Go Back   Forum 4Tuning > Tuning Motor & Mecanica > Cum facem rost de mai multi cai putere ?

Cum facem rost de mai multi cai putere ? Vrei sa maresti puterea masinii tale ? Afla daca se poate, si ce trebuie sa faci.

Reply

Thread Tools
Old 19-04-06, 23:00   #1
magic

Stage 2

magic's Avatar

Exclamation 318i `87, motor m10, 1766cmc, 77 kw, vrea caluti

Am un 318i, an `87, 4 usi, a fost automatic cu 4 trepte, are a/c (care nu mai merge, compresorul e prin garaj, folosesc doar electroventilatorul aditzional cand ii mai dau in gura ca raceste belea), geamuri el, etc, stiu cam totul la el, il am din `92 in tzara, il conduc din 2000, b 10 tsv, poate unii m-au vazut in oras ... Ce ma pune pe ganduri este faptul ca normal eu am l-jetronic injectia, dar, la 6500 rpm mi-o taie, unii mi-au zis ca l-jetronic nu are limitare de turatie. Voi ce stiti?
Si ash vrea sa mai stiu ce modificari i-ash mai putea aduce sa-mi creasca hergheliutza. Am un amic cu un m40 de 83kw, ii dau cate o masina in fiecare treapta (prr, pana la a 3-a si un pic din a 4-a ca mai mult nu am avut pe unde), ma gandesc ca e a lui mai "obosita" ca a mea... altfel nu-mi explic.. shi-a mai pus si injectoare de 2000cmc mai nou, si tot il alerg...
Deci...astept idei .. Eu am un set de pistoane Mahle, care arata destul de bine (au fost pe masina au doar vreo 500k km , sunt un pic mai grele decat ce am eu acum, dar si capul este ceva mai bombat). Mai am vreo 2 chiuloase...ce mai, piese am o gramada, vreau doar idei, cum sa scot untu din m10...
magic is offline   Reply With Quote
Old 29-04-06, 18:26   #2
Ford_V6

Stage 5

Ford_V6's Avatar

Member of:
[MERCEDES]
[FORD]
Default Re: 318i `87, motor m10, 1766cmc, 77 kw, vrea caluti

in primul rand limitarea de turatie la L-Jetronic este din delcou nu din ECU. ECU nu este programabil si nu are microprocesor ci doar o serie de amplificatoare operationale si circuite logice ajutate de o serie de componente pasive.

Parerea mea . . . renunta la injectie si treci pe 2 x Weber DCOE 40 sau Dellorto DHLA 40. Cu o axa cu came tare si un raport de comprimare de 10.5 ajutat de acele carburi o sa ai undeva la 150 cp.

Mai poti incerca o decomprimare si sa mergi pe o versiune turbo dar o sa ai probleme mari cu aprinderea deoarece nu o sa cazi pe curbele de avans de turbo niciodata cu delcoul stock.

De mentionat ca la masina ta reglajul avansului cred ca se face din delcou nu din modulul de aprindere.