Go Back   Forum 4Tuning > Tuning Motor & Mecanica > Cum facem rost de mai multi cai putere ?

Cum facem rost de mai multi cai putere ? Vrei sa maresti puterea masinii tale ? Afla daca se poate, si ce trebuie sa faci.

Reply

Thread Tools
Old 07-12-05, 01:01   #1
Bandit

Stage 3

Bandit's Avatar

Member of:
[Midnight Racers]
[PARTICIPANT CURSE]
Default alfa 155 2.5 v6 tuning motor extrem

Am achizitionat de curand un alfa 155 cu motor de 2.5 v6 neinmatriculat special pentru curse. as dori sa ii ridic la maxim puterea motorului, nu sunt interesat asa mult de fiabilitate. M-am gandit pentru inceput la un chiptuning level 3 si evacuare cu serpisori. As dori sa aflu mai multe. Mentionez ca nu ma intereseaza fiabilitatea motorului.
Old 07-12-05, 20:22   #2
mara

Stage 4

mara's Avatar

Belea masina si foarte rara. Nu cred sa ai succes sa gasesti pe cineva sa-ti faca ceva la ea,la noi. Succes!
mara is offline   Reply With Quote
Old 28-12-05, 14:30   #3
markizu

Stage 5

markizu's Avatar

Member of:
[VW]
[Honda]

salut
marfa masina ddar foarte rara si in raom si in italia
aceasi platforma au si fiat tempra lancia dedra parca dar
totusi alfa a reusit sa-i faca un motor pe masura
vezi ca sunt 155 si cu 4x4 ....nu stiu daca au folosit aceasi protectie coroziva ca la fiat (tabla zincata _) dar suspensia de pe alfa 155 e de vis foarte tare si super in viraje strinse ( de pe una am laut si eu amortizoarele si arcurile )
succes la ce ti-ai propus
aaa sa nu uiti sa intriii pe site alfa club
o sa mai primesti pe acolo cateva ideii bune
Golf III Rabbit 1.4 mic si rau..(gone )
Honda del Sol 1,6 soch vtec turbo on !!
markizu is offline   Reply With Quote
Old 28-12-05, 22:43   #4
Bandit

Stage 3

Bandit's Avatar

Member of:
[Midnight Racers]
[PARTICIPANT CURSE]

Alfa Romeo Q4 se gaseste f greu, el este cel care este 4x4. Daca as gasi una atunci ar fi chiar tare. Am intrat pe site la alfa romeo club bineinteles, imediat inainte de a achizitiona masina sa vad despre ce este vorba.
Ca tuning deocamdata din lipsa de bani nu am facut decat chipul level 3 care este ceva de speriat
Bandit is offline   Reply With Quote
Old 11-01-06, 10:16   #5
demolatorul

Stage 1

Cine ti-a facut chiptuningul si ce zicea relativ la putere?
demolatorul is offline   Reply With Quote
Old 11-01-06, 11:14   #6
Bandit

Stage 3

Bandit's Avatar

Member of:
[Midnight Racers]
[PARTICIPANT CURSE]

Chiptuningul l-am facut in Craiova la Doctor Tuning si apropo de putere nu se stie exact cat mi-a dat. Eu cred ca in jur de 25-30 de cai in plus. Se simte extraordinar dupa ce am facut cipul dar nefiind turbo nu am reusit sa scot foarte mult din ea. Oricum masina a inceput sa dea rateuri, are un alt regim de mers fata de normal, dar trage de tras
Old 11-01-06, 11:36   #7
Hondarul
Super Moderator

Stage 5

Hondarul's Avatar

Member of:
[Moderators]
[4 Speed Squad]

Deci... masina fara acte la curse e cam bataie de cap, ca nu prea ai mobilitate. Dar tu stii ce faci.

In primul rand, din start, masina nu este buna pt curse. Este mult prea grea. Trebuie scos totul din ea, de la capitonaje, roata de rezerva, antifonare, mocheta, motorase geamuri electrice, absolut tot. Dupa aceea... neaparat volanta usurata. Cineva imi zicea ca este echivalenta cu usurarea masinii cu 100 de kg. Dupa care... serpisori de diam mare, 3-1 si sa lasi evacuare scurta, laterala, in ambele parti.

Cred ca asta este cel mai fezabil acum, planuri de biturbo pe viitor.

Daca reusesti sa usurezi masina foarte mult, este mult mai usor decat sa cresti puterea motorului pe o caroserie grea. Rezultatul ?? Acelasi.
Hondarul is offline   Reply With Quote
Old 12-01-06, 00:11   #8
Bandit

Stage 3

Bandit's Avatar

Member of:
[Midnight Racers]
[PARTICIPANT CURSE]

Hondare intr-adevar m-am gandit la usurare, de fapt acest lucru este cert, masina trebuie usurata. Tot ce e in interior va dispare, capitonaj, scaune, ma gandeam chiar si geamurile laterale si luneta sa le fac din plexic, cat despre motor ma gandisem pe viitor la un turbo, dar nu la un biturbo. Chestia cu motorul turbo este cu 2 taisuri. In cazul meu in care nu sunt obisnuit cu un motor turbo la inceput ma va incurca. Nu sunt obisnuit cu o crestere asa mare insantanee a puterii, cum e in cazul cand intra turbina. Deocamdata puterea este de ajuns pentru cat pot eu stapani. Masina asta nu va fi pentru liniute in special, ci pentru vtm si raliuri.

Mersi tuturor pentru sfaturi. Le iau in considerare
- Copyright 2026 4Tuning -