Go Back   Forum 4Tuning > Car Styling > Tuning Design - Virtual Tuning > Virtual Tuning 3D

View Poll Results: Voteaza care iti place mai mult
Lucrarea A 32 9.67%
Lucrarea B 45 13.60%
Lucrarea C 16 4.83%
Lucrarea D 2 0.60%
Lucrarea E 1 0.30%
Lucrarea F 69 20.85%
Lucrarea G 5 1.51%
Lucrarea H 85 25.68%
Lucrarea I 54 16.31%
Lucrarea J 22 6.65%
Voters: 331. You may not vote on this poll

Closed Thread
 
Thread Tools
Old 13-01-08, 21:31   #1
4TuningRO
Administrator

Stage 5
 
Join Date: Mar 2006
Posts: 468
Member of:
[Super Moderators]
[4TuningRO]
Default 4T 3D Car Battle - Editia 2

4T 3D Car Battle - Editia 2

Sa incheiat si etapa a 2-a a concursului de tuning virtual
4t 3D Car Battle, care a avut ca tema ALFA ROMEO 147 GTA

Pana la primele comentarii, subliniem o participare mai buna etapa aceasta, 10 participanti. Dintre acestia, salutam noul venit, Silva.

Felicitari tuturor participantilor, multumiri pentru participare si pentru rabdare.

Pana marti vom publica clasamentul si comentariile lucrarilor.

Toti participantii vor primi un catalog Rieger 2008.


Cipriany - Ciprian Mures - Lucrarea A
Cipriany ne propune o adaptare streetcar cu un look de NFS care place unora, altora nu. Dar asta tine de subiectivism, gust, inclinatii personale. Masina este una din reusitele concursului, dar asta nu o fereste de greseli, bineinteles.
Realizarea are un impact vizual bun, poate unul din cele mai reusite.
La partea de render, are cea mai buna iluminare, a profitat din plin de avantajele pe care le confera un bun HDRI, si tot ce poate scoate V-Ray-ul.
Shadere-le materialelor foarte bine realizate, desi poate un pic cam prea clean. De aici un pic cam artificial renderul, nu ar fi stricat un dirt-mask pe ici pe colo, ar fi dat un plus de realism.
Per ansamblu, in unanimitate s-a cazut de acord asupra faptului ca Cipriany a reusit o buna modelare in ansamblu, si randari bune/in si out door. Texturarea buna, mai putin fericita la carbon unde cantitatea bate calitatea.

La partea de design, a incercat sa scape de unele detalii mai complicat de modelat prin modificarea lor. A profitat de faptul ca e un concurs de tuning si cam orice merge, deci a scos elementele grele (cum ar fi curbura din fata de la capota) si le-a inlocuit cu unele simple.
De notat alegerea buna a kitului si a jantelor, merg foarte "intim" cu modelul.

Sa intram putin in amanunte.
Bine modelat intregul ansamblu al rotii, disc-etrier-janta-cauciuc. Cauciucurile poate un pic prea glossy, iar discul intra cam mult in etrier. Roata, iarasi, un pic prea mare. As fi curios sa merg cu ea sa vad daca nu "atinge". Dar ca aspect, cred ca sunteti de acord ca roata cere atentie si cauciucurile sunt noi... si frumos detaliate.
Mici greseli de modelare la aripi si praguri. Farurile, deasemenea, nu sunt foarte ok, a parasit modelul original. Din nefericire, a folosit farul si ca proiector. Stopurile sunt ok ca modelare, dar are un minus pentru texturarea lor. In plus, nu se pupa deloc alegerea farurilor fata cu pastrarea stock a stopurilor. Trebuia sa pastreze linia. Ori ambele originale, ori ambele modificate.
Cele doua roof scoop (prizele de pe plafon) sunt inutile si nici nu arata bine. Nu mergea sa fie lasate nici daca baga in masina un roll-bar sa se asoteze.
Eleronul, desi ca model da bine pe o japoneza, ramane o alegere buna, se integreaza bine in look-ul masinii.
Tips-urile evacuarilor par subdimensionate. Un plus in schimb pentru detalii precum stergatoare, sigle, capse capota si interior. Dar goana pentru detalii trebuia sa se opreasca inainte de a lipi stickerele pe masina, sau macar sa incerce mai putine si mai bine plasate.

Oricum, linia generala este de laudat, a "gasit" kitul care trebuie si a integrat bine ansamblul.
Chiar daca merge pe tema NFS o face echilibrat, fara exagerare si pastrand linia masinii. Deci si designul general este ok, la fel ca si modelarea. Tuningul cu amendamentele de mai sus, este demn de un concurs pe 4tuning. Chiar daca a exagerat cu carbonul. Vorba unuia din membrii juriului: imi aduce aminte de o blonda bine, sani, tot ce vrei.. dar dinti ioc. Asta a facut ca la concursul de po****ritate, la votarea pe 4tuning sa ia putine voturi. Impactul carbonului a indepartat publicul sa observe masina. Care masina, repet, sta excelent la modelare si la design. Felicitari.
Click image for larger version

Name:	A_1.jpg
Views:	262
Size:	156.7 KB
ID:	425208 Click image for larger version

Name:	A_2.jpg
Views:	177
Size:	535.1 KB
ID:	425209 Click image for larger version

Name:	A_3.jpg
Views:	265
Size:	668.3 KB
ID:	425210
Click image for larger version

Name:	A_4.jpg
Views:	127
Size:	598.0 KB
ID:	425211 Click image for larger version

Name:	A_5.jpg
Views:	229
Size:	1.28 MB
ID:	425212 Click image for larger version

Name:	A_6.jpg
Views:	195
Size:	1.22 MB
ID:	425213
Click image for larger version

Name:	A_7.jpg
Views:	153
Size:	1.03 MB
ID:	425214 Click image for larger version

Name:	A_8.jpg
Views:	128
Size:	174.9 KB
ID:	425215



kantzorf - Florin Mihalache - Lucrarea B
Kantzorf ne propune o masina la care cuvantul de ordine este "simplu". Poate chiar prea simplu, e posibil ca unii cumparatori sa prefere modelul original. Autorul ar trebui sa dea dovada de mai mult curaj alta data.

Realizare tehnica bunicica, ceva scapari si calitate medie. Nimic special in afara de simplitate si mai multe bug-uri.
Blocurile optice nerespectate ca volumetrie, stalpi parbriz la fel. Design bumper extrem de simplist. Grila pur si simpu extrudata fara detalii, iar tevile de esapament rigide ca design.
Renderul lasa foarte mult de dorit, nu s-a chinuit deloc sa gaseasca un setup de render mai realist. Punerea in scena destul de ok, cea cu background e rezonabila.

Jantele bine alese, dau bine pe masina, dar si ele simplist modelate asa ca aluneca spre anost. Mai mult decat atat, dau impresia ca au cauciucuri prea subtiri, sau jantele sunt montate prea in interior, sau masina e prea evazata.
Lipsesc siglele, indepartate pentru a obtine un look curat. De acord cu asta... dar stergatoarele ar fi bune pe o ploaie, trebuiau "montate". Am remarcat si schimbarea clantelor... care o fi fost ideea? Inteleg indepartarea lor ca integrare in stilul general. Dar inlocuirea a fost nefericita. Nici semnalizarile din spoiler nu sunt pe toate gusturile.
Linia capotei frumos schimbata, se incadreaza in ideea de ansamblu a autorului si da bine fara sigla.
Tips-urile triunghiulare nu merg neaparat cu masina, dar dau bine cu decupajul din spoiler, desi cred ca in realitate acest decupaj ar fi prea mare, disproportionat de restul masinii.

Vizual e un kit curat, simplu, usor de integrat in forma masinii, care nu iese in evidenta prea tare, insa poate putin prea simplu. Tuning curat, dupa o intuitie buna, dar putin prea umflat si, mai ales, nu a respectat multe din formele masinii.
Ramane, cu toate defectele, o masina placuta ochiului relaxat, care nu e in goana dupa bug-uri. Autorul promite suficient incat dupa mai multa experienta in modelare si in tuning sa devina un creator redutabil.



Click image for larger version

Name:	B_1.jpg
Views:	160
Size:	1.04 MB
ID:	425220 Click image for larger version

Name:	B_2.jpg
Views:	157
Size:	1.05 MB
ID:	425221 Click image for larger version

Name:	B_3.jpg
Views:	157
Size:	339.1 KB
ID:	425222
Click image for larger version

Name:	B_4.jpg
Views:	112
Size:	971.7 KB
ID:	425223 Click image for larger version

Name:	B_5.jpg
Views:	226
Size:	215.5 KB
ID:	425224 Click image for larger version

Name:	B_6.jpg
Views:	178
Size:	102.6 KB
ID:	425225
Click image for larger version

Name:	B_7.jpg
Views:	153
Size:	109.1 KB
ID:	425226



rusty_hawk - Razvan Stanciu - Lucrarea C
Uite alfa, nu e alfa. Sau de ce nu ii iubeste Rusty_hawk pe italieni. Nu stim de ce, dar cu siguranta preferintele lui se indreapta mai spre west.

Modelarea lasa un pic de dorit, are cam multe bug-uri pe mesha, renderul de asemenea. Shader-ele materialelor lasa de dorit, iar la scenele de tip studio nu a aranjat luminile foarte bine. La cele de exterior iluminarea e prea slaba, a folosit strict iluminare din HDRI, lucru ce face ca umbrele sa fie foarte slabe si sa dea un aspect de sters intregii imagini. Poate daca ar fi facut un pic de posteditare in PS dupa , ar fi iesit ceva mai bine. Multe colturi in lucrare.

Ca design, dupa cum spuneam, a parasit total modelul italian. Capota si intreaga fata sunt "iesite" la propriu si la figurat din linia masinii. Inclusiv sigla nu e corect pozitionata, parca i-a parut rau ca o pune... nu stiu exact cum atarna acolo pe capota. In fata, pana si numarul de germania (de ce oare?) arata ca nu iubeste italiencele. Nu suntem rautaciosi, doar glumeam un pic. Doar e o lucrare romaneasca, chiar daca are la baza o masina italiana, nu? Mergea un numar cu RO, daca tot e pus.
Spatele este in schimb destul de curat, aici chiar mergea indepartarea siglei. Stopurile sunt ok ca idee, dar nu modelate la inaltimea ideii. Aplicarea simplista a texturii le strica.
Formele decupajelor in spoilerul spate sunt putin haotice, spolierul e montat cu distante pe capete. Liniile prezente la spate se leaga intre ele, dar dau impresia simultan de incarcare vizuala, desi sunt simple.
Evazarile aripilor sunt URIASE in spate, priviti scena din poza C_6 cu atentie la roata din spate si o sa intelegeti de ce zic asta. Sau jantele sunt prea in interior.
Daca tot vorbim de jante... Poate nu ati observat ca masina a plecat la drum cu niste croame care n-aveau nici o legatura cu ea. Pe drum, probabil ca i s-a atras atentia, si Rusty_hawk a gasit din fericire o pereche negre care se "pupa" perfect cu modelul general. Tot prea in interior pe spate, din pacate, pentru asa jante frumoase.

Per ansamblu nu este o lucrare rea. O grija mai mare in pastrarea liniei masinii si cu mai multa acuratete la modelare, cu siguranta va putea tuna chiar si masini italiene. Masina place destul de multora ca impact vizual, impune prin culoare, si stiti ca negrul "slabeste"... Dar linia conteaza. Multa bafta in continuare.


Click image for larger version

Name:	C_1.jpg
Views:	175
Size:	134.5 KB
ID:	425232 Click image for larger version

Name:	C_2.jpg
Views:	172
Size:	441.3 KB
ID:	425233 Click image for larger version

Name:	C_3.jpg
Views:	180
Size:	485.3 KB
ID:	425234
Click image for larger version

Name:	C_4.jpg
Views:	190
Size:	611.2 KB
ID:	425235 Click image for larger version

Name:	C_5.jpg
Views:	134
Size:	116.8 KB
ID:	425236 Click image for larger version

Name:	C_6.jpg
Views:	256
Size:	603.3 KB
ID:	425237
Click image for larger version

Name:	C_7.jpg
Views:	177
Size:	484.8 KB
ID:	425238 Click image for larger version

Name:	C_8.jpg
Views:	131
Size:	471.4 KB
ID:	425239

Last edited by 4TuningRO; 20-01-08 at 23:38.
4TuningRO is offline  
Old 13-01-08, 21:42   #2
4TuningRO
Administrator

Stage 5
 
Join Date: Mar 2006
Posts: 468
Member of:
[Super Moderators]
[4TuningRO]
Default Re: 4T 3D Car Battle - Editia 2


frost_dani - Anton Daniel - Lucrarea D
O lucrare la care nu vom comenta mult, este vorba de un incepator pe care il incurajam sa se antreneze serios pentru urmatoarele editii.
Modelarea este rudimentara, nivel de beginner, speram ca urmatoarele sa fie din ce in ce mai bine modelate si randate.
Renderul este pe masura modelarii, rudimentar, un setup banal de iluminare, shaderele la fel de prost realizate, intr-un cuvant....nu merita multa atentie, cel mult incurajari participantului si mai multa bafta la urmatoarele concursuri.
Mai mult de atat, din punct de vedere stilistic e o alegere gresita implementarea unui kit german pe o italiana. Un amestec de vw golf w12 cu un pic de clio v6 si baza italiana. Ideal ar fi sa incerce retetele pe nationalitati, cum fac restaurantele pe specific, nu? Altfel se pierde aroma si masina devine confuza.
Oricum, inceputul e greu. De acum, asteptam si 3D-uri de la tine.

Click image for larger version

Name:	D_1.jpg
Views:	120
Size:	331.1 KB
ID:	425250 Click image for larger version

Name:	D_2.jpg
Views:	107
Size:	358.0 KB
ID:	425251 Click image for larger version

Name:	D_3.jpg
Views:	121
Size:	432.3 KB
ID:	425252
Click image for larger version

Name:	D_4.jpg
Views:	80
Size:	430.2 KB
ID:	425253 Click image for larger version

Name:	D_5.jpg
Views:	110
Size:	359.9 KB
ID:	425254 Click image for larger version

Name:	D_6.jpg
Views:	108
Size:	392.5 KB
ID:	425255
Click image for larger version

Name:	D_7.jpg
Views:	114
Size:	373.8 KB
ID:	425256 Click image for larger version

Name:	D_8.jpg
Views:	144
Size:	387.2 KB
ID:	425257



M_B_A_Design - Alex Maris - Lucrarea E
Modelul este sub nivelul de concurs, fara discutie, putand fi definit maxim un exercitiu de modelare ca antrenament. Slaba atat modelarea, cat si renderul. Cat despre scenele din perspectiva... nici nu sunt... doar renderuri din user mode, reprezentari izometrice. Clar lipsa de experienta. Nici designul sau tuningul nu sunt de comentat.
Important este curajul autorului si ambitia de a participa la un concurs. Speram sa se antreneze suficient pentru a participa si la altele.

Click image for larger version

Name:	E_1.jpg
Views:	149
Size:	196.1 KB
ID:	425262 Click image for larger version

Name:	E_2.jpg
Views:	118
Size:	190.4 KB
ID:	425263 Click image for larger version

Name:	E_3.jpg
Views:	92
Size:	559.2 KB
ID:	425264
Click image for larger version

Name:	E_4.jpg
Views:	78
Size:	251.2 KB
ID:	425265 Click image for larger version

Name:	E_5.jpg
Views:	78
Size:	365.7 KB
ID:	425266 Click image for larger version

Name:	E_6.jpg
Views:	147
Size:	388.3 KB
ID:	425267
Click image for larger version

Name:	E_7.jpg
Views:	79
Size:	450.4 KB
ID:	425268



Sleepy_85 - Popa Lucian - Lucrarea F
Sleepy_85 se pare ca n-a dormit la lucrarea asta. Iarasi, o masina care place la prima vedere chiar inainte de a face o analiza pe ea, si convinge fara a fi pusa in scena.
Modelarea este buna fara discutie, dar renderul este putin artificial, umbre foarte tari. Iar la texturare ceva probleme, probabil uitand sa puna canalul alfa pe textura, si de aici a aparut pata alba din jurul scrisului.

Kitul este o alegere fericita, poate cea mai fericita din concurs.
Bumper-ul fata este un exemplu de design, iar grilele superioare laterale continua foarte bine linia blocurilor optice, obtinand o fluiditate mai mare decat la modelul stock. Proiectoarele de asemenea sunt amplasate in grile de carbon cu un design fluid, bine gandit, in forme bine delimitate si proportionale cu masina. Jante excelente, nu e nici o indoiala, proportionale si in armonie cu masina. Cromatica aluminiu matisat-negru (culorile de baza a intregului ansamblu).
Mici probleme la stopuri si faruri, dar raman reusite, chiar daca nu sunt cele originale. Stopurile sunt cele pe care le cauta Cipriany, de notat, poate fac o afacere impreuna.
Design cu aluminiu continuat si la tevile de evacuare. Din nefericire, in mers vizibilitatea scade datorita fumului de esapament. Dar am presupus ca e masina de show si e adusa pe platforma, altfel depunctam alegerea.
Manerele merg bine cu masina. Eleronul este de asemenea reusit, iese putin din "cotidian" in sensul bun.
Un plus si la modelarea interiorului si motorului. Chiar si la sistemul audio/video descoperim un design bine legat. Inspiratie si la alegerea fundalului, portocaliul avantajeaza masina.
La neoane n-a fost deloc inspirat. Albastru si verde nu merg nici separat nici impreuna cu masina. Ca sa nu mai spun ca provoaca confuzii faptul ca iluminarea sub masina este verde dar sub plasa spoilerului este albastra.
Cu masina ar fi mers un Gold deschis ori alb. Sau in extremis, daca facea etrierii rosii vizibili, o lumina rosiatica, avea corespondent, inclusiv in stopuri.
Oricum, ca sa revenim, la evacuarile de pe capota, la autocolante, si mai ales la antena puteai sa renunti. La bara spate mai mergea putin lucrat.
Oricum, ramane o lucrare completa, cu un design reusit in ansamblul ei. Modelare buna, tuning armonios, design fluid si de bun gust.

Click image for larger version

Name:	F_1.jpg
Views:	312
Size:	1,022.3 KB
ID:	425276 Click image for larger version

Name:	F_2.jpg
Views:	282
Size:	991.7 KB
ID:	425277 Click image for larger version

Name:	F_3.jpg
Views:	283
Size:	970.4 KB
ID:	425278
Click image for larger version

Name:	F_4.jpg
Views:	339
Size:	1.12 MB
ID:	425279 Click image for larger version

Name:	F_5.jpg
Views:	337
Size:	1.06 MB
ID:	425280 Click image for larger version

Name:	F_6.jpg
Views:	178
Size:	477.0 KB
ID:	425281



DANger design - Lucrarea G
DANger design intr-adevar lucreaza periculos... pentru ochi. Putem si suntem ingaduitori cu modelarea nu prea reusita, cu renderul la fel. Dar culorea... CULOAREA! Chiar daca place cuiva, NU se potriveste cu o Alfa. Este o greseala mare. Designul nu urmareste linia masinii intocmai.
DANger design merita apreciere pentru efortul depus si pentru dorinta de afirmare. Suntem convinsi ca nu se va supara pentru criticile noastre ci se va ambitiona sa ne prezinte si lucrari bune dupa mai mult antrenament. Il asteptam la etapele urmatoare, bafta multa.

Click image for larger version

Name:	G_1.jpg
Views:	85
Size:	846.0 KB
ID:	425285 Click image for larger version

Name:	G_2.jpg
Views:	107
Size:	861.6 KB
ID:	425286 Click image for larger version

Name:	G_3.jpg
Views:	191
Size:	1.06 MB
ID:	425287
Click image for larger version

Name:	G_4.jpg
Views:	90
Size:	1.15 MB
ID:	425288 Click image for larger version

Name:	G_5.jpg
Views:	197
Size:	911.4 KB
ID:	425289 Click image for larger version

Name:	G_6.jpg
Views:	109
Size:	849.7 KB
ID:	425290
Click image for larger version

Name:	G_7.jpg
Views:	96
Size:	880.7 KB
ID:	425291 Click image for larger version

Name:	G_8.jpg
Views:	123
Size:	844.0 KB
ID:	425292 Click image for larger version

Name:	G_9.jpg
Views:	145
Size:	864.8 KB
ID:	425293
Click image for larger version

Name:	G_10.jpg
Views:	107
Size:	771.2 KB
ID:	425294

Last edited by 4TuningRO; 20-01-08 at 23:49.
4TuningRO is offline  
Old 13-01-08, 21:52   #3
4TuningRO
Administrator

Stage 5
 
Join Date: Mar 2006
Posts: 468
Member of:
[Super Moderators]
[4TuningRO]
Default Re: 4T 3D Car Battle - Editia 2


GRIGO - Grigore Dumitru - Lucrarea H
Grigo a modelat o masina cu care si-a realizat dorinta de a produce impact. Vizual, bineinteles... Nu ar fi de dorit un impact cu bumperul lui, nu?
Modelarea este reusita in ansamblu, dar renderul lasa de dorit - din pacate, nu a folosit un filtru foarte bun de antialiasing. Acesta e motivul pentru render-urile foarte blury.
Grigo, in goana dupa "impact", a parasit de multe ori modelul de baza, avand cam multicele greseli de modelare.
Incepem cu farurile si gasim probleme de modelare la interior. Daca ajungem la stopuri, descoperim o forma gresita, linia trebuia sa fie mai ascutita la capete.
Linia geamului lateral gresit executata, la bumper-ul fata a folosit doar elemente extrudate, grila fara terminatie, linia lunetei neregula....

Masina din fata impresioneaza, fara discutie, dar efectul acesta agresiv a fost obtinut cu niste compromisuri.
In primul rand, ca linie generala, avem o masina destul de echilibrata in ansamblu, cu un widebody de efect. O masina curata cu laterale shaved, fara clante, spate simplu in doua volume, simetrie si doua tipsuri, capota curata, totul simplu si curat... peste care... peste care vine in fata cu o structura complicata, o bara cu 3 prize si 2 adaugiri. O data ca, la o asa structura, distanta fata de sol e prea mare in fata, apoi este contrastul cu spatele realizat simplu in 2 volume si restul masinii "clean" .
Nu pastreaza o unitate in design. O idee de echilibrare, propusa de noi, ar fi fost daca la spate, in loc de volumul acela central gol (decat sa faca bumperul din forme simple extrudate), ar fi avut un difuzor specific exact in stilul caselor de moda italiene. Atunci s-ar fi justificat si fata atat de agresiva pe cat a facut-o, dar e doar o idee.
Mai e de notat, la design, ca decupajele pentru tipsuri sunt raportate, ca design, la spoilerul spate, nu la masina. Acestea prind excelent cu spoilerul, dar cu masina nu prea au treaba ca armonie.

Pana la urma, este fara discutie o masina de impact vizual din fata, dar forma prea ascutita in partea inferioara a bumperului nu este justificata nici estetic si nici aerodinamic.
Desi ar atrage un volum foarte mare de vizitatori la un salon de tuning, cu siguranta juriul o va judeca asa cum am prezentat noi.
Acum, trebuia sa subliniem si faptul ca Grigo vine in concurs cu niste asteptari foarte mari. Cu atat mai mult, asteptam si noi de la experienta si priceperea lui masini de 10, nu?

Click image for larger version

Name:	H_1.jpg
Views:	230
Size:	712.9 KB
ID:	425295 Click image for larger version

Name:	H_2.jpg
Views:	183
Size:	672.7 KB
ID:	425296 Click image for larger version

Name:	H_3.jpg
Views:	176
Size:	599.4 KB
ID:	425297
Click image for larger version

Name:	H_4.jpg
Views:	115
Size:	512.2 KB
ID:	425298 Click image for larger version

Name:	H_5.jpg
Views:	187
Size:	498.3 KB
ID:	425299 Click image for larger version

Name:	H_6.jpg
Views:	143
Size:	770.5 KB
ID:	425300
Click image for larger version

Name:	H_7.jpg
Views:	163
Size:	825.6 KB
ID:	425301 Click image for larger version

Name:	H_8.jpg
Views:	178
Size:	646.2 KB
ID:	425302 Click image for larger version

Name:	H_9.jpg
Views:	185
Size:	887.4 KB
ID:	425303
Click image for larger version

Name:	H_10.jpg
Views:	148
Size:	488.4 KB
ID:	425304 Click image for larger version

Name:	H_11.jpg
Views:	110
Size:	474.9 KB
ID:	425305 Click image for larger version

Name:	H_12.jpg
Views:	131
Size:	495.1 KB
ID:	425306



ruver - Roventa Alexandru - Lucrarea I
Ruver vine in competitie cu o Alfa pregatita evident pentru expozitie. O lucrare completa, modelata si tunata atat la exterior, interior, motor cat si pe partea de audio. Modelata bine. Chiar daca nu foarte... dar bine, fara discutie.
Frumoase detalii la motor, pacat ca la interior a abordat complex lucrarea, fara sa dea si aici atentie detaliilor care ar fi insuflat mai mult realism. La motor, nu e foarte convingator embossing-ul inscriptiilor.
Renderul lasa mult de dorit, si la el, lipsind un filtru de antialising bun, sau macar o posteditare in PS in care sa fi marit sharpness-ul imaginii.
Avem un render bun cu detaliul rotii... jantele, cauciucurile, etrierele, sunt reusite... poate discul de frana nu e prea natural.
Lucrarea este trasa putin in jos de design-ul grilei fata neinspirat, saracacios ca idee.
Grila spate inaltata prea mult! Priviti masina din lateral: cred ca are spatele mai inaltat decat la modelul stock. Oricum, nu e in linie cu fata si pragurile.
Tevile de esapament sunt scoase nejustificat in afara, afectand ansamblul general. Am putea spune ca este chiar urat.
Modelarea este ok, complexitatea este buna, dar linia de tuning nu este tocmai fericita.
Botul e prea cuminte si retras, neinspirat cum am mai spus. partea de sus a usii nu pare conform cu modelul original, iar la capota pare a avea "o line in plus". Tot O linie lipseste si sus, in lateralul masinii, sau nu e bine facuta.
Faruri si stopuri ok si, per ansamblu, avem una din cele mai detaliate masini.
Chiar daca nu ostenteaza prin ineditul elementelor individuale, impune prin complexitatea abordarii care "bate" timiditatea abordarii liniei.
Si daca linia de tuning nu merge in armonie convingatoare, reuseste totusi sa aiba succes "de casa".
Cu siguranta, masina atrage publicul, mai putin prin indrazneala si mai mult prin abordarea complexa si temeinica a subiectului planuit : o masina complexa de show.
Fara mari greseli, iar cele care sunt, nu dezechilibreaza lucrarea in ansamblul ei.
Asteptam in continuare lucrari, mai ales ca masina in sine convinge prin realism. Ne asteptam oricand sa vedem kitul acesta pe strada.
In plus, vad ca am neglijat sa subliniez cromatica clasica si bine aleasa. O alegere clasica e intotdeauna sigura.
Felicitari.
Click image for larger version

Name:	I_1.jpg
Views:	153
Size:	797.5 KB
ID:	425307 Click image for larger version

Name:	I_2.jpg
Views:	235
Size:	583.4 KB
ID:	425308 Click image for larger version

Name:	I_3.jpg
Views:	166
Size:	1.09 MB
ID:	425309
Click image for larger version

Name:	I_4.jpg
Views:	160
Size:	515.0 KB
ID:	425310 Click image for larger version

Name:	I_5.jpg
Views:	168
Size:	558.1 KB
ID:	425311 Click image for larger version

Name:	I_6.jpg
Views:	127
Size:	550.7 KB
ID:	425312
Click image for larger version

Name:	I_7.jpg
Views:	266
Size:	677.5 KB
ID:	425313 Click image for larger version

Name:	I_8.jpg
Views:	236
Size:	538.3 KB
ID:	425314 Click image for larger version

Name:	I_9.jpg
Views:	241
Size:	990.6 KB
ID:	425315
Click image for larger version

Name:	I_10.jpg
Views:	228
Size:	680.7 KB
ID:	425316 Click image for larger version

Name:	I_11.jpg
Views:	202
Size:	826.7 KB
ID:	425317 Click image for larger version

Name:	I_12.jpg
Views:	129
Size:	556.7 KB
ID:	425318


Silva - Lucrarea J
La Silva, toata lumea a fost de acord ca lucrarea promitea mai mult decat a reusit sa aduca in fata ochilor. Se multumeste sa ramana o lucrare "draguta" cu idei reusite dar un ansamblu mediu.
Modelarea e relativ ok, nu e chiar buna, dar atentia la detalii ii da un plus de realism masinii. Pacat ca renderul e total lipsit de realism, poate un render setup bun si niste shadere pe masura ar fi adus lucrarea lui pe primul loc din punct de vedere tehnic, insa in conditiile de fata ramane o lucrare cu o modelare ok, un design care place, dar un render nereusit.
Desi lucrarea este buna in ansamblu, trebuie sa insistam ca pe viitor sa acorzi atentie la muchii si marimea lor, si la studiul mai amanuntit asupra modelului dupa referinte.
Linia geamului lateral nu respecta intocmai forma modelului real.
Kitul nu pastreaza o linie fluida, acesta variaza din fata pana in bumperul din spate.
Materialitatea este interpretata in mod nerealist, un factor decisiv in renderurile slabe este fundalul negru, care nu poate ajuta/stimula in niciun fel calitatea unui carpaint.
Lipsa interiorului prin eliminarea transparentei atrage dupa sine o nota discordanta cu lucrarea, coboara mult impactul initial, de altfel satisfacator.
Jantele sunt ok, mai putin discurile de frana. Farurile si stopurile sunt si ele bine realizate.
Ar fi fost de dorit o aplecare mai mare spre detaliu. Esapamentul a ramas rosu, probabil din lipsa de timp, graba... Eleronul este ok, dar nu cea mai fericita alegere. Graba se vede si din lipsa stergatoarelor.
Contrastul de rosu si alb e reusit, o combinatie clasica ce nu da gres niciodata si cu care Coca-Cola au castigat o gramada de bani, nu? Ca sa nu mai spun ca vorbim de o masina italiana. Dar un pic prea mult rosu, nejustificat de mult in unele locuri, gen evacuari.
Masina are o tenta de DTM, vedeti si aripioarele caracteristice de pe spoilerul fata. Dar pragurile trebuiau sa arate altfel, daca ar fi urmat linia evazarilor ar fi aratat mai bine. Asa, par 2 praguri mai ales in partea din spate.
Spatele e destul de ok, dar grila fata ar trebui revizuita, iar capota ar merita alta linie. Spoilerul este extrem de mic, de ingust in partea de jos. Toate astea imping spre ideea unui design depasit.
Vinilul este foarte reusit, nu numai pentru ca da contrastul coloristic, dar este perfect ca linie pentru masina. E un plus mare.
Lucrarea ca baza promitea mult, suntem curiosi ce iesea daca nu neglija si lucra mai mult pentru concurs.
Asa, ramane o promisiune frumoasa, o linie care provoaca imaginatia si atrage atentia. Suntem convinsi ca mai mult timp de lucru si putina inspiratie in plus impingeau lucrarea pe podium.
Felicitari, si multumiri de participare.
Click image for larger version

Name:	J_1.jpg
Views:	114
Size:	544.1 KB
ID:	425327 Click image for larger version

Name:	J_2.jpg
Views:	195
Size:	608.2 KB
ID:	425328 Click image for larger version

Name:	J_3.jpg
Views:	95
Size:	647.6 KB
ID:	425329
Click image for larger version

Name:	J_4.jpg
Views:	109
Size:	541.8 KB
ID:	425330 Click image for larger version

Name:	J_5.jpg
Views:	134
Size:	483.7 KB
ID:	425331 Click image for larger version

Name:	J_6.jpg
Views:	91
Size:	448.7 KB
ID:	425332
Click image for larger version

Name:	J_7.jpg
Views:	102
Size:	407.8 KB
ID:	425333 Click image for larger version

Name:	J_8.jpg
Views:	190
Size:	601.8 KB
ID:	425334 Click image for larger version

Name:	J_9.jpg
Views:	133
Size:	525.7 KB
ID:	425335
Click image for larger version

Name:	J_10.jpg
Views:	132
Size:	338.9 KB
ID:	425336 Click image for larger version

Name:	J_11.jpg
Views:	113
Size:	528.6 KB
ID:	425337

Last edited by 4TuningRO; 21-01-08 at 00:13.
4TuningRO is offline  
Old 13-01-08, 21:56   #4
4TuningRO
Administrator

Stage 5
 
Join Date: Mar 2006
Posts: 468
Member of:
[Super Moderators]
[4TuningRO]
Default Re: 4T 3D Car Battle - Editia 2

Castigatori:
Daca am face o analiza strict dpdv al modelarii, clasamentul ar sta asa: A,F,I,H
Daca pe langa modelare, am incepe sa luam tema in consideratie, devine asa: F,A,I,H
Daca facem abstractie de modelare si luam in considerare doar pe tuning si impact la show, clasamentul devine H,F,A,I


Asa ca nu are rost sa dam o ordine, putem ca la concursurile live de tuning sa dam "BEST 4" si sa ii felicitam, in ordinea postarii lucrarilor, alfabetic:

"BEST 4" 4T 3D Car Battle - Editia 2:
Cipriany - Ciprian Mures - Lucrarea A
Sleepy_85 - Popa Lucian - Lucrarea F
GRIGO - Grigore Dumitru - Lucrarea H
ruver - Roventa Alexandru - Lucrarea I

dupa ele, urmatoarele 3 care pot cu usurinta sa se ridice in top cu ceva lucru si inspiratie in plus, tot in ordinea alfabetica a postarii:
kantzorf - Florin Mihalache - Lucrarea B
rusty_hawk - Razvan Stanciu - Lucrarea C
Silva - Lucrarea J

Cam asta a fost tot, daca lucrurile sunt ok, putem trece mai departe. Toti 10 participanti vor primi Un catalog Rieger 2008 si diplome de participare sau castig "Best 4" cei 4 vor primi o memorie de 1 Giga din partea Inedit Computers, pentru a mai castiga ceva viteza pentru urmatoarea etapa.

------------------------------------------------------------------------
Masina supusa modelarii : ALFA ROMEO 147 GTA
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	Alfa_Romeo_147_GTA_1.jpg
Views:	111
Size:	199.4 KB
ID:	425340   Click image for larger version

Name:	Alfa_Romeo_147_GTA_2.jpg
Views:	110
Size:	162.5 KB
ID:	425341   Click image for larger version

Name:	Alfa_Romeo_147_GTA_3.jpg
Views:	131
Size:	165.7 KB
ID:	425342  

Click image for larger version

Name:	Alfa_Romeo_147_GTA_26.jpg
Views:	108
Size:	325.5 KB
ID:	425343   Click image for larger version

Name:	Alfa_Romeo_147_GTA_41.jpg
Views:	156
Size:	350.0 KB
ID:	425344   Click image for larger version

Name:	alfa-romeo-147-gta.jpg
Views:	135
Size:	129.5 KB
ID:	425345  

4TuningRO is offline  
Old 13-01-08, 21:56   #5
Psycho
2 Roti

Stage 5
 
Psycho's Avatar
 
Join Date: Apr 2004
Posts: 8,063
Member of:
[Super Moderators]
[Observator 4tuning]
[PARTICIPANT CURSE]
[DACIA]
[Echipa de sprijin]
[2 Roti]
Default Re: 4T 3D Car Battle - Editia 2

deci lucrarile sunt BESTIALE baieti ... vorbesc serios .. in afara de 1 sau 2 .. nu le zic care ... restu sunt incredibile ... sunt adevarate opere de arta ... bravo ... tineti-o tot asa .. si inca odata bravo ...
__________________
Nu sunati , ies eu din cand in cand

Psycho is offline  
Old 13-01-08, 21:59   #6
kantzorf

Stage 2
 
kantzorf's Avatar
 
Join Date: Jul 2006
Posts: 38
Default Re: 4T 3D Car Battle - Editia 2

Frumos!
Deabia astept urmatoarea editie .
kantzorf is offline  
Old 13-01-08, 22:04   #7
Sleepy_85

Stage 5
 
Sleepy_85's Avatar
 
Join Date: Sep 2006
Posts: 596
Member of:
[Virtual Tuning 3D]
Default Re: 4T 3D Car Battle - Editia 2

dap masinile arat bine, imi plac culorile alese la multe.Acum sa vedem rezultatele

P.S. La masina mea in caz ca se intreaba lumea ce sunt gurile alea de pe capota, acolo am pus esapamentul, fix la motor.
Sleepy_85 is offline  
Old 13-01-08, 22:09   #8
frost_dani
Observator 4tuning

Stage 5
 
frost_dani's Avatar
 
Join Date: Feb 2006
Posts: 1,704
Member of:
[Observator 4tuning]
[Virtual Tuning 3D]
[Virtual Tuning]
[Echipa de sprijin]
[Nissan]
Default Re: 4T 3D Car Battle - Editia 2

off: ar fi frumos ca dupa ce se termina poll-ul de la editia asta sa deschida cineva un tread cu micile secrete folosite pt o asemenea imagine si un render de calitate....asa am putea invata unii de la altii si am ridica nivelul sectiunii :P

era doar o idee
__________________
<img src=https://forum.4tuning.ro/image.php?type=sigpic&userid=9128&dateline=1168193351 border=0 alt= />
frost_dani is offline  
Old 13-01-08, 22:14   #9
Cipriany
Virtual 3D Tuner

Stage 4
 
Join Date: Aug 2007
Posts: 215
Member of:
[Virtual Tuning 3D]
Default Re: 4T 3D Car Battle - Editia 2

Foarte tari lucrarile Bravo la Toti
Cipriany is offline  
Old 13-01-08, 22:14   #10
Gratzian
Administrator

Stage 5
 
Gratzian's Avatar
 
Join Date: Feb 2004
Posts: 4,465
Member of:
[PARTICIPANT CURSE]
Default Re: 4T 3D Car Battle - Editia 2

votarea este orientativa ca sa vedem perceptia vizitatorilor asupra lucrarilor.
podiumul sa va constitui in urma analizelor unui juriu.
Gratzian is offline  
Old 13-01-08, 22:19   #11
D_DooM

Stage 4
 
D_DooM's Avatar
 
Join Date: Sep 2006
Posts: 237
Member of:
[Virtual Tuning 3D]
Default Re: 4T 3D Car Battle - Editia 2

cum sa zi exceptand 1-2 lucrari care nu sar in ochi .. restu ... nota -11 :P ... a lu ruver ma impresionat .. in special cu interiorul ... felcitarile mele tuturor .. cre k daca mas baga la o astfel comp ... as ramane in urma q mult ...
D_DooM is offline  
Old 13-01-08, 22:33   #12
tuner_cata_05
Nissan Driver

Stage 5
 
tuner_cata_05's Avatar
 
Join Date: Oct 2007
Posts: 516
Member of:
[2 Roti]
[Nissan]
Default Re: 4T 3D Car Battle - Editia 2

Toate sunt frumoase...este greu sa iti alegi vreo una dintre ele avand in vedere ca la fiecare s-a muncit foarte mult...felicitari participantiilor si asteptam rezultatul...
tuner_cata_05 is offline  
Old 13-01-08, 22:43   #13
Perfect Auto
Peugeot Driver

Stage 5
 
Perfect Auto's Avatar
 
Join Date: Dec 2007
Posts: 2,990
Member of:
[PEUGEOT]
Default Re: 4T 3D Car Battle - Editia 2

Felicitari tuturor.Toate sunt frumoase.

brgds
Perfect Auto is offline  
Old 13-01-08, 22:46   #14
rusty_hawk

Stage 3
 
rusty_hawk's Avatar
 
Join Date: Jul 2007
Posts: 80
Default Re: 4T 3D Car Battle - Editia 2

Sleepy_85 ma asteptam la ceva mai ***uristic:P ,pacat ca nu ai acordat atentie la faruri ,as face o combinatie intre exteriorul tau si interiorul lui ruver

Bafta all
rusty_hawk is offline  
Old 13-01-08, 22:51   #15
ruver

Stage 5
 
ruver's Avatar
 
Join Date: Mar 2006
Posts: 590
Member of:
[Moderators]
[Virtual Tuning 3D]
Default Re: 4T 3D Car Battle - Editia 2

lucrarile sunt destul de bune se vede ca sa muncit mult
un lucru am de specificat despre lucrarea mea blur-ul este obtinut prin Depth of Field
si scuzati-m greseala enorma de perspectiva din prima imagine cu HDRI, graba strica treba...
ce pot sa zic felicitari tuturor participantilor si astept sa vad ce va delibera juriul
Succes
__________________
Pt. Contact ID Mess >>> : ruverr

My Portfolio |Lurcarile mele la 3D |Ruver Design - The Blog

Last edited by ruver; 14-01-08 at 00:38.
ruver is offline  
Closed Thread



- Copyright 2024 4Tuning -