| LANCIA Forum Lancia - dedicat posesorilor de Lancia: Masina mea, Tuning, Anunturi vanzare-cumparare, Zona Tehnica |
10-10-07, 17:39
|
|
|
Super Moderator
 Stage 5
Member of: [Super Moderators] [Moderators] [Observator 4tuning] [PARTICIPANT CURSE]
|
O senzatie de 200 de bucati,ucigatoarea unei grupe din cmr:(
Din cate am vazut,nu exista nici un topic dedicat acestei lighioane  ..Am oscilat intre a-l deschide aici sau la supercar,insa acolo fiind preponderent masini noi...a ramas aici,cu toate ca aceasta masina constituie un reper in sectorul sport al industriei auto a anilor '80 si ar trebui sa aiba cunostinta de ea absolut orice vasal al regelui automobil
Si numele de scena al subiectului este ...
Lancia Delta S4
Masina a fost fabricata in numai 200exemplare,modelul de strada avand ~250cai 4x4 permanent cu lsd spate(25%) si central(visco fergusson), motor central, turbo+compresor mecanic Volumetric (!), dohc antrenate de curea, 16v, ~1800cmc......Totul pe 960-1160kg (la aspectul asta variaza datele). Agregatul era capabil cu interne stock de ~550cai,moment in care devenea o mica cometa,insa destul de controlabila de catre cei desemnati sa o faca  .Cateva date legate de performanta,puteti gasi si >AicI<,insa au existat si versiuni absolut incredibile,pe la 8xx cai/~1000kg.... doar imaginati-va
Din nefericire de numele ei este legata retragerea grupei B (in care mai erau si alti monstri de la audi,peugeot,etc) dar mai ales disparitia unui pilot talentat ,curajos si prea tanar pt a-si incheia cariera... in cmr .. Henri Toivonen..Odihneasca-se in pace! Urmariti toate cele trei linkuri-secvente video in memoria sa,poate merita
Gold_Fm - purest form of entertainment music; Romānia Muzical - only music.
Last edited by lascarica; 10-10-07 at 18:43.
|
|
|
10-10-07, 17:59
|
|
|
Opel Driver
 Stage 5
Member of: [Opel] [4Rally]
|
Re: O senzatie de 200 de bucati,ucigatoarea unei grupe din cmr:(
Am deschis si eu mai demult un thread despre grupa B...dar se pare ca lumea e pasionata mai mult decat de liniute decat de asa ceva. Oricum masini senzationale mai ales ca nu erau "incarcate" de electronica.

2,0 MPI.......109 iepe si shase cai frumosi
|
|
|
10-10-07, 18:13
|
|
|
Super Moderator
 Stage 5
Member of: [Super Moderators] [Moderators] [Observator 4tuning] [PARTICIPANT CURSE]
|
Quote:
Originally Posted by bobby_gsi2
Am deschis si eu mai demult un thread despre grupa B...dar se pare ca lumea e pasionata mai mult decat de liniute decat de asa ceva. Oricum masini senzationale mai ales ca nu erau "incarcate" de electronica.
|
Ba cam erau...  ..ce nu aveau fata de wrc-urile actuale,poate ar fi diferentialele controlate electronic,insa nici macar nu existau sistemele resp.la vremea aia. In rest,le lipsesc doar chestii ce s-au implementat pentru siguranta. Alimentarea era inj.electronica,boost-ul era controlat electronic,aprinderea la fel,sistemul de franare cateodata idem(abs la unele).In plus dupa cate ai vazut,camere in masina se montau si atunci....deci poate nu-i o diferenta notabila la capitolul electronica 
Multumesc oricum pentru parerea ta.
PS: topicul asta nu are ca subiect grupa B ci un model de masina pe care eu l-am considerat deosebit
|
|
|
10-10-07, 21:21
|
|
No Speed Limit
 Stage 5
Member of: [Moderators] [NoSpeedLimit Romania Club]
|
-Este intradevar deosebit. De cateva zile m am apucat sa reconstruiesc o Delta HF Integrale...de obocei postam poze si commenturi o voi lasa surpriza pt toata lumea. Asta ca sa nu se mai spuna ca stiu doar Bmw.
-O masina cara va fi integral desfacuta si refacuta de la ZERO , va iesi ceva unicat in Romania ...PROMIT.
|
10-10-07, 22:47
|
|
 Stage 5
|
Frumoasa si puternica dar parca sunt atras mai mult de Lancia Stratos si Lancia 037
|
|
|
11-10-07, 02:32
|
|
|
Super Moderator
 Stage 5
|
Quote:
Originally Posted by BULLETTT
Frumoasa si puternica dar parca sunt atras mai mult de Lancia Stratos si Lancia 037
|
Sunt doua verisoare cu mult mai "cuminti" ..
>Aici(click)<, aveti un fimuletz de promovare...interesant,insa va rog sa ingnorati COMPLET explicatiile prezentatorului...
NSL_Florica,asteptam imagini de pe parcursul procesului si mult succes cu lucrarea  . Oricum stii bine ca te angajezi la ceva dificil care-ti va da multe dureri de cap daca vrei sa faci "treaba nemteste" ,fara sa accepti compromisuri.
Last edited by lascarica; 11-10-07 at 02:38.
|
|
|
27-10-07, 21:36
|
|
|
Fiat Driver
 Stage 5
Member of: [Fiat] [Old School Cars] [LANCIA]
|
stratos si 037 nu sunt tocmai cuminti V6-le lanciei stratos (de fapt motorul de pe ferrari/fiat dino) nu era un motor tocmai mic si ofera o senzatie de neuitat desii lancia delta S4 ofera o senzatie chiar ucigatoare , deci mai putin periculoase dar nu mai cuminti :P din pacate cunoastem toti povestea italiencelor care sunt apreciate la adevarata valoare doar de un cunoscator , chiar si o legenda in ochii oamenilor nepotriviti poate fi subapreciata dar nu conteaza parerea unora proasta despre anumite masini nu fac modelele respective mai slabe :P ele stiu ce pot mai bine decat noi , fiecare masina isi respecta clasa si motivul pentru care a fost conceput , lancia... a fost conceputa sa castige si sa lase in urma o senzatie de neuitat  pacat de ele ca nu se mai fabrica anumite modele si nici macar versiuni moderne ale lor , in rest nu prea mai stiu mare lucru despre S4 revin cu posturi pe parcurs ce ma documentez mai bine
salutare
Fiat Coupe 20VT Plus
2005 Iveco Daily
Carpe noctem
|
|
|
29-10-07, 16:07
|
|
|
Opel Driver
 Stage 5
Member of: [Opel] [4Rally]
|
S4 facea 0-100 in ~ 2,5 sec....aviz "liniarilor"
|
|
|
11-01-08, 17:50
|
|
  Stage 5
Member of: [4Tuning International]
|
Acest model ar fi fost urmasul controversatului model S4, cel care participa la group B in '85, si in care a murit Henri Toivonen, in urmare rallyul era amanat si in 2 zile group B era desfiintat din cauze de siguranta.
Cateva specificati, chestii interesante despre masina de rally facut de niste oamneni foarte drogati...
-Motorul din start e ciudat, seamna ca constructie cu S4, fiind 1.8 16v dar fata de S4, care avea un compresor si un turbo asta are doua turbine...daca asta nu ar fi destul de complicat, este in stanga si in dreapta motorului, adica pe ambele parti a chiulasei are o galerie de evacuare cu turboul ei, la fel are o galerie de aspiratie care la fel alimenteaza din sus chiulasa.
Teoria: 4 supape, din care pe o parte ina este pentru aspirare, cealalta pentru evacuare, asta este bun din 2 motive, prima ar fi ca se poate monta 2 turbine relativ usor si astea pot lucra fie una dupa alta, fie deodata (asta pentru eliminarea LAG-ului), in al doilea rand este bine pentur eliminarea caldurii si uniformizarea caldurii chiulasei, asta era numit Triflux.
Deci, motrul respectiv pana la 4000 merge cu una din turbine, peste 4000 se deschide o supapa si incepe sa lucreaza si cealalta.
-Rotile erau concepute de Speedline si sunt din compozit...
-Caroseria era proiectat atunci pe calculator (CAD/CAM) si este tot din compozit, fibra de sticla si cevlar.
In rest cateva date in engleza:
Technical specification
Engine Centrally mounted, longitudinal with 4 cyl inline. 1795CC. Bore x stroke, 88.5mm x 71.5mm Triflux' double reverse flow cylinder head with 4 valves/cylinder and twin overhead camshafts. Compression ratio, 7.5:1. 600bhp @ 8000rpm.. 55mKg@5000rpm. Twin KKK (K26 type) turbochargers with individual intercoolers. Weber/Magnetti Marelli injection/ignition with electronically controlled turbocharging level. Dry sump lubrication with pressure and extraction pumps and air/oil radiators.
Transmission Four-wheel drive. Epicyclic train torque converter with viscous coupling and ZF differentials rear. Carbon fibre/Kevlar drive shafts. Provision for locking the central torque distribution (30/70, front/ rear). Twin-plate clutch with metal-ceramic friction gaskets. Five speed gearbox longitudinally mounted at rear.
Bodywork Load-bearing structure made of carbon fibre honeycomb with steel tube screen front structure. Bodywork mostly made of carbon and Kevlar resins, impregnated with epoxy resins.
Suspension Independent struts, coil springs and anti rolls front and rear. Co-axial Bilstein dampers at front, double acting Bilstein dampers at rear.
Brakes Front: Ventilated discs with twin-calipers and two 300mm diameter Brembo cylinders. Rear: Ventillated discs with single calipers and four 300mm diameter Brembo cylinders. Brakes operated through twin hydraulic pumps in parallel with manual balance adjustment.
Steering TRW rack and pinion with power assistance.
Wheels Composite material, Speedline 9ins x l6ins rims at front with light alloy 11 ins x 16ins at rear. Pirelli tyres 230/660-16 (front) and 290/660-16 (rear)
|
|
|
19-01-08, 01:27
|
|
 Stage 5
|
da....este virful tehnologiei in competitii auto, a fost o masina proiectata ptr. raliuri, si pe pistele de formula 1 mergea ca o masina de F1, care erau atunci turbo si aveau la calificari 1000 - 1200 cai....in rallycars.com este prezentata mai in amanunt, inclusiv palmaresul...
si facea in vremea aia,adica 85-86, 0-400m in 8 sec. - vis-a-vis amatorilor de liniute...
pacat ca a disparut....asa ceva nu o sa mai fie niciodata!
|
|
|
02-02-08, 18:08
|
|
Stage 3
|
ba nene visam sa am intr-o zii si eu un integrale .... mi-ai stricat visul cu masina asta e de pe Marte ? mama ce mere ...............
|
|
|
02-06-08, 20:27
|
|
Stage 2
Member of: [PARTICIPANT CURSE]
|
inca mai exista in unele campionate italiane de rally numai ca e ucigatoare cheltuiala de intretinere al unei asemenea rachete. lancia rules
|
|
|
20-06-08, 00:09
|
|
 Stage 5
|
Postul asta trebuie pus la sectiunea "masini modificate".De ce? Pentru ca cei mai tineri dintre noi nu au de unde sa cunoasca istoria lui Lancia Delta si ce a reprezentat aceasta bomba pe roti pt lumea auto.Eu sunt de parere ca toata lumea automobilistica ar trebui sa se incline cu respect in fata acestei masini.O masina ca Lancia Delta nu cred ca se va construi curand.Se pare ca Lancia vrea sa reinvie modelul stratos in 2011 si,cine stie,poate ii vom vedea in WRC.
|
|
03-07-08, 16:19
|
|
|
NoSpeedLimit Romania Club Member
 Stage 5
Member of: [NoSpeedLimit Romania Club] [SEAT] [AUDI] [2 Roti]
|
chiar aseara vorbeam cu ionut_cluj despre aceasta masina care nu ar cam avea rival .... la liniute ar face cam orice .. daca nu chiar orice .... 100 km/h in 2.5 secunde ..
e o masina extraordinara ... cu un pret pe masura ..
multi prefera sa dea 250.000 pe un lambo / ferrari ...
'07 Peugeot 307CC
|
|
|
03-07-08, 16:37
|
|
 Stage 5
|
daca stiu eu...cred ca gasesc 2 masini care fac 0-100km/h in sub 3 secunde :P
|