Go Back   Forum 4Tuning > Masini & Tuning > Discutii generale masini > Masini tunate

Reply

Thread Tools
Old 26-02-04, 11:14   #1
BogdanCMS
Guest

Default Motoare rotative-adevarate bijuterii!!(Vezi noul RX8)

Salutare Vad ca nimeni nu prea vorbeste de motoarele rotative p-aici si sunt niste bijuterii tehnice Va datzi seama, un motor de conceptzie destul de veche,aproape 30 de ani, inca e folosit si e destul de tare Ceva pareri?
  Reply With Quote
Old 26-02-04, 11:25   #2
GSi

Stage 5

GSi's Avatar

Member of:
[Midnight Racers]

Motorul Otto e de conceptie mult mai veche . Intr-adevar motoarele rotative au multe avantaje, si se preteaza masinilor sportive datorita raportului extraordinar putere/greutate si a faptului ca lucreaza bine la turatii mari. Vechiul RX-7 a aratat asta, si acum RX-8 a castigat premiul pentru cel mai bun motor al anului 2003 .

I am kept in place by G-forces, not seatbelts.
GSi is offline   Reply With Quote
Old 26-02-04, 11:34   #3
BogdanCMS
Guest

Gsi,intr-adevar,motorul Otto e mult mai vechi,dar eu ma referam la faptul ca conceptia propriu-zisa e aproape aceeasi,cam cum e Dacia Berlina la noi cu motor din 1968 pe care au adaptat niste injectoare si cam atat.Otto a evoluat destul de mult si nu se mai aseamana decat ca principiu de functionare cu cele de acum enshpe ani.
  Reply With Quote
Old 26-02-04, 20:45   #4
xyz

Stage 2

tot respectul pt. tehnica Wankel si pt. ceea ce a realizat Mazda.cei 240cp pe care ii ofera RX-8 in Europa nu sant maximum in putere daca ma gandesc ca,TYPE-E si TYPE-S de pe piata nipona dispun de cate 275cp la aceasi cilindree.am citit un test comparativ intre RX-8 vs. S2000 si consumul maxim de 21L/100km al lui RX-8 +alte cateva neajunsuri l-au facut pe acesta sa piarda testul,dar ma rog,asta nu inseamna ca,e o masina rea sau mai stiu eu cum,la o adica nu e chiar o comparatie cinstita(cabrio vs. coupe 2+2),dar cert e ca,asta e o masina unica pe piata auto.
xyz is offline   Reply With Quote
- Copyright 2026 4Tuning -