31-07-12, 00:52
|
|
Stock
|
Blow off Valve!
Ce inseamna Blow off Valve???...tradus in romana...eu stiu ca se spune "sufla supapa" da nu stiu cu e corect!!!
|
|
|
26-08-12, 20:03
|
|
|
VW Driver
 Stage 5
Member of: [VW]
|
Re: Blow off Valve!
Blow off valve este o supapa ce permite aerului sub presiune, aflat in traseul de admisie in momentul accelerarii, sa iasa atunci cand motorul nu mai este accelerat. Daca surplusul de presiune, aflat in admisie la momentul opririi accelerarii, nu este evacuat, motorul poate suferi diverse deteriorari.
Pe scurt da aerul afara din motor cand nu mai este nevoie de el
|
|
|
27-08-12, 10:26
|
|
 Stage 5
|
Quote:
Originally Posted by JDV
Blow off valve este o supapa ce permite aerului sub presiune, aflat in traseul de admisie in momentul accelerarii, sa iasa atunci cand motorul nu mai este accelerat. Daca surplusul de presiune, aflat in admisie la momentul opririi accelerarii, nu este evacuat, motorul poate suferi diverse deteriorari.
Pe scurt da aerul afara din motor cand nu mai este nevoie de el
|
esti praf. mai documenteaza te
Atunci cand motorul functioneaza la turatii mari, turbina se roteste de asemenea rapid, generind valori ridicate ale presiunii si debitului de aer. Prin inchiderea clapetei de acceleratie, fluxul aerului catre cilindri este oprit iar turbocompresorul, care, din cauza inertiei, tinde sa-si mentina miscarea, este supus unei franari bruste. Fenomenul are violenta direct proportionala cu marimea agregatului si presiunea dezvoltata, putind chiar sa-l distruga. Aici intervine Blow Off Valve, care descarca surplusul de aer si impiedica socul, protejand compresorul nu motorul.
|
|
|
27-08-12, 13:57
|
|
|
VW Driver
 Stage 5
|
Quote:
Originally Posted by player1
Atunci cand motorul functioneaza la turatii mari, turbina se roteste de asemenea rapid, generind valori ridicate ale presiunii si debitului de aer. Prin inchiderea clapetei de acceleratie, fluxul aerului catre cilindri este oprit iar turbocompresorul, care, din cauza inertiei, tinde sa-si mentina miscarea, este supus unei franari bruste. Fenomenul are violenta direct proportionala cu marimea agregatului si presiunea dezvoltata, putind chiar sa-l distruga. Aici intervine Blow Off Valve, care descarca surplusul de aer si impiedica socul, protejand compresorul nu motorul.
|
Din moment ce el a intrebat ce este un blow off valve nu ma astept sa stie mecanica atat de mult incat sa priceapa ce este cu turbina..gazele..si presiunea acestora...dar bine ca se gasesc oligofreni obositi ca tine sa vorbeasca "ca cu masa" (citez: "esti praf") cu oricune de pe acest forum...cand iti mai postezi parerea pe aici incearca sa nu mai mai consideri "frate" cu tine si sa imi vorbesti mie ca de la egal ca eu nu ma inrudesc cu toate ciorile de pe acest forum...O zi buna.
|
|
|
27-08-12, 15:08
|
|
|
Fiat Driver
 Stage 5
Member of: [Fiat] [Old School Cars] [LANCIA]
|
E aia care face fas fas sa nu crape furtune turbina si alte rahaturi cand eliberezi acceleratia , impreuna cu wastegate-ul care elibereaza presiunea in excess cand accelerezi , bazz bazz lectie de mecanica  , ar fi mai frumos fara jigniri sa ne simtim si noi ca-n afara
Fiat Coupe 20VT Plus
2005 Iveco Daily
Carpe noctem
|
|
|
27-08-12, 15:22
|
|
|
VW Driver
 Stage 5
|
foarte corect...dar din cate se pare el ma considera cine stie ce neam de imi vorbeste asa personal.
|
|
|
27-08-12, 15:26
|
|
Stage 3
|
Quote:
Originally Posted by player1
|
vai tu .. istetule .. asta a zis si JDV .. numai ca mai simplificat
|
|
|
28-08-12, 14:26
|
|
 Stage 5
|
|