Go Back   Forum 4Tuning > Tuning Motor & Mecanica > Cum facem rost de mai multi cai putere ?

Cum facem rost de mai multi cai putere ? Vrei sa maresti puterea masinii tale ? Afla daca se poate, si ce trebuie sa faci.

Reply

Thread Tools
Old 31-10-10, 12:21   #1
cstavaru

Stage 3

Default Ce firma mi-ar putea face lucrarea asta la evacuare ?

Salut,

Am un BMW 335i si vreau sa-i elimin primul set de catalizatoare (are 4 catalizatoare, cate 2 pentru fiecare banc de 3 cilindri). In loc sa cumpar downpipe-uri aftermarket am cumparat un set de downpipe-uri stock de la cineva si vreau sa le modific (vreau sa pun doua bucati de teava de 2.5" in loc de catalizatoare). As mai vrea sa relochez sondele lambda secundare dupa al doilea set de catalizatori ca sa nu folosesc un simulator pentru ca nu mi se pare elegant). Asta inseamna prelungirea firelor pentru ca nu ajung pana acolo (sunt 4 fire simple per sonda pentru ca sondele sunt narrow-band).

Lucrarea ar consta in:

- inlocuirea catalizatorilor primari cu 2 bucati de teava. Treaba nu e simpla din cauza ca downpipe-urile trebuie sa-si pastreze identic forma initiala in spatiu (e foarte putin spatiu in zona aia si daca sunt miscate in timpul sudurii nu o sa se mai potriveasca).

- gaurirea peretilor inclinati de dupa cei 2 catalizatori secundari si montarea unor piulite filetate in care sa insurubez sondele.

- prelungirea firelor dar asta pot sa mi-o fac si eu.

Stiti vreo firma care ar putea face asta ? Cam la ce pret ar ajunge operatiunea asta oare ?

PS: am atasat o poza cu downpipe-urile stock care trebuie modificate.
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	downpipes.jpg
Views:	180
Size:	72.0 KB
ID:	1719061  
cstavaru is offline   Reply With Quote
Old 02-11-10, 05:49   #2
SEBASTIAN

Stage 5

SEBASTIAN's Avatar

Member of:
[Mitsubishi]
[PARTICIPANT CURSE]
[SUBARU]
Default Re: Ce firma mi-ar putea face lucrarea asta la evacuare ?

Str Cezar Boliac Nr.9
Doru Gugeanu 0723691731.
Joi vine in tara.
Te duci cu piesele acolo si le rezovati in 1-2 ore.
Pentru prelungirea firelor exista si prelungitoare de sonda deja facute cu mufa in mufa.

SEBASTIAN is offline   Reply With Quote
Old 02-11-10, 07:47   #3
elspa

Stage 5

elspa's Avatar

noi o putem face, ai aici ca referinta lucrari.
facem doar suduri TIG (nu MIG cum o sa gasesti in tot bucurestiul) si doar cu sarma inox (adica nu vor rugini nici sudurile)

https://forum.4tuning.ro/19-facem-ros...-ceramica.html

dureaza ceva mai mult, e destul de mult de munca la montare / demontare, trebuie sa vii neaparat cu masina (nu se pot face din ochi, ai 99% sanse sa nu se mai potriveasca daca nu sunt facute pe masina) costul aproximativ cu montaj/demontaj inclus este de 150-200 euro, incluzand locasurile pentru sonde facute la strung si prelungirea firelor.

am mai facut un 335i si un 135i, evacuari complete inclusiv downpipe-uri construite de la 0.

de asemenea le putem si ceramiza, costul ar de fi aproximativ 100 euro pentru ambele downpipe-uri.

0722 340 642
https://www.facebook.com/SRZPowdercoatingCustoms

Last edited by elspa; 02-11-10 at 07:53.
elspa is offline   Reply With Quote
Old 02-11-10, 21:09   #4
SEBASTIAN

Stage 5

SEBASTIAN's Avatar

Member of:
[Mitsubishi]
[PARTICIPANT CURSE]
[SUBARU]

Da Mihai a oferit o varianta f buna si el face des lucrari de acest gen.
SEBASTIAN is offline   Reply With Quote
Old 03-11-10, 13:54   #5
cstavaru

Stage 3

Quote:
Originally Posted by elspa View Post
noi o putem face, ai aici ca referinta lucrari.
facem doar suduri TIG (nu MIG cum o sa gasesti in tot bucurestiul) si doar cu sarma inox (adica nu vor rugini nici sudurile)

https://forum.4tuning.ro/19-facem-ros...-ceramica.html

dureaza ceva mai mult, e destul de mult de munca la montare / demontare, trebuie sa vii neaparat cu masina (nu se pot face din ochi, ai 99% sanse sa nu se mai potriveasca daca nu sunt facute pe masina) costul aproximativ cu montaj/demontaj inclus este de 150-200 euro, incluzand locasurile pentru sonde facute la strung si prelungirea firelor.

am mai facut un 335i si un 135i, evacuari complete inclusiv downpipe-uri construite de la 0.

de asemenea le putem si ceramiza, costul ar de fi aproximativ 100 euro pentru ambele downpipe-uri.

0722 340 642
Mersi, o sa va contactez, downpipe-urile sunt pe drum. Dar as vrea un pret fix pentru lucrare (fara ceramizare), ca sa ma pregatesc.

Apropos, am si un intercooler de montat (am si tubulatura deja inclusa in kit), implica niste taiere de plastic, demontare si montare bara fata, demontare intercooler stock si montarea celui aftermarket . Cat ar costa ?
Old 03-11-10, 13:56   #6
cstavaru

Stage 3

Quote:
Originally Posted by SEBASTIAN View Post
Str Cezar Boliac Nr.9
Doru Gugeanu 0723691731.
Joi vine in tara.
Te duci cu piesele acolo si le rezovati in 1-2 ore.
Pentru prelungirea firelor exista si prelungitoare de sonda deja facute cu mufa in mufa.
Multumesc pentru informatii !
Old 03-11-10, 15:50   #7
elspa

Stage 5

elspa's Avatar

Quote:
Originally Posted by cstavaru View Post
Mersi, o sa va contactez, downpipe-urile sunt pe drum. Dar as vrea un pret fix pentru lucrare (fara ceramizare), ca sa ma pregatesc.

Apropos, am si un intercooler de montat (am si tubulatura deja inclusa in kit), implica niste taiere de plastic, demontare si montare bara fata, demontare intercooler stock si montarea celui aftermarket . Cat ar costa ?
pentru ambele lucrari nu iti pot da un pret fix fara sa vedem masina si piesele.
Old 03-11-10, 20:49   #8
cstavaru

Stage 3

Quote:
Originally Posted by elspa View Post
pentru ambele lucrari nu iti pot da un pret fix fara sa vedem masina si piesele.
Ma intereseaza fara intercooler. Cand se poate cel mai repede ? Cat dureaza (din experienta voastra pe 335i/135i) ? La mine la downpipe-uri in mod normal trebuie sa fie destul de usor pentru ca nu se fac de la zero. Sambata aveti treaba ?
Old 03-11-10, 21:15   #9
elspa

Stage 5

elspa's Avatar

uite nr de tel de la atelier 0762 261 935
sunt ceva masini in lucru, dar poate o rezolvam
- Copyright 2026 4Tuning -