Go Back   Forum 4Tuning > Tuning Motor & Mecanica > Sisteme turbo si NOS

Sisteme turbo si NOS Totul despre Turbo si NOS

Reply

Thread Tools
Old 22-05-08, 14:51   #1
Emeraldu

Stock

Lightbulb Setare BOV marca Forge pt Audi TT 225cp

Am imprumutat un BOV de la un prieten pt ca mi se parea ca DV-ul meu e pe duca.

Astfel incat mi-am instalat un model splitter de la Forge care poate fi setat sa mearga si atmosferic si recirculabil. Eu l-am setat pe recirculabil si masina merge lafel de prost.

Mai are cineva tipul asta de BOV ? Am incercat tot felul de setari, l-am reglat in toate felurile si mi se pare ca are arcul mult mai moale decat cel de fabrica.

http://www.forgemotorsport.com/conte...duct=FMDVSPLTR

Anyway... sa lasam BOV-ul deoparte.
Intre timp am descoperit ca au pleznit furtunele de sub admisie si tot caut de ceva timp furtune zdravene de silicon.

Am gasit numai pe internet sau la firme din romania care aduc numai pe comanda in 1 sapt.
Eu am nevoie de niste furtune normale de presiune si de alte futune in forma de T si Y. Am vazut ca exita astfel de furtune de silicon dar eu vreau sa-mi cumpar din romania de la cineva care are furtunele pe stoc.
Ma puteti ajuta in acest sens ?

Merci
Emeraldu is offline   Reply With Quote
Old 04-06-08, 00:53   #2
Nautilus

Stage 5

Default Re: Setare BOV marca Forge pt Audi TT 225cp

Daca are arcul moale valva e buna de REMAT ca tot se cauta aluminiul. DVul Bosch de plastic OEM poate fi impins cu degetul, iar Forge DV 006 de-abia il poti misca cu o surubelnita... cam asta e diferenta si motivul pentru care dupa resoftare se recomanda schimbarea DVului. Incearca sa-l schimbi pe un 006, orice i-ai face nu cred ca va merge

Furtune caut si eu fiindca originale Samco costa cat greutatea lor in aur

~Nautilus
Nautilus is offline   Reply With Quote
Old 04-06-08, 13:00   #3
Lucian

Stage 5

Lucian's Avatar

Member of:
[Streetline-CCC]

Dar schimbarea arcului cu unul mai bun nu e o varianta ?
Lucian is offline   Reply With Quote
Old 04-06-08, 13:29   #4
bogdan_wrc
Audi Driver

Stage 5

bogdan_wrc's Avatar

Member of:
[AUDI]

pai eu asa stiu ca se face, cum zice si Lucian. e un arc galben pt masina cu soft, si retsul pt masina stock sau pt alt tip de turbo.

eu am pus un
http://www.goapr.com/Audi/products/r1.html
care nu are nevoie de nicio setare.sau intretinere.

la cele de la FORGE arcul trebuie curatat cam la 10 000km din cauza prafului.

foarte bune sunt si cele de la bailey. tot asa fara intretinere.

furtune de admisie gasetsi la racing nick cu siguranta. orice furtun vrei.

It will never have enough power until I can spin the wheels at the end of the straightaway in high gear
bogdan_wrc is offline   Reply With Quote
Old 04-06-08, 15:28   #5
Nautilus

Stage 5

Arcul curatat!!? arcul nu atinge nici carcasa in care se misca pistonul, nici o alta componenta, unde se poate "impotmoli"?

Eu i-am dat o picatura de ulei pe "buza" pistonului la cateva mii de km, ca sa ma asigur ca nu se gripeaza, dar nici asta nu era vitala (aerul trecut prin turbo si intercooler contine si ceva vapori uleiosi, din gazele de carter si din alte surse, si interiorul DVului e permanent "uns"; cand l-am scos pe cel de plastic era unsuros de-a binelea si motorul avea mai putin de 20 000 km)

Forge vinde si kituri de reparatie cu arc si garnituri sau arc si diafragma, in functie de modelul de valva. Daca ai resoftare si rulezi cu presiune mai mare decat stock ar trebui un arc mai dur, altfel nu va tine presiunea (dinamometrul o demonstreaza )

~Nautilus
Old 04-06-08, 21:23   #6
bogdan_wrc
Audi Driver

Stage 5

bogdan_wrc's Avatar

Member of:
[AUDI]

"forge este foarte buna dar este precum o skoda sau un seat in grupul VAG, daca vrei premium pui apr sau bailey; pretul lor este in jur de 150 euro fata de forge care costa in jur de 120-130 - daca nu ma insel - depinde si de furnizor; este recomandat ca la forge sa i faci revizie din 10 in 10 mii km - se desface bucata cu bucata, se curatza cu spray de frine, se unge cu o vaselina speciala facuta sa reziste la temperaturi mai mari , se verifica o-ringul si se pune la loc - operatiunea dureaza 5-10 min max; daca nu o faci, risti sa ai un DV care nu functioneaza ok sau nu functioneaza ok tot timpul adica se gripeaza; al doilea risc este ca daca nu pui arcul care trebuie, poti sa strici turbina - asta este motivul pt care se recomanda sa pui cel mai slab arc; cind ai soft / alte modificari, atunci arcul slab este insuficient, trebuie sa l schimbi cu unul mai tare si sa faci citeva incercari sa vezi care este potrivit - nici prea tare ca poate nu deschide la timp sau suficient, nici prea moale ca nu tine presiune.....adica bagat desht in cur; apr sau bailey sint facute sa lucreze pina la presiuni de 50 psi......."

citat din bbm...
Old 05-06-08, 09:00   #7
U_TUNING

Stage 5

U_TUNING's Avatar

Member of:
[PARTICIPANT CURSE]
[A.C.S. Speedline Motorsport]
[Nissan]

cei de la forge vand deasemeni un kit de relocare al acestei valve --> http://www.forgemotorsport.com/conte...roduct=FMDVRLK.

Motivul relocarii este indepartarea de caldura deoarece montajul acestei valve este chiar langa turbina si este mai mult decat posibil ca arcul supapei sa se inmoaie din cauza caldurii......sau sa se decaleasca si asta sa fie si motivul pentru care aceasta are arcul moale.

Acum intrebarea este daca si-a cumparat cineva asa ceva?!?!?!
Old 05-06-08, 09:03   #8
bogdan_wrc
Audi Driver

Stage 5

bogdan_wrc's Avatar

Member of:
[AUDI]

uite si link unde se arata cum se curata:
http://www.forgemotorsport.co.uk/med...service(1).pdf
Old 05-06-08, 10:19   #9
Nautilus

Stage 5

Eu am DV006 si merg de aproape 20 000 km cu ea

~Nautilus
Old 05-06-08, 11:15   #10
bogdan_wrc
Audi Driver

Stage 5

bogdan_wrc's Avatar

Member of:
[AUDI]

pai multi km inainte..dar asta nu inseamna ca nu trebuie curatat.

si eu pot merge 30 -40-50 000 km cu un ulei. si asta poate fi dat ca model? sau asta inseamna ca motorul merge perfect?
in fine....fiecare pune ce vrea.
Old 09-07-08, 11:00   #11
Nautilus

Stage 5

Am curatat pistonul cu spray degripant si l-am uns nu merge nici mai bine nici mai rau ca inainte

~Nautilus
- Copyright 2026 4Tuning -