Škoda lanseaza varianta diesel pentru modelul Octavia RS.
Motorul este un TDI PD de 2 litri. Puterea dezvoltata de acesta este de 170 de cai putere la 4200rpm. Cuplul maxim este de 350 Nm disponibil de la 1800rpm.
Acelerarea de la 0 la 100 km/h se face in 8.5 s (8.6 pt versiunea combi) iar viteza maxima este de 225km/h.
Consumul mediu este de 5,7 litri la 100km.
toti si`ar dori o masina ca asta pt drumuri lungi cu famiia...si mai ales mie pt drumurile la mare pe care le fac cu regularitate din 5 in 5 zile cu ursu meu si imi consuma 15l/100km
Eu nu vreau diesel, oricat de sportiv ar fi el! Zgomotu ala de tractor care parca ar merge pe nisip si fumu negru care iese din teava (chiar daca nu mai e asa vizibil la noile dieseluri cu filtru de particule) strica toata distractia...
E doar o opinie subiectiva!
bhaaa hahh de parca cand esti la volan vezi fumu =)) sunetu nu mai e cum era o data la diesel.. si nu uita e TURBO
masina de exceptie ador spoileru fata si sigla de pe grila
Pretul la RS diesel este de 19.963 euro iar din punctul meu de vedere totusi prefer benzina, e si mai rapida, accelereaza mai repede la 100 de km/h, iar pt mine dieselul e pt "agricultura", nu vreau sa jignesc pe nimeni, parerea mea.
potoliti-va ma nebunilor cu agricultura voastra !!! fuge si dieselul de rupe , si nu mai da cu fum ca la alea vechi ! si motorashul toarce si fluiera frumos !
e super masina ! si nu stiu daca mai intalniti voi una de asa mare de aceasi clasa sa fuga , si sa o alergi de dracii o ia si sa uiti sa ii mai bagi motorina !