Go Back   Forum 4Tuning > Tuning Motor & Mecanica > Cum facem rost de mai multi cai putere ?

Cum facem rost de mai multi cai putere ? Vrei sa maresti puterea masinii tale ? Afla daca se poate, si ce trebuie sa faci.

Reply

Thread Tools
Old 25-07-06, 21:50   #1
johnny111

Stage 5

johnny111's Avatar

Default Tuning motor Sierra 2.0i, 120 CP

Am nevoie de sugestii pentru ridicarea puterii unui motor de Sierra de 120 CP (tip motor N9C) undeva catre 150 CP. Vreau sa afectez in cat mai mica masura fiabilitatea motorului si nici nu vreau sa ma apuc sa schimb tot din motor pentru a-i ridica puterea.
Multumesc anticipat celor care vor posta sugestii bazate tehnic.
Old 31-01-07, 13:23   #2
F Sierra 2.0i Man

Stage 3

F Sierra 2.0i Man's Avatar

Default Re: Tuning motor Sierra 2.0i, 120 CP

Sfatul meu pentru ca si eu am un 2.0 i pinto adica normal nu cu 16 valve dc e asa punei o rampa cu 2 axe cu came si un filtru perfomant plus o toba borla e cam 200 EU cred cu tot montaj
F Sierra 2.0i Man is offline   Reply With Quote
Old 31-01-07, 13:24   #3
F Sierra 2.0i Man

Stage 3

si dupa asta vezi cum merge
Old 31-01-07, 13:43   #4
F Sierra 2.0i Man

Stage 3

a atentie la urmatoarele specificatii tehnice:
cutia de viteze are aceleasi rapoarte ca si la motorul de 1,6 asa ca s ar putea prin cersterea puterii sa ii cam faci ambreiajul muci indicat ar fi sa te interesezi de o cutie pt o capacitate cilindrica mai mare,asta o data, plus atentie la axul cardanic si flansa stabilizatoare aceasta contine si rulmentul intermediar care limiteaza miscarile excentice ale axului asa ca ar trebui sa vezi cum e rezolvata la modelul XR4i si dupa toate astea ar mai trbui sa ai grija la arborii planetari care sunt la fel de firavi ca si la motorul de 1.6 care are aproape 70 cp cred So Wach out
Old 04-02-07, 21:59   #5
codrin44

Stage 5

codrin44's Avatar

Member of:
[FORD]

eu zic ca la evacuare ar trebui sa incepi de la galerie, cu serpisori ashlei 4-2-1(se gasesc pe burtonpower),continui cu racord flexibil pana intr-un mufler de la aceiasi firma sau de la summitracing (cam 20$) si uita de borla sau alte puncte puncte.
pe admisie in loc de filtru ala de aer... cauta ,aici pe forum,2 carburi duble din alea orizontale sau infinge un sincron de la un V, un ax came de la kent si ai 150C.P. sau mai mult.
daca esti pe injectie am vazut ca englezii merg pe al 5-lea injector si unitate megasquirt
oricum....uite aici, ca o iei razna si o poza cu evacuarea
http://www.fordsierraclub.co.uk/forum/viewforum.php?f=6

a, si era sa uit....cutia de viteze nu e in functie de capacitatea cilindrica.
tu sigur ai un T9 care duca pana in 200C.P. dupa 200 merge un MT75
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	2.jpg
Views:	112
Size:	90.2 KB
ID:	211151  

~~~~~~~~~ F o r d C a p r i ~~~~~~~~~
don't just get older...they just get faster

Last edited by codrin44; 04-02-07 at 22:02.
codrin44 is offline   Reply With Quote
Old 05-02-07, 13:37   #6
F Sierra 2.0i Man

Stage 3

a, si era sa uit....cutia de viteze nu e in functie de capacitatea cilindrica.
tu sigur ai un T9 care duca pana in 200C.P. dupa 200 merge un MT75[/QUOTE]

Mosule Fa si tu mai intai TCM adik tehnologia Constructiilor de masini sau alte chestiuni dintracestea ingineresti si dupa asta da-ti cu parerea in materie de cutii de viteza ca asta stiu si eu ca o cutie t9 e ok dar mai important ca dupa ce gagiul da o liniuta cu masina sa se mai poata duca adoua zi la plimbare si la "bunicuta" cu masina intraga si nu cu ea pe platforma si toata ziua bunaziua sa stai sa surubaresti la masina e vb de timpii rapoatelor la t9 cand ai trecut de 130 cp incepi tot timpul sa ai probleme si nu la motor ci la restul ca poate nici cutia nu o zice nik dar dupa cutie mai sunt cateva elemente care chiar costa sale repari sau sa le cumperi credema eu sunt deja patit
Old 23-02-07, 17:27   #7
criss_cars
NoSpeedLimit Romania Club Member

Stage 5

criss_cars's Avatar

Member of:
[NoSpeedLimit Romania Club]
[FORD]
[Echipa de sprijin]

Vreau sa iti spun k am citit despre un vechi de 20 de ani. Prindea 331km/h si avea o putere de 850cp nu are rost sa ma apuc sa iti povestesc acum pe a pus omul pe ea. salut dak vrei mai multe informatii poti sa ma intrebi
criss_cars is offline   Reply With Quote
Old 08-11-07, 22:31   #8
sheffeld

Stock

buna, am o sierra 1800 carburator 90cp ce as putea sa ii fac la motor sa ii cresc puterea?daca poate cineva sa ma azute cu vreo sugestie ii multumesc
sheffeld is offline   Reply With Quote
Old 07-12-07, 14:26   #9
florin_cars
Old School Cars

Stage 5

florin_cars's Avatar

Member of:
[FORD]
[Old School Cars]
[BMW]
[MERCEDES]

Quote:
Originally Posted by F Sierra 2.0i Man View Post
Sfatul meu pentru ca si eu am un 2.0 i pinto adica normal nu cu 16 valve dc e asa punei o rampa cu 2 axe cu came si un filtru perfomant plus o toba borla e cam 200 EU cred cu tot montaj
eu nu stiu cat de mutl te pricepi la motoarele ford, dar
pai el are DOHC, asa k ce-i mai trebuie chiulasa cu 2 axe din moment ce are deja una?
puteai sa-ti dai seama de asta dupa puterea mentionata de johnny sau dupa codul motorului, cat despre marele mega filtru conic, s-a mai incercat pe DHOC..cu multe chinuri si probleme.
Oricum, lucru stiut de fordisti, DOHC-urile de la Sierra/Scorpio nu se preteaza la TUNING ieftin...DELOC mai bine modifici un OHC decat un DOHC, pt k nu o scoti bine, ieftin si performant la capat cu ultima varianta de motorizare
florin_cars is offline   Reply With Quote
Old 07-12-07, 20:26   #10
codrin44

Stage 5

codrin44's Avatar

Member of:
[FORD]

Quote:
Originally Posted by Fofo
Mosule Fa si tu mai intai TCM adik tehnologia Constructiilor de masini sau alte chestiuni dintracestea ingineresti si dupa asta da-ti cu parerea in materie de cutii de viteza ca asta stiu si eu ca o cutie t9 e ok dar mai important ca dupa ce gagiul da o liniuta cu masina sa se mai poata duca adoua zi la plimbare si la "bunicuta" cu masina intraga si nu cu ea pe platforma si toata ziua bunaziua sa stai sa surubaresti la masina e vb de timpii rapoatelor la t9 cand ai trecut de 130 cp incepi tot timpul sa ai probleme si nu la motor ci la restul ca poate nici cutia nu o zice nik dar dupa cutie mai sunt cateva elemente care chiar costa sale repari sau sa le cumperi credema eu sunt deja patit
trebuia sa fac o completare dar am zis ca se subintelege......cutia nu depinde de capacitate ci de cuplu "adika" cuplu motor...nu? tcm-istilor....
codrin44 is offline   Reply With Quote
- Copyright 2026 4Tuning -