Quote:
Originally Posted by aldo ufc
Teoretic aluminiu este mai bun. De ce? Pentru că face transferul termic mut mai rapid decat inox ul. Admisiile de fabrica, ma refer la partea care ajunge la cilindrii este din aluminiu, pentru a asigura o racire mai rapida/buna lafel si la partea de rece al turbinei si exemplele pot continua. Practic vezi la toata lumea inox deoarece e mai simplu si mai ieftin de pus. Majoritatea celor care fac trasee de admisie fac si evacuari . Pentru a suda in aluminiu e nevoie de alt aparat de sudura fata de cel cu care se sudeaza in inox. Deci inplicit un dezavantaj cad vine vorba de sudat si una si alta. un al doilea factor este acela ca o sudura buna in aluminiu nu o poate face oricine care sudeaza inox si de aici intervin din ce in ce mai multi factori din punct de vedere al costurilor. Cam astea ar fi in mare. Avantaj racire mult mai eficienta(cred ca e cel mai important lucru, daca tot te apuci sa modifici) dezavantaj costuri mai mari / meseriasi mai putini care sa faca treaba buna.
|
Iti multumesc mult pentru raspuns...din punct de vedere financiar ies mai ieftin decat daca as construi o admisie din inox si sa ma "pun" sa sudez,pentru ca am gasit pe un site in bulgaria tevi din aluminiu drepte,de45,90,135,180 de grade iar pentru ce imi trebuie mie ma ajunge undeva la 450 de lei cu tot cu cuplele siliconice si coliere...dar asta era singura mea indoiala si nu intelegeam de ce desi stiam ca masinile din fabrica vin cu admisii din aluminiu (am vazut la un bmw ). Multumesc inca o data