Go Back   Forum 4Tuning > Tuning Motor & Mecanica > Cum facem rost de mai multi cai putere ?

Cum facem rost de mai multi cai putere ? Vrei sa maresti puterea masinii tale ? Afla daca se poate, si ce trebuie sa faci.

Closed Thread

Thread Tools
Old 18-11-11, 22:12   #1
adrian_rujan

Stage 4

adrian_rujan's Avatar

Default TURBOCHARGER ELECTRIC UNIVERSAL

Din ce m-am documentat pe site-urii am inteles ca una dintre principalele problemele ale sale ar fi ca la turatii mari ar limita accesul aerului in motor din cauza elicei de la ventilator(adica motorul trage aer mai mult decat poate oferi ventilatorul) insa eu am o idee dupa mine destul de buna si cred ca merita incercata!
Putem face un traseu de admisie custome,care sa plece din clapeta de aceleratie cu un diametru marit si sa se ramifice la capat printr-un Y cu un traseu spre filtrul de aer si unul pentru cel cu turbochargerul electric in acest fel am scapa de problemele aparute la turatii mari cand ventilatorul optureaza accesul aerului!Din ce am inteles ventilatorul ar oferi o presiune de 0.2-0.3 bari insa pentru un motor aspirat nu e o nimica toata!
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	Schema.jpg
Views:	155
Size:	51.9 KB
ID:	2229597  

Last edited by adrian_rujan; 18-11-11 at 22:17.
adrian_rujan is offline  
Old 19-11-11, 10:16   #2
adrian_rujan

Stage 4

adrian_rujan's Avatar

Default Re: TURBOCHARGER ELECTRIC UNIVERSAL

O Idee mai noua! Scuzati-mi talentul la desen!
Intrebarea mea ar fi!Oare intercoolerul poate sa raceasca aerul simtitor(tinand cont ca el este facut sa raceasca gazele fierbintii din evacuare)
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	trSEY.JPG
Views:	163
Size:	38.6 KB
ID:	2229928  
adrian_rujan is offline  
Old 19-11-11, 14:59   #3
bluey
Audi Driver

Stage 5

Member of:
[Moderators]
[PARTICIPANT CURSE]
[AUDI]
Default Re: TURBOCHARGER ELECTRIC UNIVERSAL

Te rog frumos foloseste functia search inainte de a deschide topicuri noi.
Mai ales ca subiectele pe care deschizi topicuri sunt cel putin hilare pentru cei care au folosit macar functia search inainte, ca sa nu zic de cei care cunosc despre ce e vorba.

Despre functionarea sistemelor turbo, aerul necesar unui motor in functionare normala si scopul intercoolerului la un motor turbo iti recomand cartea "Maximum boost" de Corky Bell. O gasesti de downloadat aici .
O sa afli raspuns la multe din intrebarile si nedumeririle tale.

Multumesc.

The best exhaust for a turbo is the least exhaust.
bluey is offline  
- Copyright 2026 4Tuning -