Quote:
Originally Posted by Sirius
Nu ma poate ajuta chiar nimeni?!
|
poate o sa rizi dar cam asa este
carburatoarele astea cam trebuie ascultate cu urechea
cind este reglat corect va scoate un sunet (un fisiit) de aspiratie uniform fara ntreruperi si,, raguseli''

carburatorul trebuie spalat bine ori lasind-ul in carburol dupa ce scoti tot ce este garnitura de cauciuc dupa el ori cu un spray care se gaseste la benzinarii unde trebuie sa fi atent pt ca vei sta cu ochi beliti unde bagi furtunasul ca sa nu iti sara in ochi cind il purjezi sa porti ochelari
normal jigloarele trebuie sa-le inchizi la minim si sa-le la deschizi 3 ture pe unul si 3 pe celalat.
trebuie reglat si nivelul, cu capacul carburatorului desfacut se tine invers se regleaza clema de la plutitor care apasa pe cuiu poantou sa inchida la o distanta egala cu a unei tigari pusa sub plutitor sau sa fie perfect paralel cu capacul in prealabil se mai monteaza se verifica inca odata,nivelul in carburator trebuie sa fie pina la sau sa depaseasca putin pina ,,cocoasa'' ca sa-i zic asa din corpul carburator
un nivel mic va duce la accelarari proaste(da in nas) auto aprinderi(rateuri)ale combustibilului prea saracit ,nu sta in relantiu,un nivel mare va duce la consum mare , mers neregulat ,fum negru(raguseli

)
nu trebuie neglijat nici pozitia jigloarelor din carburator
cel cu dimensiunea cea mai mare trebuie pus la corpul 1, corpul principal nu la 2 cum fac mai toti ca sa-i consume mai putin(pt a obtine aceleratia normala va trebui apasata, deci deschisa mai mult clapeta de accelaratie ceea ce va duce la u consum mai ridicat) sau care cred ca asa ar fi normal ceea ce este gresit corpul 2 ca dimensiune este mai mic.
capacul carburatorului trebuie sa fie si plan sa se inchida bine pe toata garnitura dc nu, se procedeaza la planarea lui
semeringurile jgloarelor de reglaj amestec trebuie sa fie in stare bune alfel se scmimba
pe linga reglajul carburatorului mai trebuie reglat si avansul pt a obtine un reglaj eficient ( se ridica si se mentine turatia motorului la 3000,3500 si se rasuceste usor delcoul spre stg sau dr si se blocheaza in pozitia unde se obtine turatia cea mai constanta)
pt un reglaj corect ar fi bun un stand procesul de reglaj corect fiind cam greoi dar poti gasi relativ usor alte carburatoare care se potrivesc si dc nu gasesti poti pune de dacie da rezultate destul de bune (asta o stiu din experinta le-am montat pe vreo 2 lancii delta de 1,6 ,pe lada,pe 132,pe 125 au acelas motoare de fapt )conditia sa fie bun carburatorul dc nu este nou
sper sa-ti fie de folos chiar dc am folosit un limbaj neacademic