Go Back   Forum 4Tuning > Tuning Motor & Mecanica > Cum facem rost de mai multi cai putere ?

Cum facem rost de mai multi cai putere ? Vrei sa maresti puterea masinii tale ? Afla daca se poate, si ce trebuie sa faci.

Reply

Thread Tools
Old 27-10-05, 01:27   #1
Passatu

Stock

Default Un ajutor pt un N00b...va rog cititi!

Mai intai si mai intai salutare lume, asta fiind primul meu post!

Acum, sa incep povestea! Pana azi eram in mare dilema...de fapt inca mai sunt... Am un Passat din 99, foarte modest, de fapt cel mai modest din seria lui... are doar 90 de cai fara nimic rosu. Pana ieri nu aveam nimic in comun cu tuningu' (nu ca as avea acum), oricum, imi doream sa'mi upgradez masina la un A4 din 2002.

Azi m'am razgandit...am fost pe la un prieten care lucreaza la o firmulitza de tuning si am innebunit. Cum nu stiu prea multe si nu am avut timp destul sa'l iscodesc pe respectivu' (am stat azi vreo 7 ore pe net - tuning only), as dori sa incep de undeva, sa'mi fac masina deosebita...

Primu' pas ar fi din cate am citit - CIPU' -. Apoi sunt in dilema cu filtru' sport...il pun sau nu? Avantaj in afar de sunet exista? Asa, deci cai, cai si cai...

Apoi.. de fapt asta e ce astept de la voi...stiu ca intrebarea ar fi cum as vrea masina si cati bani am...deci bani as fi dispus sa investesc vreo 2 mii de euro... cred ca e suficient pt un tuned noob nu? Restul...pe parcurs...

As vrea sa mi fac ceva si la exterior, grila, eleroane faruri pleoape ceva...nu stiu astept sugestii de la voi! Ceva frumos si deosebit...aaa, si era sa uit, clar jante si cauciucuri...(eu am jantele lui pe 15 si capace - sper sa nu ma fac de ras, si cauciucurile au stelutze pe ele, deci de iarna)si la mana a 2'a nu ar fi rele (jante) numa' sa ma incadrez in bani pt un tuning dragutel ext&int. Sper sa nu ma sfatuiti sa trec la A4, ca astfel nu mi ar ajunge banii sa 'l tunez si azi am invatzat ca trebuie sa fii un pic deosebit... Astept si numere de tel, situri orice...

PM: am carnetu' de vreo juma' de an, asa ca nu prea am avut treaba cu masinile pana acu! Si apropo, sunt din BUC. Astept cu nerabdare reply! Mersi!
Passatu is offline   Reply With Quote
Old 27-10-05, 10:22   #2
shadow

Presedinte AfterDark Racing

Stage 5

shadow's Avatar

Member of:
[Moderators]
[AfterDark Racing]
[PARTICIPANT CURSE]
[Honda]

Hmmmmm....
Passatul este o masina destul de grea care nu este facuta tocmai pt curse, in locul la A4 ai putea sa iti iei o masina cu un caracter mai sportiv!!!
Daca totusi ai vrea sa te apuci sa iti faci passatul (ceea ce nu este o idee rea), ai putea sa incepi cu un Chip, filtru sport, evacuare cu tot cu serpishori. Mai departe depinde de tine. Daca vrei sa ai mai multi Cp iti continui modificarile la motor, daca vrei sa ai o masina mai unicat ca aspect.......iti modifici exteriorul!!!

shadow is offline   Reply With Quote
Old 27-10-05, 10:46   #3
B-14-BYE

Stage 5

B-14-BYE's Avatar

Member of:
[PARTICIPANT CURSE]
Default sal

pasatul fiind o masina greoaie.. kred ca nu vrei sa te duci la curse cu ea.. o evacuare goala. de inox preferabil. cu tot cu serpisori. un cip care ajuta mult si un filtru de aer care nu iti ofera cai in plus doar un mers al masinii mai bun si urca mai rpd in ture.. sper ca face si asta.. baga banii in jante si exterior. parerea mea. poate si audio. axeaza-te pe ceva. cu banii aia faci cate putin din fiecare.. mai bine te axezi pe ceva si faci ceva calumea. ori exterior. ori audio de toti banii. etc.
Old 27-10-05, 14:02   #4
SpeedFreak

Stage 4

Member of:
[PARTICIPANT CURSE]

@Shadow mai taci dracului. Cat de idiot poti sa fii? Passat din 99 cu 90 de cai poate fi numai 1.9 tdi. De unde pana unde schimbi tu serpisorii la ala si cum pui iar turbina? In plus dai peste cap toata dinamica motorului.

@Passatu iti sugerez sa nu iei in seama decat parerile cuiva care chiar stie ce spune, cum ar fi SMG, Ford_V6 si inca cativa care chair stiu ce este sub capota, asta pe partea tehnica. Filtrele si evacuarile nu dau cai fara alte modificari. Presupunand ca e vorba de un TDI cam singura modificare care ai putea s-o faci este un chip, asta fara sa te bagi adanc in motor. Din cate stiu motoarele 1.9TDI din grupul Volkswagen de 90, 110 si 130 Cp difera doar prin soft, desi s-ar putea sa ma insel.

Cat despre exterior gasesti la sectiunea Bazar la oferte extinse suficiente firme sau mesteri care ofera aceste servicii. Eu iti sugerez ceva simplu si de bun gust, fara toate kitch-urile care se gasesc la noi. Jantele schimba radical aspectul unei masini. Dar fiind inclinat mai mult spre partea tehnica ma voi limita cu sfaturile la sectiunea exterior.

Bafta si ai grija sa faci ceva deosebit altfel ramai in turma.
Old 27-10-05, 21:57   #5
Passatu

Stock

In primu' rand mersi pt reply. Deja am demarat lucrarile. Maine ma apuc de chip - mi'au zis baietii ca'mi pot da in jur de 30 de cai cu el - apoi mi'au spus ca neaparat tre' sa\\mi pun si un filtru sport...vreo 70 de euro zic ei (fara asta, nu primeste destul aer si scoate mai mult fum - citez).

Ce am uitat sa intreb (asta am vazut cand am ajuns acasa) daca filtru asta e conic, sau doar simplu sport (am auzit ca astea conice mai vin si ele cu un ponei doi acolo). Deci tre' neaparat conic???????

Apoi nu mai vreau mare lucru...de fapt nu vreau modificari fizice la motor, eventual evacuarea dupa cum bine ziceti voi...in rest exterioru'. La muzica nu am bagat mult, un mp3 alpine si 4 boxe jbl... eventual mai vreau un subwoofer ceva. Dupa aia clar exterioru'.

@shadow - nu am zis frate ca vreau sa ma bag la curse cu ea... nu prea's facut pt asta si nu ma ajuta nici masina , doar sa o mai revigorez putin, ca e cam puturoasa...sa ma ajute mai mult in depasiri si in curbe...si clar, looku!

Cat despre jante, nu stiu ce sa fac...unii zic ca n'are rost ca vine iarna si astea pe 15 de tabla sunt ideale si ca mi as toci cauciucurile si ca n'are rost. Nu stiu ce sa fac, cred ca o sa astept pana'n primavara.

@SpeedFreak - da, masina e un TDI 1,9. Nu stiu ce's aia serpisori, dar daca zici tu ca nu trebe, inseamna ca asa e. Cat despre look, nu vreau mare lucru, deja am gasit ceva frumos dar nu stiu cum sa comand. (vreau o grila fara logo VW dragutzica zic eu, o bara fata asa tot modesta si mai deosebita (nu prea joasa ca nu prea's atent si poate mai dau si in bolovani ), vreau sa mi schimb ceva la faruri da nu stiu ce...pe scurta nu prea se vede bine, (sugestii ceva?)deci si look si becuri....d'aia nu stiu daca merita sa bag bani in xenoane sau doar sa schimb farurile, sau becurile????????....aici astept sfaturi, asa ce ar mai fi..un mic eleron spate...ffff micutz, si ceva bara spate...nu stiu ca am vazut ca pt passat nu prea sunt kituri ca la majoritatea masinilor....)

O sa va spun ce am facut, si o sa atasez si o poza odata terminata...oricum mersi pt sfaturi si astept sa ma mai lamuriti cu ce a mai ramas!
Passatu is offline   Reply With Quote
Old 28-10-05, 21:03   #6
Kolegosu'

Stage 5

Kolegosu''s Avatar

Member of:
[2 Roti]

Daca tot te-ai decis sa o lucrezi numa la exterior de ce nu apelezi la baietii de la VT(Virtual Tuning) pui o poza spui ce vrei .... si vei avea rezultatele inainte sa o duci la mester ...
Old 28-10-05, 22:40   #7
bad_boy2k

Stage 5

bad_boy2k's Avatar

ai dreptate passatule...
se stie ca passatu din 99 are mari probleme cand e vorba de faruri...
ca tuning optic si functional un set nou de faruri e numai bun!
la motor...bine zice cine zice...un filtru sport siun cip...cam atat pt un TDI care, intr-adevar difera doar prin soft in versiunile de putere...90-110-130..
iar filtru e ca sa poata atinge puterea data de cip si sa suplemeteze motoru cu destul aer pt consumul mai mare de combustibil care il cere un upgrade de cip=> fumul = prea multa motorina si prea putin aer=> amestec dereglat => performante mai proaste.
pe estetica lucreaza cu niste praguri, scoate ornamentele de pe bare si usi...adauga spoilere sau schimba-le cu totu si in spate un eleron discret...forma nu prea insipira super-sport...daca incerci elem de DTM o sa iasa un kitch...
alte upgraduri la nivelul asta...o vopsea speciala...2-3 nuante...perlata, ceva...si un sistem audio cat d cat decent...daca ai nevoi de ajutor aici iti recomand cu caldura forumul pt sisteme audio d la 4tuning...activam zilnic!!
cam atat am avut sa-ti zic...
sper ca te-am ajutat cat de cat..
bafta multa cu ce vrei sa faci...si tine minte!! conteaza cel mai mult sa-ti placa tie...nu baga banii pt altii, ci pt tine!! that's what tuning's all about!!

bafta multa
bad_boy2k is offline   Reply With Quote
Old 28-10-05, 22:43   #8
bad_boy2k

Stage 5

bad_boy2k's Avatar

ai dreptate passatule...
se stie ca passatu din 99 are mari probleme cand e vorba de faruri...
ca tuning optic si functional un set nou de faruri e numai bun!
la motor...bine zice cine zice...un filtru sport siun cip...cam atat pt un TDI care, intr-adevar difera doar prin soft in versiunile de putere...90-110-130..
iar filtru e ca sa poata atinge puterea data de cip si sa suplemeteze motoru cu destul aer pt consumul mai mare de combustibil care il cere un upgrade de cip=> fumul = prea multa motorina si prea putin aer=> amestec dereglat => performante mai proaste.
pe estetica lucreaza cu niste praguri, scoate ornamentele de pe bare si usi...adauga spoilere sau schimba-le cu totu si in spate un eleron discret...forma nu prea insipira super-sport...daca incerci elem de DTM o sa iasa un kitch...
alte upgraduri la nivelul asta...o vopsea speciala...2-3 nuante...perlata, ceva...si un sistem audio cat d cat decent...daca ai nevoi de ajutor aici iti recomand cu caldura forumul pt sisteme audio d la 4tuning...activam zilnic!!
inca ceva...serpisorii lasa-i acolo~!!sunt niste sonde foarte importante pentru motor pe ei...(serpisorii sunt de fapr toata galeria de evacuare)
sondele LAMBDA...FFF IMP!!!
daca vrei sa schimbi ceva, schimba toba finala...arata mai bine si poate suna si mai bine...
cam atat am avut sa-ti zic...
sper ca te-am ajutat cat de cat..
bafta multa cu ce vrei sa faci...si tine minte!! conteaza cel mai mult sa-ti placa tie...nu baga banii pt altii, ci pt tine!! that's what tuning's all about!!

bafta multa
Old 28-10-05, 22:46   #9
bad_boy2k

Stage 5

bad_boy2k's Avatar

scuze pt postul dublu...imi dadea o eroare...rog un admin sa-l stearga pe primul...al doile este complet...
bafta!
Old 05-11-05, 11:34   #10
dogarel

Stage 5

dogarel's Avatar

Un TDI de 90 il poti ridica la aproximativ 120 de cai numai din resoftare. Filtrul de aer sport nu prea te ajuta cu nimic. Alt pas ar fi sa iti schimbi injectoarele cu unele cu debit mai mare. Asta pentru inceput.
Old 05-11-05, 12:59   #11
Ford_V6

Stage 5

Ford_V6's Avatar

Member of:
[MERCEDES]
[FORD]

TDI urile difera prin soft si prin ambreiaj daca nu ma insel eu . . . stiu ca au existat probleme majore cu ambreiajele la resoftari foarte agresive ale TDi urilor . . . . cuplu prea mare ori rupe discu ori prinderea volantei pe arborele cotit.

oricum un 90 cp dus in 120 e decent . . .nu o sa fie probleme . . .
Old 05-11-05, 13:19   #12
tristan

Presedinte RACING SYNDICATE

Stage 5

tristan's Avatar

Member of:
[PARTICIPANT CURSE]
[Racing Syndicate]
[VW]

Dupa cat stiu eu motoarele de peste 90 de cai sunt sistem PD si turbo cu geometrie variabiala....
tristan is offline   Reply With Quote
Old 07-11-05, 07:20   #13
dogarel

Stage 5

dogarel's Avatar

Motoarele de 90 si de 110 nu sunt PD. Si9 din experienta unor prieteni, un 90 resoftat bate un 110 stock.
dogarel is offline   Reply With Quote
Old 23-11-05, 12:09   #14
B.77.JPA

Stage 1

Salut. Eu am un sharan de 1.9tdi de 90 Cp. Nu e masina de fuga. Eu muncesc cu masina asta si cu 7 insi in ea abia trage. Modelul asta de obicei e de 116CP, foarte rar gasesti cu 90CP cum e asta al meu.
Ma gandesc sa-i fac un chiptunning.La SIAb am gasit sa-i fac chiptunning de la 90 la 120 CP. Dar as vrea sa va intreb,stiu ca motoarele sunt aceleasi la 90,116 si la 130 cp, dar se poate face ceva doar din soft?Si sa-i pun dup-aia si chip?

Mersi pt raspunsuri.....bafta !!
B.77.JPA is offline   Reply With Quote
Old 23-11-05, 12:36   #15
nicku

Stage 2

motoarele vw tdi sunt de doua feluri nu sunt la fel... variantele de 90 si 110 cai sunt cu pompa de motorina comuna de inalta presiune......cele de 101,116,130+, sunt motoare cu pompa diuza adica mai pe romaneste are pompa de motorina pe fiecare piston....
motoarele Pompa diuza sunt cele mai tunabile ele pot fi aduse cu usurinta l la 100 cp pe litru
nici celelalte nu sunt de neglijat... am un prieten care are o octavia 19tdi de 90 cai a impinso ci flash racing pana la 128 cai.. merge bine mashina unul de 110 cai se poate duce la peste 140 cai
nicku is offline   Reply With Quote
Reply

- Copyright 2026 4Tuning -