excludem pe cei care au tobe zgomotoase, filtre conice care fac zgomot si trag mult praf, sau alt soft in calculatorul injectiei, pt ca aceste chestii nu fac ca un motor sa fie modificat ( preparat pentru curse)
Vorbesti despre lucruri pe care nu le intelegi, doar ai auzit despre ele.
Ai mers vreodata cu o masina care avea axa cu came de curse, stii cum se comporta? Dupa ce o sa mergi, o sa vezi de ce nu iti mai permiti sa mergi cu masina la piata. Sau poate o sa mergi, daca ai bani sa reconditionezi motorul la 5000 km,sa consume peste 15% la mers linistit cu un motor mic de 1.5, si sa intrerupa ca toti dracii daca nu mergi peste 5000 ture.
Un motor impins la maxim este ca un foc din lemne de brab, Arde puternic, repede, dar SE STINGE foarte REPEDE !
Daca vrei sa scoti ceva din motorul original al masinii, modificarile care se fac sunt complexe, implica demontarea in totalitate a motorului, reconditionarea lui, o gramada de chestii.
Nu e vorba ca ii tai omului elanul, dar din masina de familie, nu faci masina de curse. Fara o gramada de bani investiti, iar nu faci masina de curse.
|
|
|
21-08-05, 07:19
|
|
Stage 3
|
De lustruit sunt lustruite canalele de admisie si evacuare si tot ce mai e pe acolo prin motor pentru ca am facut asta cand am schimbat chiulasa cu asta comprimata.Gandeste-te ca la un TDI de 90 CP cu un chip poti ajunge la 140 CP si astia 50 CP ii scoti mult mai greu din modificarea fizica a motorului asa ca un chip tuning conteaza extrem de mult.Masina mea nu trebuie sa fie de curse si cheltuielile pe care le-am facut pana acum au fost mai mici pentru cresterea puterii decat pentru restul.Am schimbat arcuri ,amortizoare, ambreiaj, jante ,faruri ,scaune si bancheta,cauciucuri,a trebuit sa vopsesc unele parti pentru ca am zgariat-o si capota era cu vopseaua sarita de cand am cumparat masina,mi s-au stricat anumite chestii cum ar fi sonda care tine relantiul si m-am trezit cu relantiul la 4000 de ture,geamurile de pe fata s-au stricat si a trebuit sa schimb o macara si niste butoane,placute si discuri de frana,ulei,antigel,rulmenti.Toate astea costa mult mai mult decat ce am facut la motor ca sa fuga mai tare si sunt chletuieli care trebuiesc facute si le-ar fi facut oricine daca ar fi vrut sa mearga cu masina nu sa se uite la ea.Sincer ce mi-a trecut mie prin cap ar fi sa imi fac o admisie custom cu 2 carburatoare dublu corp.Am o chiulasa in plus asa ca se poate lucra linistit la admisie dupa modelul celei vechi in timp ce eu merg cu masina.Pentru un motor de 1.6 ce carburatoare as putea sa folosesc?.
|
|
|
21-08-05, 10:40
|
|
 Stage 5
Member of: [Opel]
|
eu zic sa cauti 2 webber orizontale ,cu modificarile pe care le mai are masina ta este imposibil sa nu se simta un aport de cp si mai ales sa nu se vada asta in mers.
|
|
|
21-08-05, 11:11
|
|
Stage 2
|
SGM citeste putin mai atent la ce am scris eu sus, am specificat ca omu nu vrea sa'si faca masina de curse ...VTM auzi...
...omu vrea cai pentru masina aia ...sa bage si el talpa in ea si sa dea mucu la alte masini asemanatoare ca putere  ...dar i se dadea peste nas ca nu are rost ca nust ce... si deaia am intervenit.
...si daca un filtru conic, o evacuare din inoz si un chip nu se numesc MODIFICARI LA MOTOR atunci ce naiba sunt ?
|
|
|
21-08-05, 12:22
|
|
 Stage 5
Member of: [REDACTOR 4TUNING]
|
oache ai masurat cei 140 cp la TDI-ul ala? ca asa inseamna ca eu daca imi pun intercooler si imi fac cip tuning ajung la 115 cp dintr-un foc cu costuri minime si 2 zile de lucru maxim. si daca cimparam puterile:
90 - 140 => crestere de putere cu 55.6%
65 - 115 => ............................... 77 %
CE am aratat mai sus este o prostie  clar nu voi putea scoate atat din motorul meu fara ca acesta sa bubuie  daca pastrez castigul de putere adika 55.6% => ca din 65 voi ajunge la 101 ar fi ceva nu ? dar oare motorul va tine ? oare acum am 65 cp ? oare cu cat va creste cuplul ? oare am sa rup ambreajul? oare cat o sa consume in sarcina? oare cat o sa solicit turbina? cat o sa ma tina turbina.... daca ii maresc prea mujlt presiunea si imi sare garnitura de chiuloasa? ......

Inconstienta ucide oameni nevinovati! Jos Gaina!
|
|
|
21-08-05, 14:52
|
|
|
PARTICIPANT CURSE
 Stage 5
|
Re:
Quote:
|
Originally Posted by \"05-SCS\"
...si daca un filtru conic, o evacuare din inoz si un chip nu se numesc MODIFICARI LA MOTOR atunci ce naiba sunt ?
|
Chestii facute de amatori, asa se numesc.
|
|
|
21-08-05, 15:56
|
|
|
PARTICIPANT CURSE
 Stage 5
Member of: [PARTICIPANT CURSE]
|
haio ca-n vreo max 2 sapt sper sa-mi termin si io actele, ne dam atunci?
|
|
|
22-08-05, 07:56
|
|
Stage 3
|
Re:
Quote:
|
Originally Posted by \"aicad\"
oache ai masurat cei 140 cp la TDI-ul ala? ca asa inseamna ca eu daca imi pun intercooler si imi fac cip tuning ajung la 115 cp dintr-un foc cu costuri minime si 2 zile de lucru maxim. si daca cimparam puterile:
90 - 140 => crestere de putere cu 55.6%
65 - 115 => ............................... 77 %
CE am aratat mai sus este o prostie  clar nu voi putea scoate atat din motorul meu fara ca acesta sa bubuie  daca pastrez castigul de putere adika 55.6% => ca din 65 voi ajunge la 101 ar fi ceva nu ? dar oare motorul va tine ? oare acum am 65 cp ? oare cu cat va creste cuplul ? oare am sa rup ambreajul? oare cat o sa consume in sarcina? oare cat o sa solicit turbina? cat o sa ma tina turbina.... daca ii maresc prea mujlt presiunea si imi sare garnitura de chiuloasa? ......
|
Blocul motor de la clio 65CP e acelasi cu cel de la 100 CP.Diferenta cea mai mare e ca tu nu ai turbina cu geometrie variabila si intercooler.Noul clio 1.5 dCI de 100CP s-a transformat in 106 CP din fabrica si nu cred sa fi schimbat ceva major pe acolo.Daca din blocul tau motor astia de la Renault scot 106CP cu fiabilitate maxima atunci poti scoare si tu 100 CP insa in nici un caz nu o sa te mai tina 200.000 KM motorul.Daca te uiti motorul de la Megane 2.0 16v se cheama F4r si are 136CP.E ala de la clio sport se cheama tot F4r are tot 2.0 16v dar are 182 CP si ala cu turbina, Megane RS ,(F4rt de data asta) are 225 CP.Blocul motor e acelasi.
Tu nu poti sa faci ce ai zis cu turbina asta,la tine asta e principalul dezavantaj ca nu ai geometrie variabila si probabil calculatorul tau nici nu stie de asa ceva ,turbina aia are niste senzori pe care daca iti cumperi nu cred ca o sa ai unde sa ii conectezi la calculatorul tau.
|
|
|
22-08-05, 17:53
|
|
 Stage 5
Member of: [REDACTOR 4TUNING]
|
hmm.... motorul de 80 cp de pe clio nu are turbo cu geometrie variabila, si totusi poate fi dus > 100 cp (teoretic) doar din electronica, singurele diferente intre ala de 80 si asta de 65 sunt:
1. alt turbo eu am garrett iar ala de 80 are KKK/BorgWarner care suporta o presiune mai mare
2. clio de 80 cp are injectoare mai mari.
3. clio de 80 are intercooler
4. are alt computer cu alta \"harta\"
La mine turbina nu este necesar s-o schimb pt ca poate sa sufle 1.36 bari, intercoolerul poate fi montat iar singurele care ma limiteaza sunt injectoarele. din cate am descoperit eu, si ambreajul.... care nu stiu daca va tine la cuplul pe care o sa-l am dupa modificari :P asta daca am sa fac asa ceva :P iar geometria variabila este un mare rahat pt ca multi nu stiu ce implica acest lucru si ajung sa se pipi pe ea :P
PS: de ce imi trebuie turbo cu geometrie variabila ?
|
|
|
23-08-05, 10:35
|
|
Stage 3
|
Am vazut ieri din intamplare un clio mai vechi care avea carburator nu injectie si se pare ca se potriveste perfect admisia la mine.Problema e ca vreau sa vad daca e sa gasesc pe la dezmembrari o galerie de admisie si sa o modific sa pun 2 carburatoare.Oricum vreau sa o pastrez si pe asta cu injectie ca la iarna o sa fie nasol cu carburatoare.
Turbina cu geometrie variabila iti face curba de cuplu si putere mai lina,astfel ai cuplu mare pe o plaja mai mare de turatii.Cum functioneaza turbina e mai complicat am citit io pe undeva ca se modifica orientarea paletilor in functie de turatia motorului sau in functie de cat de tare bagi piciorul in acceleratie da nu stiu sa explic prea bine.
|
|
|
|
|