Go Back   Forum 4Tuning > Tuning Motor & Mecanica > Cum facem rost de mai multi cai putere ?

Cum facem rost de mai multi cai putere ? Vrei sa maresti puterea masinii tale ? Afla daca se poate, si ce trebuie sa faci.

Reply

Thread Tools
Old 29-11-13, 19:20   #1
filipinho21

Stage 3

filipinho21's Avatar

Question Tubulatura admisie pentru Diesel Inox sau Aluminiu

Buna seara,recent am gasit tubulatura pentru admisie din aluminiu,dar stiu ca toata lumea are sub capota inox.Care e diferenta daca imi pun de aluminiu inloc de inox si care sunt avantajele si dezavantajele.
Old 29-11-13, 19:56   #2
aldo ufc

Stage 3

Default Re: Tubulatura admisie pentru Diesel Inox sau Aluminiu

Quote:
Originally Posted by filipinho21 View Post
Buna seara,recent am gasit tubulatura pentru admisie din aluminiu,dar stiu ca toata lumea are sub capota inox.Care e diferenta daca imi pun de aluminiu inloc de inox si care sunt avantajele si dezavantajele.
Teoretic aluminiu este mai bun. De ce? Pentru că face transferul termic mut mai rapid decat inox ul. Admisiile de fabrica, ma refer la partea care ajunge la cilindrii este din aluminiu, pentru a asigura o racire mai rapida/buna lafel si la partea de rece al turbinei si exemplele pot continua. Practic vezi la toata lumea inox deoarece e mai simplu si mai ieftin de pus. Majoritatea celor care fac trasee de admisie fac si evacuari . Pentru a suda in aluminiu e nevoie de alt aparat de sudura fata de cel cu care se sudeaza in inox. Deci inplicit un dezavantaj cad vine vorba de sudat si una si alta. un al doilea factor este acela ca o sudura buna in aluminiu nu o poate face oricine care sudeaza inox si de aici intervin din ce in ce mai multi factori din punct de vedere al costurilor. Cam astea ar fi in mare. Avantaj racire mult mai eficienta(cred ca e cel mai important lucru, daca tot te apuci sa modifici) dezavantaj costuri mai mari / meseriasi mai putini care sa faca treaba buna.
aldo ufc is offline   Reply With Quote
Old 29-11-13, 20:18   #3
filipinho21

Stage 3

filipinho21's Avatar

Quote:
Originally Posted by aldo ufc View Post
Teoretic aluminiu este mai bun. De ce? Pentru că face transferul termic mut mai rapid decat inox ul. Admisiile de fabrica, ma refer la partea care ajunge la cilindrii este din aluminiu, pentru a asigura o racire mai rapida/buna lafel si la partea de rece al turbinei si exemplele pot continua. Practic vezi la toata lumea inox deoarece e mai simplu si mai ieftin de pus. Majoritatea celor care fac trasee de admisie fac si evacuari . Pentru a suda in aluminiu e nevoie de alt aparat de sudura fata de cel cu care se sudeaza in inox. Deci inplicit un dezavantaj cad vine vorba de sudat si una si alta. un al doilea factor este acela ca o sudura buna in aluminiu nu o poate face oricine care sudeaza inox si de aici intervin din ce in ce mai multi factori din punct de vedere al costurilor. Cam astea ar fi in mare. Avantaj racire mult mai eficienta(cred ca e cel mai important lucru, daca tot te apuci sa modifici) dezavantaj costuri mai mari / meseriasi mai putini care sa faca treaba buna.
Iti multumesc mult pentru raspuns...din punct de vedere financiar ies mai ieftin decat daca as construi o admisie din inox si sa ma "pun" sa sudez,pentru ca am gasit pe un site in bulgaria tevi din aluminiu drepte,de45,90,135,180 de grade iar pentru ce imi trebuie mie ma ajunge undeva la 450 de lei cu tot cu cuplele siliconice si coliere...dar asta era singura mea indoiala si nu intelegeam de ce desi stiam ca masinile din fabrica vin cu admisii din aluminiu (am vazut la un bmw ). Multumesc inca o data
filipinho21 is offline   Reply With Quote
Old 30-11-13, 08:42   #4
Lil' D

Stage 5

Lil' D's Avatar

Member of:
[Competitor CNCA]

Imagineaza-ti cat de grea ar fi o galerie de admisie din fonta fata de una de aluminiu...
Lil' D is offline   Reply With Quote
Old 01-12-13, 11:02   #5
SEBASTIAN

Stage 5

SEBASTIAN's Avatar

Member of:
[Mitsubishi]
[PARTICIPANT CURSE]
[SUBARU]

In principal din motive de masa este de preferat Al.
Daca vaci de Inox sau Al si testezi nu ai sa vezi diferenta.
SEBASTIAN is offline   Reply With Quote
- Copyright 2026 4Tuning -