am facut un tutorial brush pt cei care vor sa invete ...o sa postez imaginile cu "Image Banana" deoarece vreau sa scriu sub fiecare poza un comentariu ca sa fie pe intelesu tuturor ..asa deci sa incepem:
acesta este originalu:
https://forum.4tuning.ro/attachment.p...9&d=1214614945
1.ca sa putem incepe brushu mai intai trebuie sa selectam portiunea care vrem sa facem brush(in cazu de fata lateralu).apoi facem un layer nou
2.dupa ce am facut acel layer nou (layer 1) alegem o culoare (eu am ales verde) si cu pensula (tools) incepem brushu..dupa ce am acoperit toata selectia cu culoarea dorita ne ducem la FILTER - NOISE - ADD NOISE = 0.50-0.80 maxim
3.dupa ce am adaugat culoarea trebuie ca masina sa ia forme ..de aceea facem layeru respectiv invisible ca sa putem selecta aripa
4.dupa ce am selectat aripa incepem din brushu dar de data asta cu o culoare putin mai deschisa (foarte putin mai deschisa ). ne ducem din nou la Filter ADD NOISE aceasi valoare (ar trebui sa iasa ceva de genu asta pana acum daca urmatii pasii )
5.aceeasi chestie o facem si la aripa spate
6.
7.aici vom incerca sa facem niste "refs" ca sa inceapa putin sa capete formele masinii si sa ai dea cat de cat un aer mai real
8.dupa ce ne-am asigurat ca totu este in regula cu lateralu vom incepe sa facem bara fata ...aici sunt 2 metode : ori incercam sa ne ghidam dupa bara actuala si sa facem brush din capu nostru ori gasim o bara in aceasi pozitie si facem rebrush (in cazu de fata am folosit o bara reala pt perspectiva doar )
9.dupa ce am ales metoda care o dorim ne asiguram ca perspectiva este buna si incercam sa legam elementele intre ele cat mai frumos
10.apoi fiecare face ce il duce imaginatia la bara aceea ..eu am facut ceva simplu da totusi care sa cada bine pe aceasta masina :
pt a face peretii din interior incercati metoda asta
11.apoi dc totul a decurs bine incercati sa creati o perspectiva cat mai buna a barii fata
ar trebui sa arata ceva de genul asta :
12.pt capota folositi aceleasi procedeu ca pasu 2
13. urmeaza pragu(sau side skirt ) procedeele sunt asemanatoare ca si pana acum eu am ales ceva simplu
14. selectati ramele geamurile si incepeti sa brushuiti
15. cand schimbati rotile intai selectati roata si apoi faceti tot negru
o sa iasa mult mai bine
intotdeauna cand faceti liniile de la usi copiati intai de pe original forma lor ..o sa va apara ca un layer ..selectati layeru respecti (SHIFT+ mouse pe layer) apoi delete ..o sa va ramana doar selectia fara layer ..faceti un nou layer si EDIT STROKE (prima linie negru , duplicate layer -brightnes maxim contrast maxim)
acesta este tutorialu pt brush ..cine vrea si poate sa invete este bine venit ..
multumesc lu TFK pt background