| Cum facem rost de mai multi cai putere ? Vrei sa maresti puterea masinii tale ? Afla daca se poate, si ce trebuie sa faci. |
06-12-11, 19:56
|
|
Stock
|
Opel Corsa 1.2 Niste cai in plus?
Salutare, am un Opel Corsa cu motor de 1.2 benzina 45 cp...si as vrea sa stiu cum pot scoate niste cai? Si m-ar interesa si niste preturi si unde pot face modificarile
Last edited by Andu_RDW; 06-12-11 at 20:11.
Reason: Am rescris titlul
|
|
|
06-12-11, 20:55
|
|
 Stage 5
|
Re: Opel Corsa 1.2 Niste cai in plus?
Quote:
Originally Posted by Andu_RDW
Salutare, am un Opel Corsa cu motor de 1.2 benzina 45 cp...si as vrea sa stiu cum pot scoate niste cai? Si m-ar interesa si niste preturi si unde pot face modificarile 
|
Exista o varianta de compresor electric care furnizeaza aprox 2 bar.Vorbeste lumea ca nu trebuie alte modificari si costa aprox 78 euro.
Merita,fiindca motorizarile gen 1000cmc maxim 1200 cmc consuma putin,taxele sunt mici si puterea/cuplul cu ajutorul compresorului depasesc un v6 2.7 biturbo.(ce fraieri sunt cei cu motoare mari!!!)
1985 suzuki samurai
1993 audi urs4 2.2l 20 v turbo quattro-dezmembez
1994 audi 100 c4 2.6 E 12 v FWD
2003 vw lt 35
1991 audi s2 3b
|
|
|
06-12-11, 23:26
|
|
 Stage 5
Member of: [PARTICIPANT CURSE]
|
2 bari? Imi voi cumpara si eu 3 bucati ca sa fac 6 bari.Imi cer scuze dar nu ma puteam abtine, acel compresor, care nu isi merita numele e o prostie, de ce spun asta? In primul rand sa o luam de la inceput, sa presupunem ca ar face 2 bari, la 2 bari crede-ma ca-ti trebuiesc modificari serioase in motor, aproape imposibile la un motor aspirat, mai ales cum e cel de 1.2. A doua la mana, in veci nu va face 2 bari, deoarece dupa cum ai spus e electric, e ca un motoras de ventilator, de interior cum puneam la dacii acum cativa ani. Ca sa fiu si mai exact, ce va face acest aparat? Va lua degeaba din curentul masinii, o valoare mica dar care duce la un efort suplimentar si pe de alta parte, montand asa ceva obstructionezi aspiratia motorul, (implicit debitmetrul) prin depresiunea cilindrilor, aspiratie ajutata de deschiderea clapetei de acceleratie etc. Ca sa faci un motor sa aiba presiune fortata, cred, ca e constienta toata lumea ca trebuie niste modificari mai mici sau mai mari, si aceste valori de 0,8-2 bari nu le putem obtine cu o amarata de "morisca". Ca sa nu fiu off topic, cand ai bani suna-ma si te pun in legatura cu cineva, care stie cu ce se mananca Opelul, care a montat si LET, si XE si a facut si NE turbo, iti poate monta un XE pe corsa(XE- 2000 16V, SFI), ca sa fim intelesi, sau mai simplu monteaza un 1.6 Ecotec de 105 cp de pe Corsa GSI.O seara faina. P.S sper ca era ironic userul Pasbogdan
Last edited by geti; 06-12-11 at 23:29.
|
|
|
06-12-11, 23:33
|
|
|
Opel Driver
 Stage 5
Member of: [Opel]
|
Conversie 3.2 turbo de pe Omega Elite.
Remap plus evacuare plus admisie sport cateva sute de euro si 10 15 cai in plus.
Vrei mai mult schimba motorul.
|
|
|
06-12-11, 23:39
|
|
 Stage 5
|
Nu vreau sa te contrazic, stiu ca ai ceva experienta si de aceea lansez o intrebare retorica: Incape 3.2 de pe Omega pe Corsa, dat fiind ca la Omega are unde sa intre datorita pozitionarii longitudinale, spre deosebire de pozitia transversala de pe Corsa?
|
|
|
06-12-11, 23:58
|
|
 Stage 5
Member of: [VW]
|
nu te-ai prins ca e la misto? singurul sfat pe bune este schimbul de motor....
|
|
|
07-12-11, 10:35
|
|
|
Audi Driver
 Stage 5
Member of: [Moderators] [PARTICIPANT CURSE] [AUDI]
|
Cele mai rentabile tot sfi-ul si let-ul raman la opel.
Ieftine, gasesti piese si ai si multe sanse sa iti incapa.
|
|
|
07-12-11, 16:25
|
|
|
Suzuki Driver
 Stage 5
Member of: [Suzuki] [PARTICIPANT CURSE]
|
uite cam cea mai bună soluție: https://forum.4tuning.ro/116-masina-m...0-16v-gsi.html
crede-mă...chiar funcționează

If you gotta go down...GO LOUD!
GO STRONG!
GO PROUD!
GO ON!
GO HARD OR GO HOME!
|
|
|
07-12-11, 16:44
|
|
|
Opel Driver
 Stage 5
|
Quote:
Originally Posted by geti
Nu vreau sa te contrazic, stiu ca ai ceva experienta si de aceea lansez o intrebare retorica: Incape 3.2 de pe Omega pe Corsa, dat fiind ca la Omega are unde sa intre datorita pozitionarii longitudinale, spre deosebire de pozitia transversala de pe Corsa?
|
Am vazut X25XE pe Ford Ka.Care este mult mai mic decat o Corsa.
Intradevar motorul de 3.2 turbo de pe Omega este mai mare.Dar se pot face sacrificii.Montarea altor elemente in alta parte.
Si sugestia a fost cam trasa de par.
Singurul lucru care clar se merita este vanzarea masinii si cumparera alteia,de exemplu Astra G gasesti motoare pana la 2.2
Restul este doar de fantezie,sa pui LET sau SFI pe Corsa.
Se poate dar intradevar nu se merita investitia.
|
|
|
08-12-11, 12:22
|
|
 Stage 5
|
Quote:
Originally Posted by Andu_RDW
|
Andu, stiu ca o sa te superi pe mine si ca o sa ma urasti  pentru ce o sa spun dar stii si tu ca asta e adevarul.
Ti-ai luat o masina destul de veche, ieftina, printre cele mai ieftine din clasa ei care se gasesc pe piata sh, cu un motor mic, putere mica, cuplu mic dar in acelasi timp o masina destul de ok, consumabile ieftine, consum mic. Iar acum vrei si putere de la ea si probabil tot acelasi consum mic. Pai de ce nu ti-ai luat omule din prima un golf3 macar, nu e vreo racheta, dar nici nu se compara cu opelul tau. Te costa doar putin mai mult si niste benzina in + la suta de km.
Sau un cielo sau orice altceva voiai tu.
Ce modificari vrei sa iti sugereze colegii unui motor de 45Cp....? filtre, evacuari si alte nimicuri, masina ta tot inceata va fi asa cum a si fost ea gandita, pentru oras sa consume putin.
Daca vrei modificari radicale, scoate banu' din buzunar, schimba-i motorul, cum ziceau colegii. Desi ma indoiesc ca o sa iti convina investitia asta la o masina care a costat cat un tv cu plasma mai mare.
|
|
|
08-12-11, 13:54
|
|
 Stage 5
|
Inca ceva, fara suparare dar sunt satul de posturi din astea care sunt scrise mai mult la misto. Am prins multe topicuri cu probleme, tuning, variante etc, raspundeam la acestea cu argumente si toate alea si dupa aia acel om nici nu se mai sinchisea sa multumeasca, sa raspunda, sa spuna daca a rezolvat sau nu.Parerea mea e ca acest gen de topic nu isi are rostul, daca initiatorul nu este cu adevarat interesat.Adevaratii pasionati stiu ce inseamna sa nu mergi 2 ani in concediu, sa faci adevarate sacrificii bagand banii in masina, multi sau putini, aproape pe toti pe care ii avem. Inteleg si ca se cauta variante ieftine, dar tuning ieftin, nu exista, repet nu exista.Se vrea tuning la acest motor, no prob. Portare chiuloasa, alezaj scaune supape si implicit supape mai mari,stroker prin honuire bloc, axe sau ax cu came mai agresive, admisie, evacuare cu tot cu serpisori sau dupa caz montare turbo cu tot ce implica.
|
|
|
08-12-11, 19:12
|
|
 Stage 5
|
Quote:
Originally Posted by geti
Inca ceva, fara suparare dar sunt satul de posturi din astea care sunt scrise mai mult la misto. Am prins multe topicuri cu probleme, tuning, variante etc, raspundeam la acestea cu argumente si toate alea si dupa aia acel om nici nu se mai sinchisea sa multumeasca, sa raspunda, sa spuna daca a rezolvat sau nu.Parerea mea e ca acest gen de topic nu isi are rostul, daca initiatorul nu este cu adevarat interesat.Adevaratii pasionati stiu ce inseamna sa nu mergi 2 ani in concediu, sa faci adevarate sacrificii bagand banii in masina, multi sau putini, aproape pe toti pe care ii avem. Inteleg si ca se cauta variante ieftine, dar tuning ieftin, nu exista, repet nu exista.Se vrea tuning la acest motor, no prob. Portare chiuloasa, alezaj scaune supape si implicit supape mai mari,stroker prin honuire bloc, axe sau ax cu came mai agresive, admisie, evacuare cu tot cu serpisori sau dupa caz montare turbo cu tot ce implica.
|
In prima parte iti dau dreptate.Oricum discutiile nu sunt tehnice,nici macar la motoare consacrate nu prea gasesti nimic tehnic..
Din acest motiv nu imi place "poezia" care ai insirat-o in partea a 2-a(poate chiar stii ce vorbesti dar tot a poezie suna)
Poezia suna banal(si o foloseste multa lume):
1.axe agresive(ce inseamna agresive?poti folosi in avantajul tau durata sau inaltimea)
2.admisie.Ce inseamna admisie????La fel ca la axe cu came,poti folosi mai multe variante care sa iti foloseasca la proiect.Mic sau mare,lung sau scurt...Poate fi o chestiune doar de clapeta..
3.Serpisori.Asta ma scoate din minti..Se numeste TUBULAR!!
Nu crede ca insinuez ca folosesti "poezia" in necunostinta de cauza,insa sunt iritat ca multa lume care nu monteaza nici macar un filtru de aer MAN ca se zgarceste apare cu textul:serpisori,admisie,axe cu came..
As vrea sa vad un topic cu chestiuni tehnice.Nu cu BOV si furtune albastre.
Un topic interesant a fost cel cu als-ul.Daca mai sunt imi cer scuze.
Spre exemplu modificarea unei chiuloase de 7A(5 cilindri 20 valve aspirat) in chiuloasa de 5 cil 20 valve turbo.
Sau montarea "stropitorilor" de ulei,cele care racesc pistoanele intr-un bloc de aspirat care nu le are.
Sau discutii despre "gap" la segmenti.Sunt multe de discutat si sunt multi care stiu dar nici macar nu au cont pe forum.As vrea sa mai invat si eu cate ceva...
|
|
|
08-12-11, 19:21
|
|
|
Opel Driver
 Stage 5
|
Cine se pricepe la asa ceva studiaza si se chinuie sa construiasca.NU sta pe 4tuning la palavrageala.
|
|
|
08-12-11, 20:46
|
|
 Stage 5
|
Quote:
Originally Posted by cangri
Cine se pricepe la asa ceva studiaza si se chinuie sa construiasca.NU sta pe 4tuning la palavrageala.
|
Studiaza din toate sursele,inclusiv,de fapt mai ales internet deci si forumuri.
Interesante sunt orele la care posteaza fiecare cunoscator...
|
|
|
08-12-11, 23:46
|
|
|
Opel Driver
 Stage 5
|
Daca studiezi ai sa observi ca 80% din posturi sunt comerciale si nu tehnice.
Apoi din cei 20% ramasi 50% sunt copii cu masini virtuale,tuning virtual,desene si jocuri.Si tot asa.Si ramai la un procent foarte mic din cei care se pricep si vorbesc tehnica.
|
|
|
|
|