Go Back   Forum 4Tuning > Car-Audio, Multimedia & GPS > Car Audio > VERSUS AUDIO

Reply

Thread Tools
Old 19-07-06, 21:44   #1
Bigu

Stage 5

Bigu's Avatar

Member of:
[Moderators]
[PARTICIPANT CURSE]
[VW]
[Competitor CNCA]
Default Tub VS. Incinta

S-a cerut un asemea topic pt discutii...m-am gandit sa-l deschid eu.
Din punctul meu de vedere, eu a-si merge cu incinta din mai multe puncte de vedere!
1. la tub neaparat trebuie bass reflex (eu cred ca bass reflex e numai ca sa auda pietonii ce asculti in masina), cu bass reflex din tub nu pre ai multe avantaje, nu ai ce cauta nici la competitii , si nici nu ai placerea sa asculti muzica in fiecare zi la el.
2. tubul mi se pare cea mai ieftina si rapida cale de a punde un difuzor de frecvente joase in masina si a economisii cat de cat spatiu.
3. etc.....

Eu unul am in masina doua woofere cu incinte sealded, si sunt foarte multumit de cum se aude (claritate, aude si pietonu, concurs 136,4 db).
La urmatoarea masina pe care o voi avea, cu siguranta voi face la fel muzica, incinte inchise , fara ventilatie! Pt ca ma priveste pe mine ce ascult, nu pe altii!

Astept ca si voi sa va faceti cunoscuta opinia asupra celor doua moduri de a instala un subwoofer, anume incinta sealded, sau tub cu bass reflex.
Bigu is offline   Reply With Quote
Old 20-07-06, 01:06   #2
quick_5hifter

Stage 5

quick_5hifter's Avatar

Member of:
[Moderators]
[Xtreme Club Emotion]
[DAEWOO]
[Toyota]
[Opel]
Default Re: Tub VS. Incinta

bigu, in primul rand, felicitari pentru initiativa!

in al doilea rand...
"cu bass reflex din tub [...] nu ai ce cauta nici la competitii"
"cea mai ieftina si rapida cale de a punde un difuzor de frecvente joase in masina"
in cele 2 afirmatii de mai sus iti dau dreptate

"a economisii cat de cat spatiu"
aici nu sunt de acord cu tine, si am mai zis-o si in alt context...hai sa facem un mic calcul:
-un tub cu difuzor de 12 inci are diametrul ~30 cm si lungimea, sa zicem, ~50 cm...ocupa spatiu pe platforma portbagajului de ~1500 cm patrati si ofera un volum de aer de ~35 litri...
-o alta incinta care sa ocupe acelasi spatiu pe platforma, sa zicem un paralelipiped dreptunghic cu dimensiunile 50/30/30, ar oferi un volum de aer de ~45 litri deci de unde ideea de economie?
-economia de spatiu are aplicabilitate in cazul unei incinte mulate pe o laterala a portbagajului, cu fibra de sticla in cazul unei suprafete neregulate sau, mai simplu, cu un unghi sub 90 de grade in cazul in care "peretele" este chiar spatarul banchetei spate, dar asta e alta poveste...oriunde ai incerca sa inghesui un tub, ramane pe langa el mult spatiu nefolosibil (bine, nu vorbim de obiecte marunte depozitabile acolo, cum ar fi triunghiul de semnalizare etc)

-da-mi voie sa mai adaug cateva idei pentru care nu as opta pentru un tub:
>materialul folosit la fabricarea lui, oricare ar fi el, nu depaseste grosimea de 0.7 cm, ceea ce il face fragil si nu numai
>permite folosirea difuzoarelor pana la o anumita marime si o anumita putere (motiv pentru care n-am vazut nici o instalatie de show care sa contina unul/mai multe tuburi)
>tubul s-a nascut din lene si economie...de material (este presat direct in forma in care-l gasim, adaugandu-i-se numai un inel mai gros in zona unde se prinde difuzorul....si fundul, pe cand incinta din suprafete plane necesita montaje cu holz-suruburi, adeziv mai mult, masurarea mai multor dimensiuni etc)
>este complet inestetic! prezenta lui intr-un portbagaj imi aduce aminte de zicala aia cu "nuca in perete" (intr-adevar, am vazut si tuburi frumos lucrate la exterior, eventual cu o grila ce imita o janta, dar....tot rotund pare )

-am creat si eu un topic, intitulat "free-air/sealed/vented/bandpass" in care propun sa discutam (cu argumente, evident) pe marginea plusurilor si minusurilor care vin cu fiecare dintre tipurile de incinta enumerate...sper ca acolo vor aparea sfaturi bune

Last edited by quick_5hifter; 20-07-06 at 01:10.
quick_5hifter is offline   Reply With Quote
Old 22-07-06, 00:40   #3
cls21b_EVO

Stage 5

Iti pui in masina ce ti place cum suna...si gata !
Eu prefer fata de masina ...intr o masina poate sa sune intr un fel un un b/r si in alta altceva...si tot asa...
Asa ca ...faceti tot posibilul sa incercati mai multe configuratii.
cls21b_EVO is offline   Reply With Quote
Old 22-07-06, 13:54   #4
quick_5hifter

Stage 5

quick_5hifter's Avatar

Member of:
[Moderators]
[Xtreme Club Emotion]
[DAEWOO]
[Toyota]
[Opel]

ca sa incerci mai multe configuratii, iti trebuiesc mai multe tipuri de incinta la indemana...ca sa obtii aceste incinte, trebuie sa le imprumuti de undeva (multi dintre noi nu au de unde) sau sa le confectionezi singur pe toate (sau sa platesti ca sa ti le confectioneze altcineva), ceea ce costa cam mult...deci sfatul tau este cam greu de aplicat in majoritatea cazurilor.
Old 22-07-06, 21:17   #5
cls21b_EVO

Stage 5

Boss...gresesti ..te duci frumos cu masina ...la un Dealer, de ce vrei tu , si il rogi sa ti dea sa asculti mai multe tipuri ..si gata...ok?
Old 22-07-06, 23:52   #6
quick_5hifter

Stage 5

quick_5hifter's Avatar

Member of:
[Moderators]
[Xtreme Club Emotion]
[DAEWOO]
[Toyota]
[Opel]

crezi ca te ajuta vreun dealer cu asta, daca nu le faci vanzare deloc? eu zic ca nu
la noi cel putin asa e (constanta)
Old 23-07-06, 11:39   #7
steaua23
Opel Driver

Stage 5

steaua23's Avatar

Member of:
[Opel]
[Colectionar Machete]

ai dreptate quick_5hifter. nu prea gasesti intelegere la dealeri ... mai ales in momentul in care vad ca doar probezi si nu cumperi ...
steaua23 is offline   Reply With Quote
Old 23-07-06, 19:44   #8
Hondarul
Super Moderator

Stage 5

Hondarul's Avatar

Member of:
[Moderators]
[4 Speed Squad]

https://forum.4tuning.ro/showthread.php?t=2401

dateaza de ceva vreme topicul asta... dar macar acolo s-a discutat tot ce era de discutat. Cititi cu atentie!!!!
Hondarul is offline   Reply With Quote
Old 24-07-06, 07:48   #9
quick_5hifter

Stage 5

quick_5hifter's Avatar

Member of:
[Moderators]
[Xtreme Club Emotion]
[DAEWOO]
[Toyota]
[Opel]

pe asta l-am uitat (dar e si destul de vechi )
Old 24-07-06, 13:30   #10
cls21b_EVO

Stage 5

Eu stiu aici in Buc. un dealer care te ar ajuta cu ce am zis eu ...stai linistit ca nu sunt toti niste scarbe.
Old 24-07-06, 13:42   #11
steaua23
Opel Driver

Stage 5

steaua23's Avatar

Member of:
[Opel]
[Colectionar Machete]

logic. stiu si eu la cine te referi ... da eu vb de marea majoritate.
steaua23 is offline   Reply With Quote
Old 24-07-06, 13:55   #12
GYM

Stage 5

Intr-adevar..nu sunt toti asa, dar pe de-o parte ii inteleg Vin unu intreaba, probeaza, te sacaie cu tot felul de intrebari , iar probeaza...iar te streseaza si pleaca Gresesc ? Puneti-va in locul lui...nu e vorba ca sunt scarbe sau nu, dar orice om isi mai pierde si rabdarea
GYM is offline   Reply With Quote
Old 24-07-06, 14:12   #13
cls21b_EVO

Stage 5

Da gym ...si tu ai dreptate...darrrrrr, cum era vorba aia cu "clientul nostru ...
Old 24-07-06, 14:18   #14
xxdadixx
BMW Driver

Stage 5

xxdadixx's Avatar

Member of:
[Moderators]
[Design Team]
[Virtual Tuning]
[BMW]