Go Back   Forum 4Tuning > Masini & Tuning > MASINA MEA > MITSUBISHI > Mitsubishi tuning

Reply
 
Thread Tools
Old 11-11-09, 15:48   #1
Danny Hollyday

Stock
 
Danny Hollyday's Avatar
 
Join Date: Nov 2009
Posts: 3
Member of:
[Mitsubishi]
Smile Mitsu Galant GTI - 16V 4WD

Salutare tuturor !
Pentru inceput vreau sa spun ca e prima data cand scriu pe un forum , deci sorry daca mai gasiti cate ceva in neregula . Am un Mitsubishi Galant GTI - 16V 4WD din 92 de care sunt efectiv indragostit. Pentru varsta ei masinutza e super dotata : ABS , geamuri electrice , oglinzi electrice si cu dezghetzare , incalzire in scaunele din fatza , volan reglabil , cruise control , motorul e de 1997 cmc , 107 CP , tractiune integrala permanenta cu vascocuplaj ,etc. Toate bune si frumoase pana anul asta in februarie cand am alimentat-o cu benzina de la un Peco si dimineatza cand sa plec cu ea , pauza ......
Intru cu ea in service si descopar ca in rampa de injectoare era gheatza .O dezghetz , bag bateria pe robot , caci de cat am dat la cheie a murit si aia si am zis ca s-a rezolvat problema ( adica a pornit binishor , mergea aproape de parametri s.a.m.d.).
A doua zi incerc sa o pornesc si aceeasi chestie , doar ca acum nu a mai vrut sa porneasca deloc .
De atunci am fost pe la o gramada de meseriashi sa incerc sa-i dau de capat , dar nu am reushit , asa ca m-am hotarat sa ma apuc singur de mecanica shi sa incerc sa-i gasesc chichitza , pentru ca nu cred ca e atat de greu pe cat pare.
Ideea pentru care m-am hotarat sa scriu pe forum e daca ma poate ajuta cineva cu unele indicatii in ceea ce priveshte gadgeturile electronice care fac amestecul de aer/benzina (denumire , functionalitate , etc) pe care ar trebui sa le achizitionez sau unele sfaturi in ceea ce priveshte functionarea motorului .
Multzumesc anticipat tuturor si va doresc drumuri bune si fara evenimente!
P.S. Apropos ! Masina din imagine nu e a mea dar seamana izbitor de mult (cea de la avatar e a mea - si masina si fata ).
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	fwe.jpg
Views:	144
Size:	88.0 KB
ID:	1171705  

Last edited by Danny Hollyday; 11-11-09 at 16:14.
Danny Hollyday is offline   Reply With Quote
Old 13-12-09, 12:46   #2
banderas666

Stock
 
Join Date: Dec 2009
Posts: 3
Default Re: Mitsu Galant GTI - 16V 4WD

Salut
De cand caut si eu pe cineva care are o masina la fel ca a mea.
Si eu am un mitsubishi galant cu multe dotari si este 4x4,sa stii ca si eu am probleme cu ea si nu a mai pornit.
banderas666 is offline   Reply With Quote
Old 13-12-09, 12:55   #3
banderas666

Stock
 
Join Date: Dec 2009
Posts: 3
Default Re: Mitsu Galant GTI - 16V 4WD

Pornea din cand in cand nu intotdeauna,si am duso la reprezentanta la mitsubishi dar de cand o dusesem la ei masina nu a mai pornit,si miau zis ca e calculatorul de vina,bineinteles ca am aduso acasa fiindca era foarte scumpa reparatia in jur la 2000 euro,si acum o tin in garaj.Am adus multi mecanici si majoritatea au zis ca nu se baga,iar unii miau zis ca poate sa o faca pe carburator,miau facuto dar masina bineinteles ca nu a mai mers ca inainte,inafara de faptul ca consuma prea mult mergea si prost,si de cateva saptamani mam apucat singur de ea,incet incet vreau sa o fac cum a fost inainte.
banderas666 is offline   Reply With Quote
Old 14-12-09, 17:52   #4
Danny Hollyday

Stock
 
Danny Hollyday's Avatar
 
Join Date: Nov 2009
Posts: 3
Member of:
[Mitsubishi]
Default Re: Mitsu Galant GTI - 16V 4WD

Salve banderas !
Mersi pentru post reply . Da , intradevar toti "mecanicii" astia cu shtate vechi sunt foarte buni cand vorbesc , dar cand e vorba sa se apuce de treaba nu se baga.
Si eu m-am lovit de aceeasi problema -calculatorul- : am fost la vreo 9-10 service-uri si ba nu aveau softul , ba nu se potriveau mufele , ba primeam "sfaturi inteligente" , de ma durea capul.
Solutia tot eu am gasit-o :fac pe draqu-n patru , mai caut una identica pe care s-o aduc pe roti din Europa de vest (daca le cauti le gasesti si cu mai putin de 500 de Euro) si care stiu sigur ca functioneaza, schimb totul de pe una pe alta si cu max. 1500 de Euro o fac de n-o mai recunoaste nimeni , pentru ca nu m-am nascut cu 2 maini stangi.
Si cu ocazia asta imi voi cunoaste si masina , adik voi sti ce chichitze are , poate mai gasesc si alte defecte ascunse , etc si nici nu mai stau la cheremul mecanicilor, chit ca mie imi va lua ,ca timp, de 2-3 ori mai mult.
Dar nici , vorba ta , nu dau 2000 de Euro pe o piesa , oricat de importanta ar fi , de stiu ca fac cotetz de pui din ea .
Iti urez bafta si daca te apuci de ea mai da cate un semn de viatza , poate cine stie o parere de ici una de colo o iesi ceva. Voi face si eu la fel cand voi incepe sa lucrez la ea.
Inca odata , bafta si numai bine.
Danny Hollyday is offline   Reply With Quote
Old 20-12-09, 22:40   #5
banderas666

Stock
 
Join Date: Dec 2009
Posts: 3
Default Re: Mitsu Galant GTI - 16V 4WD

SALUT
Eu m-am apucat de vreo 2 luni de ea am si la ora actuala motorul demontat.Cand sa stricat calculatorul am facut prostia de l-am aruncat,este o firma in bucuresti care repara orice calculator de masina.Asa am zis si eu ca aduc una de afara ca sunt ieftine,dar am cautat si aici,cam mult dar am gasit.In incinta la autovit in bucuresti au sediul unii cu dezmembrari auto si au peste 400 de calculatoare de mitsubishi galant,eu chiar m-am dus la ei dar mi-au cerut calculatorul vechi si nu il mai aveam.Sa stii ca am cautat prin toata tara la toate dezmembrarile o masina la fel,am gasit dar cu motoare de 1.8,dar dupa lungi cautari acum o saptamana am gasit una la botosani la fel cu motor de 2.0,omul o dezmembra ii daduse deja motor si iam zis ca am nevoie de calculator si mi la dat.Acum caut si galeria de admisie,fiindca desteptii de mecanici care mi-au facuto pe carburator mi-au zis ca nu mai am nevoie de ea si am aruncato.Am gasito dar mi sa parut cam mult 23mil,dar mai caut si dupa sarbatori ma pun sa o asamblez.Incet incet sper sa o fac chit ca dureaza pana la primavara.Multi prieteni imi spun ca nu am ce face,ca de ce am ambitia asta sa o fac ca de ce nu o dau la dezmembrari,eu stiu ce fel mergea inaite si era o masina buna,eu am si un logan nou si tot mitsubishili il consider mai bun.
banderas666 is offline   Reply With Quote
- Copyright 2024 4Tuning -