Go Back   Forum 4Tuning > Tuning Motor & Mecanica > Cum facem rost de mai multi cai putere ?

Cum facem rost de mai multi cai putere ? Vrei sa maresti puterea masinii tale ? Afla daca se poate, si ce trebuie sa faci.

Reply

Thread Tools
Old 27-01-06, 18:02   #1
MasterTuner

Stage 5

MasterTuner's Avatar

Member of:
[Moderators]
Default UNICHIP la TDI pompa mecanica

UNICHIP pe TDI poate face ce nici un chip sau flash nu poate. Practic ne lasa sa facem niste modificari fizice asupra pompei asa incat sa crestem debitul, fara sa afecteze relantiul. SKODA OCTAVIA 1 in cauza avea deja un flash foarte impins, il gasiti pe grafic P1. Cu UNICHIP am reusit 147 cp la 4200 rot/min si 367 Nm la 2033 rot/min. Practic am si scazut turatiile de cuplu si de putere maxime. Diferenta maxima intre puterea cu FLASH si cea cu UNICHIP era de 20 de cp la 3000 rot/min, adica acolo unde chiar folosesti motorul mult mai des. De retinut ca masina era stock hardware, nu filtru, nu nimic.
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	tdi110_unichip_291.jpg
Views:	101
Size:	176.7 KB
ID:	64372  
Tel.:0722275522/021 242 42 81
MasterTuner is offline   Reply With Quote
Old 27-01-06, 23:41   #2
RoSonic
4 Speed Squad Member

Stage 5

RoSonic's Avatar

Member of:
[Super Moderators]
[Moderators]
[4 Speed Squad]
[Observator 4tuning]
[REDACTOR 4TUNING]
[PARTICIPANT CURSE]
[VW]

Interesant, dar hartile alea de 139... nu erau impinse... cel putin cei care monteaza vand harti \"normale\" la 137-143 pt acest motor, versiuni care nu omora ambreajul... iar versiunile race sunt undeva mai sus...
Sau respectivului i se spusese ca i s-a pus versiune RACE si defapt avea doar una normal?

ps: ambreajul la versiunea de 110 cai nu este recomandat pentru valori ale cuplului sub 300nm? Ar trebui poate domolita curba pana in 2000-2100 de rpm pentru a evita uzura rapida a ambreajului... si problema cu SURGE-ul caracteristic la turbinele de pe acest model!
ma rog, nu pretind ca ma pricep foarte bine, insa ce-am zis sunt pareri in urma lecturarii forumurilor dedicate vw/tdi si a altor siteuri.....
RoSonic is offline   Reply With Quote
Old 28-01-06, 09:50   #3
shadowro

Stage 5

shadowro's Avatar

Member of:
[PARTICIPANT CURSE]
[Honda]

am inteles ca pentru un tdi pd de 101 o versiune race ar putea urca pana in 150 .... evident sa alerge omul pe durata unei legala nu pentru mersul de zi cu zi. ( prin flash )
Old 28-01-06, 12:50   #4
MasterTuner

Stage 5

MasterTuner's Avatar

Member of:
[Moderators]

Hai sa lamurim niste aspecte. Majoriatea denumirilor de genul stage 1 si stage 2 sant strict comerciale. In cazul motorului TDI cu pompa mecanica prin flash sau chip esti limitat in cazul debitului de motorina de pompa fizic. Elementul de comanda(care e controlat electronic) are o cursa limita, poti sa scrii ce vrei tu in harta aia. Noi practic intervenim si asupra acestui element de comanda.

Cand vine vorba de puteri gasite prin pliante, de genul stage 133 si stage 2 142 e bullshit de cele mai multe ori. Majoritatea celor care se ocupa de chiptuning chiar de afara nu au dyno, clientii nu isi masoara masina dupa si deci de fapt sant vorbe. Noroc ca si cel mai slab chiptuner obtine totusi cresteri decente de putere la TDI. Dar cand vine vorba de aspirate chiptuningul fara dyno e acul in carul cu fan 100%.
MasterTuner is offline   Reply With Quote
Old 28-01-06, 13:50   #5
RoSonic
4 Speed Squad Member

Stage 5

RoSonic's Avatar

Member of:
[Super Moderators]
[Moderators]
[4 Speed Squad]
[Observator 4tuning]
[REDACTOR 4TUNING]
[PARTICIPANT CURSE]
[VW]

Clar denumirile de genul stageX sunt comerciale. Eu nici nu am folosit aceste denumiri, ci am zis \"normale\" la cele pentru folosire indelungata pe strada la masini in stare tehnica buna, \"low\" cele moderate care in special sunt folosite la masinile peste 100K km... iar \"race\" versiunile agresive folosite in general doar pt curse.

Ca sa nu fiu inteles gresit, este evident ca ceea ce puteti face voi este superior instalarii unei harti venite prin mail de afara... prin simplul fapt ca voi faceti ceva 100% \"CUSTOM\" cu verificare directa a rezultatelor. De exemplu, banuiesc ca nu ar fi nici o problema pt voi cand cum e cazul modeului de 110cai daca omul isi pune un VNT17 in loc de VNT15 sa va mai jucati un pic la setari, sau in cazul in care nu are un ambreaj mai performant sa limitati cuplul pe turatiile scazute pt a-l proteja (asta pt cei care sufla si in iaurt )

Oricum, o sa vin si eu la un test dupa ce-mi repar turbina sa vad pe unde sta pe hartie. Am un flash facut la una din fimele vechi de tuning de la noi... flash la care nu am ce carcoti indiferent de rezultat avand in vedere ca mi-a fost instalat gratuit... dar sa vad ce rezulta pe dyno, ca pe asfalt sunt multumit, am scos 124cai la roata pe gtech (care evident nu are acuratete), fac fata la passaturile de 130, am stat bine langa un leon nou de 140 (mi-a dat juma de masina, insa ultimii zeci de metri imi intrase motoru in limp mode.. din cauza blocarii vanelor turbinei) deci ar fi undeva pe la 135-140
RoSonic is offline   Reply With Quote
- Copyright 2026 4Tuning -