Go Back   Forum 4Tuning > Tuning Motor & Mecanica > Sisteme turbo si NOS

Sisteme turbo si NOS Totul despre Turbo si NOS

Reply

Thread Tools
Old 26-04-04, 19:52   #1
kozz

Stage 2

Member of:
[Insomnia]
Default Turbo pe LS1

Salut.
Sunt curios daca exista la noi in tara o firma/un atelier/o ceva de la care pot cumpara si la care pot instala un kit turbo pentru un motor LS1.
Motorul e pus pe un Chevrolet Camaro Z28, e un v8 de 5.7l, 305hp.
M-am tot uitat pe diferite siteuri ce abordau subiectul si am vazut Camaro-uri duse pana in 4,5,6 sute de cai cu o chestie de genul asta (si evident alte modificari mai mult sau mai putin minore). Totusi, in cautarile mele nu am gasit nici un site autohton care sa mentioneze macar asa ceva.
Ideea e..stiu ca o sa ma coste o caruta de bani, dar cam cat de mare e caruta asta? (incluzand taxele vamale, transport etc, in eventualitatea unei comenzi din state) Si pe langa asta, exista cineva competent la noi pentru a face o astfel de montare?
Am inteles ca la o ridicare drastica a puterii pot aparea probleme la aderenta, chestie oarecum evidenta avand in vedere ca si acum pe un drum relativ umed cam \"danseaza\" cand o calc. E fun, dar parca mi-as dori sa aiba o stabilitate ceva mai mare. Cineva mi-a sugerat sa-i pun jante mai mici (de 15 sau chiar 14(!!) ) si gume cu talon mare (75 eventual). M-ar cam durea inima sa o vad cu jante de 14 cand \"tendinta\" e jante cat mai mari..asa ca daca aveti si alte sugestii as aprecia.
kozz is offline   Reply With Quote
Old 26-04-04, 21:53   #2
pimp_lex

Stage 5

pimp_lex's Avatar

Member of:
[4Tuning International]

pt turbo, eu sincer nu stiu daca vrei sa te bagi la asa ceva, motoare astea nu sunt \"turbo friendly\"...

Majoritatea pun insa superchargere. Oricum, eu zic ca intai sa incepi cu lucruri mai marunte si apoi sa te bagi la forced induction, chiar si normal aspirat poti castiga fpoarte mulkti cai prin modificari clasice si mai putin costisitoare financiar. Acuma depinde de ce bani dispui si la ce putere vrei s-o aduci, pt ca la LS1....sky is the limit (ok, nu chiar , dar intelegi ce vreau sa zic)

Pt stabilitate nu stiu cine te-a dezinformat cu jante de 14 (care ar arata ridicol pe camaro z2. Ia niste jante de Corvette C5 pe 17' si o sa arate si bine, nici prea mari , nici mici, perfecte, si cumpara niste cauciucuri bune pt aderenta ca sunt convins ca si acuma e greu sa pleci de pe loc cu ea fara sa spinezi mult. Pt stabilitatea in curbe, ia niste arcuri sport care o coboara, prima etapa, apoi depinde de cat te tine buzunarul poti sa iei amortizoare de performanta, strut bars, tower braces, polyurathane bushings etc

Oricum, sunt curios, cum ai resuit s-o importi ca din cate stiu nu are euro3?
pimp_lex is offline   Reply With Quote
Old 26-04-04, 23:34   #3
kozz

Stage 2

Member of:
[Insomnia]

Tipul care mi-a spus de cauciucuri cu talon mare probabil mergea pe ideea ca un cauciuc mare pe o janta mica are o suprafata de contact mai mare, deci si aderenta mai buna. Ma rog, asta nu o pot considera o solutie in orice caz, cum spuneai si tu ar arata jenant
De plecat din loc fara sa spinez nu e o mare problema, doar iau piciorul din frana (are cutie automata din pacate ) Totusi cand bag picioru' in ea incepe sa o ia razna... Cauciucurile sunt destul de bune (cel putin au costat o caciula de bani..)..pirelli p6000 daca iti spune ceva..245/55/r16
Chestia cu coboratul e cam problematica cu drumurile noastre..si-asa e destul de joasa (are un body kit) si cam dau cu ea de pamant..
La ce modificari clasice te referi si cam cati cai in plus obtin? (nu sunt un foarte bun cunoscator in domeniul asta).

Nu am importat-o eu, am cumparat-o de aici de la un nene..si nu stiu prin ce proceduri a trecut respectivul pentru a o aduce in tara..
Old 27-04-04, 06:10   #4
pimp_lex

Stage 5

pimp_lex's Avatar

Member of:
[4Tuning International]

da, te inteleg cu suspensiile, mai bine nu punea body kit si punea niste arcuri, ajutau mai mult la performante, ma rog acuma as e , laso asa

ce pot sa faci e sa iei bari stabilizatoare si o sa vezi stabiliatea mult mai buna, dar si barile astea sunt multe deci na, depinde de banutzi

Pt cauciucuri, el cred ca se gandea cum sa fie mai comfortabil pe drumurile proaste, pt ca normal cu cat talonul e mai mic la cauciuc cu atat e mai putin confort la drum, dar stii cum e performanta si confortul nu prea merg impreuna la o masina, cu mici exceptii (m5, RS4, CTS-V si alte din astea). Asa ca eu raman la parerea mea ca niste jante de corvette de 17 ar fii perfecte, pe fatza poti sa pui 275 si pe spate cred ca merge si mai mult (poate chiar 305 dau nu-s sigur). Pirelli p6000 sunt bune, dar daca vrei ceva tare pt \"liniute\" niste cauciucuri bune sunt Falken Azenis si un model de Toyo (nu mai stiu care exat, parca TS-1), dar astea se si consuma imediat (si normal)

Despre \"micile\" modificari, pai ma refeream la chip, hypertech face, superchips si parca si jet chips , fac pt LS1, chipul da 20-30 cp (asta depinde de ce alte modificari mai ai), apoi normal ca evacuarea e esentiala, la LS1, catalizatorul e foarte restrictiv, deci castigi destul de mult numai daca faci \"straight pipe\", apoi tobele de obicei toti pun Flowmasters, sunt cele mai populare la muscle cars dar mai sunt si alte firme care bac chestii bune. Apoi sa schimbi galeriile iarasi adauga destul de mult, si un kit de admisie de aer rece K&N cu filtru conic de 9\"si asta o sa puna ceva caluti (da sa-l pui calumea). Cu toateb astea ar trebui sa te apropii de cam 370-375cp daca nu mai mult. Dupa ce-ai facut astea, poti sa incepi sa intri putin in motor, aprindere, axa cu came, pulleys. Poti sa iei ceva i pt transmisie, tre sa existe un shift kit ceva care sa amelioreze randamentul cutiei auto.
pimp_lex is offline   Reply With Quote
Old 27-04-04, 20:43   #5
kozz

Stage 2

Member of:
[Insomnia]

ok, mersi mult pentru info. O sa ma interesez cam pe unde pot sa fac toate chestiile alea la noi si la ce bani..oricum 375 de cai suna bine
- Copyright 2026 4Tuning -