Salutare.
Nou p'aicea.
Am un NISSAN P10 (primera) din 92, 1.6 16 Valve carburatie cu catalizator. P10-DS pe scurt.
1. La carburator am filtru circular cca 30cm diametru. In lacasul filtrului mai exista 2 valve (una comuta aer cald/rece, cealalta e pentru ralanty)
Problema e urmatoarea: Vreau sa-mi pun filtru conic. Cum pot sa fac, astfel incat sa nu deranjez valvele, sau chiar sa le mut de acolo intr-un alt lacash artizanal, incat sa pot sa pun in deplina siguranta filtrul conic. M-am gandit la varianta sa scot filtrul original, sa sigilez cu silicon cutia originala, si apoi sa-i phoot un filtru in cioc. So... astept sfaturi.
2. Am de unde sa fac rost de un turbocharger. Problema se pune in felul urmator:
Cum se calculeaza ce tip de turbo imi trebuie, la un motor de 1,6 cu 16valve ? Eu sunt user si pe un forum nissan din anglia, si aia mi-au spus ca nu ar fi bine sa pun la mine turbo, pentru ca in general motoarele DS nu au o sustinere foarte buna la vibrochen (ce am inteles eu), adica lacasurile pe care sta vibrochenul sunt destul de fragile si separate, pe cand la motoarele DE (injectie) sunt tip scara (dintr-o bucata).
Initial m-am gandit ca aia sunt fricoshi si kkcioshi, si noi suntem romani si facem pe dreaq in patru' ...dar totusi ... astept un sfat de la voi.
Va multumesc!