Go Back   Forum 4Tuning > Tuning Motor & Mecanica > Sisteme turbo si NOS

Sisteme turbo si NOS Totul despre Turbo si NOS

Reply

Thread Tools
Old 25-06-05, 18:30   #1
bassu

Stock

bassu's Avatar

Default nevoie de sfat in privinta filtrului si turbo - NISSAN P10

Salutare.
Nou p'aicea.
Am un NISSAN P10 (primera) din 92, 1.6 16 Valve carburatie cu catalizator. P10-DS pe scurt.
1. La carburator am filtru circular cca 30cm diametru. In lacasul filtrului mai exista 2 valve (una comuta aer cald/rece, cealalta e pentru ralanty)
Problema e urmatoarea: Vreau sa-mi pun filtru conic. Cum pot sa fac, astfel incat sa nu deranjez valvele, sau chiar sa le mut de acolo intr-un alt lacash artizanal, incat sa pot sa pun in deplina siguranta filtrul conic. M-am gandit la varianta sa scot filtrul original, sa sigilez cu silicon cutia originala, si apoi sa-i phoot un filtru in cioc. So... astept sfaturi.
2. Am de unde sa fac rost de un turbocharger. Problema se pune in felul urmator:
Cum se calculeaza ce tip de turbo imi trebuie, la un motor de 1,6 cu 16valve ? Eu sunt user si pe un forum nissan din anglia, si aia mi-au spus ca nu ar fi bine sa pun la mine turbo, pentru ca in general motoarele DS nu au o sustinere foarte buna la vibrochen (ce am inteles eu), adica lacasurile pe care sta vibrochenul sunt destul de fragile si separate, pe cand la motoarele DE (injectie) sunt tip scara (dintr-o bucata).
Initial m-am gandit ca aia sunt fricoshi si kkcioshi, si noi suntem romani si facem pe dreaq in patru' ...dar totusi ... astept un sfat de la voi.

Va multumesc!
bassu is offline   Reply With Quote
Old 08-09-05, 23:05   #2
200SX
4 Speed Squad Member

Stage 5

200SX's Avatar

Member of:
[Moderators]
[4 Speed Squad]
[PARTICIPANT CURSE]

nu stiu ce sa zic, vad ca toti se cam planga la Nissan ca sunt cuzinetii prea moi, ca nu prea tin la cresteri de putere ca trebuie schimbati, si adevarul asta cam este , tin foarte bine la puterea la care au fost calculati nu prea tin la puteri mai mari si trebuie schimbati. de vibrochen nu sti uce sa zic, dar daca pui turbo mie teama ca-ti trebuie carburator pt turbo, mai bine montezi un SR20DET (exista si pe masini cu tractiune spate si pe masini cu tractiune fatza) problema e ca trebuie sa-l importi, sau mai simplu un GA16DE(T) dar la fel cred ca tre sa-l importi, mie personal mi se pare prea complica tsa faci dintr-un motor normal aspirat unul turbo mai bine ie idirect versiunea turbo, cu toate ca al Nissan ai CA18DE sau CA18DET SR20DE sau SR20DET..... diferentele intre cel normal aspirat s icel turbo sunt destul de mari, arata la fel dar piesele sunt altele, alte pistoane alte injectoare alt raport de comprimare alte injectoare alta pompa de benzina alte multe, arata la fel dar sunt f diferite, pana si electronica e diferita

ca sa aflii ce turbina ar merge la tine trebuie sa raspunzi la 2 intrebari:
1) ce putere vrei sa obtii
2) ce capacitate are motorul tau (aicea ai raspuns 1.6L)
200SX is offline   Reply With Quote
- Copyright 2026 4Tuning -