Go Back   Forum 4Tuning > Tuning Motor & Mecanica > Cum facem rost de mai multi cai putere ?

Cum facem rost de mai multi cai putere ? Vrei sa maresti puterea masinii tale ? Afla daca se poate, si ce trebuie sa faci.

Reply

Thread Tools
Old 02-01-06, 23:04   #1
tazz

Stage 3

tazz's Avatar

Default pentru mai multi caluti ma poate ajuta cineva??

am un opel astrasedan de 1.6 ,75cai!! cum pot sa-l fac macar de 100....
tazz is offline   Reply With Quote
Old 02-01-06, 23:34   #2
CT99WUW
Honda Driver

Stage 5

CT99WUW's Avatar

Member of:
[Honda]
Default re

il vinzi si iti iei un ecotech 16v 101cp ........sau o sa inceapa baietii pe forum sa iti explice cum \"castigi\" 25 de cai din tobe si filtre
Old 12-01-06, 18:40   #3
MasterTuner

Stage 5

MasterTuner's Avatar

Member of:
[Moderators]

Singurele variante sant o axa cu came sport , o admisie, marirea raportului de compresie un pic si un tuning electronic. Sau nitro. Prima varianta e pe la 800 de euro si a doua tot cam asa. Daca ai in vedere sumele astea urmeaza sa cauti pe cineva sa le imperecheze corect pe toate acestea.
Tel.:0722275522/021 242 42 81
MasterTuner is offline   Reply With Quote
Old 14-01-06, 10:16   #4
TNos

Stage 5

TNos's Avatar

din axa sport si admisie si raport comprimare marit si chip castiga doar 25 de cai??? pe alt topic parca erai mai optimist si oricum in nici un caz doar 800 de euro,o axa buna sub 250 nu gasesti,un cip bun pe la vreo 350,plus admisia vreo 300 si comprimarea vreo 100-200 depinde cum o faci, plus manopera si toate alea te costa mai mult,asta daca vrei sa faci ceva,ca altfel da,da-i 800 si iei primele piese care iti apar pe net si ai o super masina ///iar varianta cu nitro e varza,ai caii astia numai pe perioada cat e butelia plina si apoi varza,tot 75 de cai,si bagi bani sa o tot umpli etc...
Old 16-01-06, 12:54   #5
MasterTuner

Stage 5

MasterTuner's Avatar

Member of:
[Moderators]

O axa sport face aprox. 90 din 75 si costa cam 400 E avand si brand.
Prin admisie ma refer la un filtru sport cu C.A.I. 120 E. Cinci caluti.
O \"planare\" te costa 500 000 daca ii spui cat sa-ti ia din ea.
Ai dreptate, nu chiar 800. Daca le instalezi singurel chiulasa si axa iata cum iesi pe la 900, altfel o faci cu 1000-1 100.
Old 17-01-06, 09:01   #6
TNos

Stage 5

TNos's Avatar

cand ai zis de admisie credeam ca te-ai referit si la galerie nu numai la filtru si tubulatura si nu cred iti da 5 cai,numai daca e racing,e motorul prea mic sa dea 5 cai,(poate in combinatie cu axa sa se duca la un castig de 5 cai),eu cand am zis 100-200 euro pt comprimare ma refeream la rectificarea chiulasei in limitele de reparatie(prima chiar) si inlocuirea garniturii de chiulasa cu una racing,cred ca ar fi mai bine decat \"planarea\" chiulasei si daca tot are chiulasa jos sa faca si prepararea ei.
TNos is offline   Reply With Quote
Old 17-01-06, 15:48   #7
MasterTuner

Stage 5

MasterTuner's Avatar

Member of:
[Moderators]

Planarea de fapt e tot rectificare, deci cu alte cuvinte ca sa cresti raportul de compresie faci exact aceleasi operatiuni ca si la planare. Diferenta e scopul si grosimea materialului debitat.

Un filtru sport poate spori chiar cu mai mult de 5 cp puterea unui motor cu axe sport care prin natura are nevoie de un filtru performant. Toate cresterile astea aveau in vedere faptul ca urma sa fie remapat motorul respectiv, care cum se stie potenteaza perormantele obtinute de inlocuirea diverselor accesorii.
Old 17-01-06, 19:10   #8
TNos

Stage 5

TNos's Avatar

Default Re:

Quote:
Originally Posted by \"zbuciumus\"
Planarea de fapt e tot rectificare, deci cu alte cuvinte ca sa cresti raportul de compresie faci exact aceleasi operatiuni ca si la planare. Diferenta e scopul si grosimea materialului debitat.

Un filtru sport poate spori chiar cu mai mult de 5 cp puterea unui motor cu axe sport care prin natura are nevoie de un filtru performant. Toate cresterile astea aveau in vedere faptul ca urma sa fie remapat motorul respectiv, care cum se stie potenteaza perormantele obtinute de inlocuirea diverselor accesorii.
nu ma intelege gresit,stiu si eu astea,nu am vrut sa ma repet de aia am ales planare si rectificare ca termeni de exprimare.(si eu sunt tot inginer auto)
TNos is offline   Reply With Quote
- Copyright 2026 4Tuning -