23-10-10, 10:53
|
|
 Stage 4
|
Hyundai Coupe FX - idee
Poate cineva sa ma ajute cu niste sfaturi in legatura cu un Coupe FX 1.6 DOHC din 2001?
M-ar interesa ce anume ar merita facut la motor/tranny/suspension, ca sa mai castig ceva caluti?
Momentan, masina este stock, iar exteriorul/interiorul vreau sa ramana stock. Astept pareri/sugestii (si fara pareri de genul 'cumpara modelul X sau Y, vreau specific pt modelul acesta).
|
26-10-10, 16:59
|
|
|
Suzuki Driver
 Stage 5
Member of: [Suzuki] [PARTICIPANT CURSE]
|
Re: Hyundai Coupe FX - idee
depinde de bugetul tau. daca efectiv esti indragostit de masina ta interior\exterior si vrei si sa traga...eu recomand un motor 2.0 de pe acelasi model.
daca nu prea ai buget extins fa si tu ce face toata lumea : admisie, evacuare, bujii, soft.... asa usor usor. la transmisie nu ai ce si nici nu are rost fara modificari majore la motor.
jante MAXIM 15 inch, si cat mai usoare (se simte, crede-ma), gume cu aderenta calumea (iar se simte si la plecare si la franare).
arcuri mai scurte (-30, -45)...ajuta la demaraj\stabilitate.
amortizoare mai dure si eventual mai scurte, daca ai bani de ele.

If you gotta go down...GO LOUD!
GO STRONG!
GO PROUD!
GO ON!
GO HARD OR GO HOME!
|
|
|
31-10-10, 00:03
|
|
 Stage 5
Member of: [Moderators] [Xtreme Club Emotion] [DAEWOO] [Toyota] [Opel]
|
Quote:
Originally Posted by Bong
...gume cu aderenta calumea ...
|
Asta nu ar ajuta decat eventual la o uzura mai rapida a ambreiajului. MAI ALES la un Hyundai, la care toata lumea stie ca orice ambreiaj care rezista peste 30.000 km este un adevarat erou
Recomand de asemenea schimbarea motorului. Mie mi-ar parea foarte rau sa bag 500-1000 sau chiar si 5000 euro (exemplu) intr-un motor de 1.6 si sa-i fac tot ce e posibil, pentru ca apoi o masina similara, dar STOCK cu motor de 2.0 sa ma lase la jumatatea pistei de drag
|
|
|
02-11-10, 09:35
|
|
 Stage 4
|
Ok, evident trebuie privita situatia dintr-un nou punct de vedere! 
Merci mult pentru sfaturi!
|
|
|
01-03-11, 08:07
|
|
 Stage 5
|
Quote:
Originally Posted by quick_5hifter
Asta nu ar ajuta decat eventual la o uzura mai rapida a ambreiajului. MAI ALES la un Hyundai, la care toata lumea stie ca orice ambreiaj care rezista peste 30.000 km este un adevarat erou 
|
Destul de vechi topicul dar nu pot abtine sa-ti zic ca te inseli rau, sunt probleme la suv-urile diesel carora li s-a marit puterea si s-a pastrat ambreiajul, eu la otto nu am avut probleme.
Ca sa fiu si on topic, cum a zis si colegu: merita investit in ea daca ti-e draga masina, eu as pune un compresor, evacuarile mi se par scumpe pentru ce ofera unui motor de ~100cp
|
|
|
01-03-11, 11:04
|
|
 Stage 5
Member of: [Moderators] [Xtreme Club Emotion] [DAEWOO] [Toyota] [Opel]
|
Quote:
Originally Posted by RVL 2000
Destul de vechi topicul dar nu pot abtine sa-ti zic ca te inseli rau, sunt probleme la suv-urile diesel carora li s-a marit puterea si s-a pastrat ambreiajul, eu la otto nu am avut probleme.
|
Poate este doar cazul tau, poate mergi mai linistit sau poate pur si simplu ai nimerit un ambreiaj cu o compozitie mai dura. Apropo, despre ce caroserie si ce motor de vorba? Ca daca ai un motor corect dimensionat pentru caroseria respectiva si daca menajezi masina, e normal sa nu ai probleme.
Dar cand vorbim de Hyundai in general, motoarele sunt subdimensionate. Eu, de exemplu, am Getz cu motor de 1.1, dar am vorbit cu 2 persoane - posesori de Getz 1.3 - si problema a fost aceeasi, a picat ambreiajul in jur de 30.000km. Aceeasi poveste si cu un Tiburon 2.0, la 30.000 s-a dus.
Gandeste-te ca motorul cel mai mare pe un Getz, care are minim 950 kg, este cel de 1.4 84CP. Iar cel mai slab este 1.1 64CP (ma refer doar la benzina). Ambreiajele poate sunt calculate pentru motoarele respective, dar nu si pentru greutatea prea mare a caroseriei. Pe de o parte e bine, ca pica ambreiajul si nu altele (planetare etc.).
|
|
|
01-03-11, 11:27
|
|
 Stage 5
|
salutare ma bag si eu un pic in seama pe aici, de curand am in posesie un coupe tiburon de prin 99 motor 1600 16v 116cp , vreau sa pun gpl , dar imi tot trece prin minte daca tot ii pun gpl sa pun si un motor de 2.0 , imi poate spune cineva cam cat ma costa si daca ar fi ceva dezavantaje ?
|
|
|
01-03-11, 21:52
|
|
 Stage 5
|
Quote:
Poate este doar cazul tau, poate mergi mai linistit sau poate pur si simplu ai nimerit un ambreiaj cu o compozitie mai dura. Apropo, despre ce caroserie si ce motor de vorba? Ca daca ai un motor corect dimensionat pentru caroseria respectiva si daca menajezi masina, e normal sa nu ai probleme.
Dar cand vorbim de Hyundai in general, motoarele sunt subdimensionate. Eu, de exemplu, am Getz cu motor de 1.1, dar am vorbit cu 2 persoane - posesori de Getz 1.3 - si problema a fost aceeasi, a picat ambreiajul in jur de 30.000km. Aceeasi poveste si cu un Tiburon 2.0, la 30.000 s-a dus.
Gandeste-te ca motorul cel mai mare pe un Getz, care are minim 950 kg, este cel de 1.4 84CP. Iar cel mai slab este 1.1 64CP (ma refer doar la benzina). Ambreiajele poate sunt calculate pentru motoarele respective, dar nu si pentru greutatea prea mare a caroseriei. Pe de o parte e bine, ca pica ambreiajul si nu altele (planetare etc.).
|
Era un accent 2001, 1341cmc 85cp, cred ca acelasi de pe getz, ~1050kg, nu l-am menajat deloc dar nici nu mi-am batut joc de ea. Am tinut-o de la 70kkm la 100kkm si nici o urma de oboseala a ambriajului si cred ca era original.
Atunci inseamna ca nu mai sunt eu la curent (nu m-a mai precupat foarte tare de cand am dat-o, in 200  .
|
|
|
05-08-11, 16:02
|
|
|
Toyota Driver
 Stage 4
Member of: [Toyota]
|
Quote:
Originally Posted by Bong
...eu recomand un motor 2.0 de pe acelasi model.
.
|
sau poti incerca sa il transformi pe acesta dintr-un beta 1.6 in beta 2.0....adica alezezi cilindrii la cota celor de 2.0 si schimbi internele necesare de la 2.0...nu mai stiu exact daca si arborele sau doar pistoanele si bielele; e mai mult de munca dar daca vrei sa provoci surprize este o varianta.....(si mai ramai si cu impozit si asigurare de 1.6....nu ca ar mai conta dupa investitia facuta....)
P.S bielele de la 2.0 sunt forjate.....
|
07-11-13, 22:19
|
|
Stock
|
Quote:
Recomand de asemenea schimbarea motorului. Mie mi-ar parea foarte rau sa bag 500-1000 sau chiar si 5000 euro (exemplu) intr-un motor de 1.6 si sa-i fac tot ce e posibil, pentru ca apoi o masina similara, dar STOCK cu motor de 2.0 sa ma lase la jumatatea pistei de drag 
|
Nu vreau sa exagerez dar 30000 e chiar haios...a inceput sa patineze la 120000, acum am 146000 cu are nimic...MIRACOL...nu sunt cel mai econom sofer, imi place sa trag de ea, plus cateva vizite pe pista de carting,plus viteze de 200 km pe autostrazile din afara tarii.
Da intradevar sunt sub dimensionate..dar nici chiar asa.
|
|
|
|
|