Go Back   Forum 4Tuning > Tuning Motor & Mecanica > Sisteme turbo si NOS

Sisteme turbo si NOS Totul despre Turbo si NOS

Reply

Thread Tools
Old 01-08-06, 16:00   #1
The Professor

Stage 3

The Professor's Avatar

Default Unichip sau Remap prin OBD pt 2.0 turbo??

Ce credeti ca s-ar potrivi mai bine pentru un motor de astra coupe 2.0 turbo, cod motor Z20LET ,141kw!? Am inteles ca Unichipul este recomandat daca se aduc modificari ulterior montarii lui pe motor , ma refer la un tuning mai agresiv( schimbat axa cu came, turbina, etc! Dar puterea unichipului consta in faptul ca trimite informatii catre ECU in legatura ca parametrii unor senzori din motor facand ca acesta sa reactioneze prin cresterea cantitatii de combustibil si implicit cresterea puterii! Consider ca folosirea unichipului ar fi indicata in eventuala montare a unui sistem NOS pe masina! Remaparea prin OBD pare a fi mai sanatoasa dar nu se potriveste unor modificari mai serioase ale motorului!! Cum e mai bine??
Honda CBR f4i-sport Remus-Hard Line
Lupo 1.4 TDI
Polo 9N 1.4 TDI
Roadster Cabrio
Bmw E39 525d
The Professor is offline   Reply With Quote
Old 03-08-06, 21:59   #2
The Professor

Stage 3

The Professor's Avatar

Default Re: Unichip sau Remap prin OBD pt 2.0 turbo??

Poate nu m-am exprimat destul de clar mai sus dar un sambure de adevar cred ca este in cele afirmate! NU ma lamureste si pe mine cineva? Ca stau un banii blocati nu stiu cum e mai bine sa procedez?!
The Professor is offline   Reply With Quote
Old 03-08-06, 23:18   #3
beck

Stage 5

beck's Avatar

pai vad ca ti-ai raspuns singur.

cu unichip poti teoretic face mult mai multe decat o simpla remapare. + il poti da jos si pune pe urmatoarea masina.
beck is offline   Reply With Quote
Old 21-08-06, 13:50   #4
MasterTuner

Stage 5

MasterTuner's Avatar

Member of:
[Moderators]

Unichip modifica toti parametrii motorului tau, adica avans, amestec si presiune de turbo. Mici o alta forma de tuning electronic nu poate face mai mult de atat. Insa problema oricarei modificari electronice este stiinta modificarii, nu doar putintza modificarii. Altfel spus evaluarea corecta a ponderii in care acesti parametrii trebuie modificati ca sa se obtina performantele maxime. Fiind incapabili de magie neagra noi folosim un dinamometru ca sa aflam exact care sunt setarile care dau performantele maxime.
Tel.:0722275522/021 242 42 81
MasterTuner is offline   Reply With Quote
- Copyright 2026 4Tuning -