Go Back   Forum 4Tuning > Tuning Motor & Mecanica > Sisteme turbo si NOS

Sisteme turbo si NOS Totul despre Turbo si NOS

Reply

Thread Tools
Old 17-08-10, 17:39   #1
salfkm
Opel Driver

Stage 5

salfkm's Avatar

Member of:
[Opel]
Default Turbina k16 de pe C20LET problema ciudata

Am o nelamurire legata de turbina de pe LET,dintr-o data a inceput sa imi fluiere,de facut face presiune,insa fluiera destul de tare.Am dat-o jos,are putin joc in ax dar nu ceva de speriat,am trimis-o la o firma care le repara in Ungaria si mi-au spus de acolo ca turbina este buna,jocul care il are in ax este normal,mi-au confirmat ca scapa putin ulei dar nu ceva iesit din comun si mi-au spus ca nu are rost sa o repare ca este buna,mi-au spus ca acel fluierat care se aude este din cauza ca pe la cilindrul 1 nu a etansat bine garnitura de la galeria de evacuare,se vedea pe garnitura ca era toata neagra pe partea respectiva de la gazele din motor si deasemenea si pe galeria de evacuare,pe cilindrul 1 era toata neagra,in rest culoarea normala a fontei cum este turnata.Poate din cauza acelei garnituri sa imi fluiere mie turbina sau e pur si simplu o coincidenta?Astept niste pareri ca eu nu sunt chiar convins de acest verdict ca sa ii spun asa

DVR'S GARAGE- https://www.facebook.com/profile.php?id=100009200577468
salfkm is offline   Reply With Quote
Old 18-08-10, 08:45   #2
salfkm
Opel Driver

Stage 5

salfkm's Avatar

Member of:
[Opel]
Default Re: Turbina k16 de pe C20LET problema ciudata

Nu ma poate lamuri nimeni,macar o sugestie ceva.....
Old 18-08-10, 11:55   #3
U_TUNING

Stage 5

U_TUNING's Avatar

Member of:
[PARTICIPANT CURSE]
[A.C.S. Speedline Motorsport]
[Nissan]

Nu are cum sa iti fluiere turbina de la o garnitura prajita......daca iti scapa gaze pe la garnitura nu iti face presiune!

Verifica toata instalatie dintr-e turbo si galeria de admisie pentru ca e mai mult decat sigur ca pe undeva scapa presiune....de aici si suieratul pe care il auzi!
Old 18-08-10, 15:15   #4
salfkm
Opel Driver

Stage 5

salfkm's Avatar

Member of:
[Opel]

Cam asa ma gandeam si eu cu fluieratul,nu are legatura ca scapa putine gaze cu faptul ca fluiera turbina.Nici mie nu prea mi-a venit sa cred dar am zis ca hai sa mai cer si sfatul altora.

Legat de traseul de tevi,am tot traseul facut din tevi,nimic cauciuc,le-am verificat nu sunt sarite,sunt stranse toate cuplele siliconice etc,asta a si fost primul lucru pe care l-am facut.

Faza e ca si pana cand nu face turbina boost fluiera destul de tare.deci nu doar cand face boost.La 2000rpm este pe zero acul pe ceasul de boost,deci turbina e aproape pregatita de presiune ca sa zic asa dar deja fluiera ca o auzi din masina cu muzica si evacuare zdravana.

Sa fie totusi paleta de pe partea de admisie a turbinei putin slabita si la turatiile alea mari la care lucreaza turbina sa scape pe ax?Cam la asta m-am gandit ca ar putea fi ca altceva?.......nu scoate fum daca ma duc sau alte treburi de acest gen

Last edited by salfkm; 18-08-10 at 15:19.
Old 22-08-10, 19:13   #5
mikafly

Stage 5

mikafly's Avatar

Member of:
[PARTICIPANT CURSE]
[A.C.S. Speedline Motorsport]

Traseul de evacuare l-ai verificat?.....ma refer de la iesirea din turbina pana in prima toba(daca ai).....este etans?.....Eu am facut probe cu masina mea fara traseul complet...doar cu downpipe-ul montat......si fluiera ca naiba....poate nu vorbim de acelasi tip de fluierat.....
Old 23-08-10, 13:28   #6
salfkm
Opel Driver

Stage 5

salfkm's Avatar

Member of:
[Opel]

Era 100% etans sistemul de evacuare,intradevar turbina a fost problema.Mersi frumos oricum pt sfat
Old 23-08-10, 14:10   #7
julaikos
Oltcit Driver

Stage 5

julaikos's Avatar

Member of:
[Oltcit]
[4Rally]

mai exact de la ce era?avea joc mare in ax si frecau palele de carcasa compresorului sau ce?
julaikos is offline   Reply With Quote
Old 23-08-10, 14:31   #8
salfkm
Opel Driver

Stage 5

salfkm's Avatar

Member of:
[Opel]

Avea joc in ax nu pot spune ca nu,insa,nu chiar asa de mare incat sa frece palele in carcasa,cel putin cat o poti verifica cu mana,insa la 100-150.000rpm cu cat se invarte axul unei turbine cine stie..............
- Copyright 2026 4Tuning -