Go Back   Forum 4Tuning > Masini & Tuning > Discutii generale masini > Masini tunate

Reply

Thread Tools
Old 11-08-05, 02:26   #1
HolySoul

Stage 5

HolySoul's Avatar

Member of:
[Crazy Drivers]
[PARTICIPANT CURSE]
Default Mazda s-a dus la vale ?

Am intrat la ei pe site si cea mai tare masina este RX8-ul de 231 cai motor rotativ
211 NM cuplu la 5500 RPM
Emisiile masinii sunt mai mari ca la masina mea .. cuplu mai mic ..
spatiu interior net inferior , volumu la portbagaj mic .. acceleratie ma repet la modelu de 231 cai 0-100 6.2 secunde .
NU mi se pare a fi un avion de masina .. avand in vedere ca reprezinta sportivitatea de la ei .
La mazda 6 nu mai spun ce motorizari vai de ei au
coborand spre mazda 3 si mazda 2 lucrurile se inrautatesc.
Preturi mari pentru ce ?

Pentru 4 discuri ventilate la RX8 ?
Pentru design poate , cu motoru rotativ mi se pare ca au cam dat-o in bara .

Am intrat si pe www.gm.com

Am vazut de-a modele de masini de mi-o venit rau. Masini de 400 cai si 600 Kg ... si astia nu se mai lauda atata cu sportivitatea.
majoritatea modelelor ce vor fi lansate in 2006 vor avea motoare VORTEC
V8 de 250-500 cai .
Pacat ca dealerii de la noi nu ne vand masini din astea .. preturile mi s-au parut destul de acceptabile .
decat sa-mi iau un RX8 mai bine-mi iau o camioneta GMC de 400 cai ca sigur ai dau fum si-mi car si porcu si le fac in ciuda la astia cu Loganu
Ca sa nu mai zic ca au si un model de masina hibrida astia care deja se poate cumpara.

Nu stiu ce sa cred .. lucurile au luat-o razna rau in romania si majoritatea clientilor suntem dezinformati .. tot auzim baliverne de genu cutare marca inseamna sportivitate sau aia inseamna LUX nu e chiar asa .. eu zic ca ar trebui sa ne orientam si spre alte modele mai \"exotice\" daca tot ne orientam spre japoneze de ce nu si spre altele ?
O sa-mi spuneti ca din cauza taxelor ... 25% pentru motoare mai mari de 2500 CMC eu asa stiam .. asta nu mi se pare argument valid.
Old 11-08-05, 12:18   #2
Skma

Stage 5

Skma's Avatar

Member of:
[Opel]
[PARTICIPANT CURSE]

Tare asta cu caratu porcului de la tara
Skma is offline   Reply With Quote
Old 11-08-05, 15:12   #3
T.rac3Er

Stage 5

HolySoul din moment ce ai comparat modelul rx8 cu un pickup GM nu prea stii ce vrei....si e posibil sa nu stii nici ce e cu masinile astea...mai documenteaza-te pe forumuri romanesti/straine care-i faza, unde s-au scris pana cum pagini garla...

1. motorul american de 400cp are vreo 6k-8k cmc, si tu l-ai comparat cu singurul motor rotativ in productie de serie din lume de 1,3l rotativ echivalat la 2,6l motor normal....desi consumul de ulei/bennzina este putin mai mare ca la un motor de 2,6l cu cilindri, rotativ stock are mult mai multa putere
(cu cat puterea dezvoltata de un motor e mai mare cu atat si consumul va creste, si in orice masina bagi piciorul in acceleratie combustibilul consumat va fi mai mult => e acceptabil consumul pt puterea de 231cp)
2. da-mi un link la masina din grupul GM de 600kg si 400cp..nu reusesc sa imi dau seama care e?
(400cp este probabil modelul de varf la modelul respectiv, deci probabil modificat de divizia sportiva=TUNING. din motorul de rx8 cu tuning scoti pe la 7-800cp fara NOS ) tu iti dai seama ca un motor AMERICAN de 400cp mananca cel putin cu jumatate mai mult ca un BMW M5 de 500cp
3. truck vs coupe ....tare comparatia... ce sa imi iau oare...
4. daca mazda o ia la vale ar fi normal ca si preturile sa urmeze in acelasi sens..atunci astept sa imi iau o mazdaspeed 6, sau kiar si-un un mx5 mazda speed, sa ma uit la tine intr-un truck GM in aceiasi bani cum stai la coada la benzinarie, (cu porcu in bena)
Old 11-08-05, 15:47   #4
ALXutz

Stage 5

ALXutz's Avatar

Member of:
[ALFA ROMEO]

Touché!
ALXutz is offline   Reply With Quote
Old 11-08-05, 15:51   #5
ALXutz

Stage 5

ALXutz's Avatar

Member of:
[ALFA ROMEO]
Default Re: Mazda s-a dus la vale ?

Quote:
Originally Posted by \"HolySoul\"
Am vazut de-a modele de masini de mi-o venit rau. Masini de 400 cai si 600 Kg ... si astia nu se mai lauda atata cu sportivitatea.
Pei incepe sa imi fie teama pt jucaria aia Ariel Atom (tot aici la Masini Tari am vazut-o)... Saraca aia are numai 300cp pe 500kg..
Old 11-08-05, 17:29   #6
HolySoul

Stage 5

HolySoul's Avatar

Member of:
[Crazy Drivers]
[PARTICIPANT CURSE]

lol pana-ti iei tu mazda speed 6 sigur imi iau eu RX8 ...

era o comparatie chinuita ca sa arat in ce hal au ajuns astia de si un camion poate sa-i faca

intradevar trucks de la ei au motoare de 6000 cmc si consuma mult dar totusi tu nu te-ai uitat destul pe site incat sa vezi ca au si masini gen Chevrolet Corvette si multe altele care au facut istorie .
Masina aia mica de care ziceam nu e truck .. e pur si simplu masina sport si nici 6000 cmc nu are si te asigur ca la consum sta mai bine ca rx8-ul.
Ma intreb ai mers vreodata cu rx8 de le lauzi atata ?
Multe Rx8-uri isi iau fum de la Seaturi TDI .. asha ca lasa-ne cu sportivitatea mazda ...
Decat Mazda mai bine orice

Uite noi tot ridicam in slavi MAZDA si aia de la HONDA fac treaba nu ca astia da nu-i baga nimeni in seama .
cel putin nu pe forum .. aud \"masina tare mazda \" ... sunteti de conceptie invechita chiar si voi astia de 16-17 anisori ...
HolySoul is offline   Reply With Quote
Old 11-08-05, 17:30   #7
Sc0OTeR

Stage 5

Sc0OTeR's Avatar

Member of:
[RR]
Default Re:

Quote:
Originally Posted by \"T.rac3Er\"
din motorul de rx8 cu tuning scoti pe la 7-800cp fara NOS
Hmmm. Ai si probe
Sc0OTeR is offline   Reply With Quote
Old 11-08-05, 18:55   #8
alexutzu
4 Speed Squad Member

Stage 5

alexutzu's Avatar

Member of:
[Moderators]
[4 Speed Squad]

nu va chinuiti sa va contraziceti cu holysoul, o faceti degeaba, el o tine tot pe a lui.....
pana si prietenii lui o pot confirma

alexutzu is offline   Reply With Quote
Old 11-08-05, 19:14   #9
pimp_lex

Stage 5

pimp_lex's Avatar

Member of:
[4Tuning International]
Default Re:

Quote:
Originally Posted by \"T.rac3Er\"
din motorul de rx8 cu tuning scoti pe la 7-800cp fara NOS ) tu iti dai seama ca un motor AMERICAN de 400cp mananca cel putin cu jumatate mai mult ca un BMW M5 de 500cp
:
7-800 fara NOS si cam 1500 cu NOS, am vazut si eu. Acum daca mai schimba 2-3 piese importante ajunge lejer pe la 2000 dar majoritatea nu le duc peste 1500.

pt cealalta faza, stiai ca un Corvette C5 Z06 care are 405 cp consuma 9-10 pe autostrada la 140 constant? S-au credeai ca daca e american consuma automat 20?
pimp_lex is offline   Reply With Quote
Old 11-08-05, 20:11   #10
T.rac3Er

Stage 5

nu ma apuc acum sa dezbat care e mai buna, din moment ce nici truck SVT, SRT, etc nu am, si nici rx8...ci idee pe care ai emis-o tu, cu mazda in cadere si comparatia mult trasa la extrem
ma bucur ca si alta lume e fascinata de corvette..sunt innevunit dupa o asemenea masina...consumul nu zic ca nu o fi asa..nu am vazut personal, dar e greu de crezut..poate cu un mers constant pe cruise ctrl...e un z06 galben care se tot fataie prin pitesti-bucuresti..poate ma lipesc o data ...
rx8 a fost o dezamagire si pt fanii mazda..avand in vedere ce a fost rx7...nuti plac noile mazda?, ia una mai veche... :P ..cat despre comparatia cu leon ala, d nu am vazut poste tot replica asta..a fost un film amarat in care un rx8 a luato de la un leon, si hatz, toti goga...nu merge....
bagi acelasi om si in leon si in rx8...cu specificatii comparative, ii dai 3 incercari si cu una si cu alta, si vezi best time....

PS: zi si mie care e masina aia de 600kg si 400cp..crede-ma, sunt curios..eu nu o stiu
T.rac3Er is offline   Reply With Quote
Old 11-08-05, 20:39   #11
ALXutz

Stage 5

ALXutz's Avatar

Member of:
[ALFA ROMEO]
Default Re:

Quote:
Originally Posted by \"HolySoul\"
Multe Rx8-uri isi iau fum de la Seaturi TDI .. asha ca lasa-ne cu sportivitatea mazda ...
Decat Mazda mai bine orice
Hai ca sunt curios sa vad si eu care sunt alea multe RX8uri care isi iau fum de la multe Seaturi TDI !!! Eu am vazut si Porsche care si-a luat fum de la Impreza STI, nu ti-ai lua niciodata Carerra 911, nu? Mai bine orice...

Si sunt foarte curios sa vad si eu masina aia de 600kg cu 400cp, sau a fost tot o exagerare voita?

No offence HllySoul, dar tu nu poti fi niciodata obiectiv...

senza cuore saremmo solo macchine
Old 11-08-05, 21:44   #12
HolySoul

Stage 5

HolySoul's Avatar

Member of:
[Crazy Drivers]
[PARTICIPANT CURSE]

o sa apara in 2006 pe langa alte cateva zeci de modele noi de la GM .
nu mai retin exact cum se cheama masina

Un leon de 200 cai TDI rupe orice mazda rx 8
am o gramada de filme de genu pe calculator

Asa e recunosc ca nu-s obiectiv la faza asta ca tin cu aia de la GM si vreau sa arunc cu noroi in mazda asa cum si cei de la mazda au aruncat cu noroi in GM .
Am fost la ei sa fac drive test si dupa ce s-o umflat atata in pene mi-o dat sa conduc o ciuperca de mazda 2 si atata o mai ridicau in slavi ... si era pur si simplu o roaba de masina
baga ala numa de astea \"sportivitatea mazda e pe primu loc in lume ca masina asta rupe nu mai e alta ca asta. Ce BMW ? ce Mertz ? alea's masini ? alea's de mosnegi tehnologie depasita dom'le .. mazda 2 face orice masina aia de la GM au numa prostii de masini nici nu le pot numi masini \"
Si intru pe forum si vad alte aberatii de genu cu sportivitatea mazda .. care de fapt ce-i ?
Se compara un RX8 cu un Chevrolet Corvette ?
Se compara cu un Pontiac GT ?
Sau macar cu un banal de opel speedster ?

MAZDA IS LA FURAT si au sa se duca la pascut in curand .
Nu am ceva cu japonezele cei de la Honda mi se pare fff. seriosi si cu masini foarte reusite care intradevar fac concurenta europenilor si la pret si la fiabilitate si la comfort .. da astilalti pur si simplu is la furat bani multi \"ca-i de firma\"

si sincer nu mi-as lua nimic de la porsche .. de banii aia imi iau un Cadillac GTS care merge mai bine si e si mai frumos si mai ieftin .
Old 11-08-05, 22:15   #13
ALXutz

Stage 5

ALXutz's Avatar

Member of:
[ALFA ROMEO]

Draga HolySoul... cu mana pe inima iti spun.. aberezi!!!
dar o sa iau in seama unele sfaturi de aici de pe forum si nu o sa te mai combat, ai dreptate, ok?

Totusi, nu pot sa ma abtin, pt umila mea curiozitate poate pui si tu cele \"o gramada\" de filmulete cu \"orice Leon TDI de 200 de cai\" care face RX8... ca eu stiu doar unul filmat noaptea la noi.. si nici Leonuri mai puternice nu cunosc kiar o gramada, inafara de cel din filmulet si cel al lui Ceky.. dar de data asta poate sunt eu mai prost informat! Astept fisierele, numai bine
Old 12-08-05, 03:55   #14
HolySoul

Stage 5

HolySoul's Avatar

Member of:
[Crazy Drivers]
[PARTICIPANT CURSE]

astept sa-mi dai tu filme cu ce masini de 200 cai au fost facute de rx8 ..
aia 231 cai probabil is ponei
Old 12-08-05, 08:07   #15
T.rac3Er

Stage 5

un romansh actual in plin sensul cuvintelor...baga tare in ele, incat daca nu esti informat kiar l-ai crede...
ok, am inteles nu iti place mazda...mie nu imi place skoda, orice mi-ar zice x si y, skoda sux... orice skoda....aa..am uitat, are un portbagaj imens skoda octavia...pt asta respect....si eventual motorul de 1.8T al grupului de care apartine...dar la final tot nu imi place skoda
cat despre masinile america sa sti ca nu esti singurul entuziasmat (cred ca GM te impresioneaza pt OPEL ), dar pretul de state nu e si pt romania...ce scrie la ei pe site in dolari tu vei cumpara dublu in euro in .ro...ma uit fatalizat ca o toyota celica la ei e pe la 16000euro
T.rac3Er is offline   Reply With Quote
Reply

- Copyright 2026 4Tuning -