Salut,
Am un BMW 335i si vreau sa-i elimin primul set de catalizatoare (are 4 catalizatoare, cate 2 pentru fiecare banc de 3 cilindri). In loc sa cumpar downpipe-uri aftermarket am cumparat un set de downpipe-uri stock de la cineva si vreau sa le modific (vreau sa pun doua bucati de teava de 2.5" in loc de catalizatoare). As mai vrea sa relochez sondele lambda secundare dupa al doilea set de catalizatori ca sa nu folosesc un simulator pentru ca nu mi se pare elegant). Asta inseamna prelungirea firelor pentru ca nu ajung pana acolo (sunt 4 fire simple per sonda pentru ca sondele sunt narrow-band).
Lucrarea ar consta in:
- inlocuirea catalizatorilor primari cu 2 bucati de teava. Treaba nu e simpla din cauza ca downpipe-urile trebuie sa-si pastreze identic forma initiala in spatiu (e foarte putin spatiu in zona aia si daca sunt miscate in timpul sudurii nu o sa se mai potriveasca).
- gaurirea peretilor inclinati de dupa cei 2 catalizatori secundari si montarea unor piulite filetate in care sa insurubez sondele.
- prelungirea firelor dar asta pot sa mi-o fac si eu.
Stiti vreo firma care ar putea face asta ? Cam la ce pret ar ajunge operatiunea asta oare ?
PS: am atasat o poza cu downpipe-urile stock care trebuie modificate.