Nu exista player sa bata tot. Exista preferinte ale oamenilor pentru diferite marci in functie de urechea fiecaruia. Eu spre exemplu nu agreez sunetul Alpine, motiv pentru acre am si dat 9812 pe care l-am avut. Am ascultat si 7998 si chiar daca este mult mai bun, cum este firesc are acelasi tip de sunet caracteristic Alpine. Am ales pana la urma Clarion 938 . Teoretic, 7998 si 938 sunt echivalente, ca fiind al doilea model de pe lista fiecaruia dintre cei doi producatori, dupa Alpine F1 si respectiv DRZ-9255. Acum, intre cele 2 eu nu as zice ca exista unul mai bun ci totul depinde de preferintele utilizatorului. Cine prefera un sunet mai dinamic sau o buna corectie temporala alege Alpine. Cine prefera un sunet mai moale, cald si niste inalte mai fine si detaliate, alege Clarion. de asemenea conteaza foarte mult si restul sistemului : difuzoare, amplificare, sub...am ascultat foarte multe marci de playere, difuzoare, amplifuri...si am ajuns la concluzia ca intre 2 modele echivalente de la marci diferite nu exista 'mai bun' ci doar preferintele conteaza !