Go Back   Forum 4Tuning > Tuning Motor & Mecanica > Cum facem rost de mai multi cai putere ?

Cum facem rost de mai multi cai putere ? Vrei sa maresti puterea masinii tale ? Afla daca se poate, si ce trebuie sa faci.

Reply

Thread Tools
Old 12-11-12, 19:15   #1
opresse92

Stage 2

opresse92's Avatar

Question Pe ce masina sa pun B205L?

Buna. As vrea sa modific o masina. Am un saab 93, din 2002, motor de 2 litri, cu 185 cai putere, model motor B205L. Saab-ul mi se pare o masina grea, chiar daca ii coupe, ii mare...as vrea sa pun motoru pe o masina mica, o masina usoara, ma gandeam pe un fiat 600, pe un golf 1, 2 ... pe care se potriveste sau sfatuiti-ma pe ce masina sa-l pun .. vreau s-o fac pentru "curse" nu sa umblu cu ea pe strazi.. zic curse intre ghilimele pentru ca nu vreau s-o fac de sute de cai.. astept sfaturi si eventuale modificare ce pot sa aduc acestui motor ca sa-i creasca puterea. multumesc anticipat!
opresse92 is offline   Reply With Quote
Old 13-11-12, 11:39   #2
Bong
Suzuki Driver

Stage 5

Bong's Avatar

Member of:
[Suzuki]
[PARTICIPANT CURSE]
Default Re: Pe ce masina sa pun B205L?

Trabant
Bong is offline   Reply With Quote
Old 13-11-12, 11:53   #3
opresse92

Stage 2

opresse92's Avatar

Quote:
Originally Posted by Bong View Post
Trabant
ba frate, chiar ca esti un clovn ) ..."daca taceai filozof ramaneai"
Old 13-11-12, 12:03   #4
300zxtt

Stage 5

300zxtt's Avatar

Quote:
Originally Posted by opresse92 View Post
ba frate, chiar ca esti un clovn ) ..."daca taceai filozof ramaneai"
Daca ai fii fost atent, nu-l mai luai peste picior pe colegul opresse. Poti, cu ceva pricepere si ajutor de pe la forumurile externe sa adaptezi asa ceva. Si crede-ma...surpriza celora cu care te dai o sa fie imensa cand o sa vada ca nu pot ajunge un trabant. Si , in afara de munca....proiectul nu o sa fie prea costisitor.
300zxtt is offline   Reply With Quote
Old 13-11-12, 12:18   #5
opresse92

Stage 2

opresse92's Avatar

Quote:
Originally Posted by 300zxtt View Post
Daca ai fii fost atent, nu-l mai luai peste picior pe colegul opresse. Poti, cu ceva pricepere si ajutor de pe la forumurile externe sa adaptezi asa ceva. Si crede-ma...surpriza celora cu care te dai o sa fie imensa cand o sa vada ca nu pot ajunge un trabant. Si , in afara de munca....proiectul nu o sa fie prea costisitor.
am crezut ca face baza..zici ca intra un motor de pe saab pe trabant? locul de acolo din fata ma refer, nu e cam stramt? ca de greutate nu e problema, niste telescoape mai tari si si mai rigide si tine.
Old 13-11-12, 17:15   #6
300zxtt

Stage 5

300zxtt's Avatar

Poti foarte simplu sa masori distanta intre telescoape, apoi sa o compari cu motorul tau impreuna cu cutia.
Sau, mai simplu sa intri pe forumurile pasionatilor trabant. Si sigur o sa gasesti o gramada de sugestii. Cu trabant ai avabtajul ca est
i mai exotic. Apoi, si greutatea mai redusa.
300zxtt is offline   Reply With Quote
Old 14-11-12, 10:05   #7
Bong
Suzuki Driver

Stage 5

Bong's Avatar

Member of:
[Suzuki]
[PARTICIPANT CURSE]

Quote:
Originally Posted by opresse92 View Post
am crezut ca face baza..zici ca intra un motor de pe saab pe trabant? locul de acolo din fata ma refer, nu e cam stramt? ca de greutate nu e problema, niste telescoape mai tari si si mai rigide si tine.
nu făceam caterincă de tine.

are până în 600kg mașina. la ITP, cu mine în mașină (am un 85-87 kg) cu puntea față pe cântar, cântarul arăta 398 kg...și pe spate...nu are motor cutie etc. nici prea greu nu e spatele.

un Trabant îl răstorn singur...cu puțin efort. cu încă un coleg...nu ne chinuim mai deloc. îl punem dimediat cu roțile în sus.

sincer nu mă pricep la motoare de Saab, dar dacă încape VR6 de Volkswagen, cred că merge și motorul tău pus.

https://www.youtube.com/watch?v=n_vBjdgPTZU
https://www.youtube.com/watch?v=yDGczq9wH9c
https://www.youtube.com/watch?v=fp1WWcb9Dck

dacă vrei să iei o măsurătoare ceva și nu ai pe ce....te pun în legătură cu un trabantist din Timișoara...sau mai mulți, deși îi găsești pe traby.ro . În ro nu s-a făcut...s-a făcut în schimb cu KR (1.8 16v de golf 2 gti), de 2 ori, cu motor de Opel Tigra de 1.6, cu motoare de Dacie și tot felul de bălării.

ideea e...că cel mai simplu, în opinia mea, e șasiu tubular custom pe care pui caroseria de Trabant, pentru simplul fapt că e foarte ușoară, și contrar opiniei publice, e foarte rezistentă la impact (experiență proprie).

iar un mare avantaj ar fi prețul de achiziție. am achiziționat așa ceva, cu nevoie de atenție destulă, ce-i drept, dar cu acte în regulă, cu 200 de lei. după ceva muncă și aproape 2000 de lei (cu tot ce trebuie...caroserie recondiționată, motor, vopsitorie, tinichigerie, frâne noi, acte)...acum se plimbă un Trabi ȚIPLĂ Alb-Vișiniu prin București.

Sau...dacă nu-ți place Trabi...deși e caterincă maximă după mine, poți să te orientezi spre un Golf 1 (2 deja e greu), Polo primul model (mai bine decât Golf1), Suzuki Swift model vechi gen anii '80- '90,tot așa....ideea e să fie mașina cât mai ușoară, ca să nu-ți bați joc de caii ăia, dacă tot vrei o mașină rapidă

succes !

If you gotta go down...GO LOUD!
GO STRONG!
GO PROUD!
GO ON!
GO HARD OR GO HOME!

Last edited by Bong; 14-11-12 at 10:18.
Bong is offline   Reply With Quote
Old 14-11-12, 10:22   #8
opresse92

Stage 2

opresse92's Avatar

o sa ma uit pe net sa vad daca gasesc ceva trabant la bani putini. mersi de raspuns!
- Copyright 2026 4Tuning -