Go Back   Forum 4Tuning > Masini & Tuning > MASINA MEA > AUDI > Audi tuning

Reply

Thread Tools
Old 05-01-14, 00:29   #1
Garrett

Stage 1

Garrett's Avatar

Default Audi TTS - tuning motor 2.0 TFSI - 272 CP stock

Salutare!
Asta-i primul meu post aici pe forum si sper ca am scris in sectiunea corecta. Am un Audi TTS (2.0 TFSI - 272 CP stock si 350 Nm, cutie DSG) caruia vreau sa-i ridic puterea. Sunt incepator in ceea ce priveste tuning-ul asa ca apreciez orice informatie utila. Intre timp incerc sa citesc si ce s-a scris deja pe forum.
Revenind la masina mea cam care ar fi optiunile pe care le am?
Din cate am inteles eu pana acum as putea prin remapare (sau cu ajutorul unui "tuning box") sa-i urc puterea pana undeva in jurul a 350 CP si 450 Nm. Este corect sau se poate obtine chiar mai mult (sau mai putin)? La nivelul asta de putere exista riscuri de uzura prematura la motor sau transmisie? Ce altceva ar trebui sa mai stiu legat de oricare dintre cele doua variante de tuning? Care ar fi costurile? Pe cine mi-ati recomanda pentru remapare? Dar in cazul "tuning box"-urilor ce firma mi-ati recomanda? Tuning box-urile produse de "RaceChip" sunt ok sau exista alte firme mai bune?
-------------------------------
Daca as lua in calcul si alte modificari, cam cat de mult credeti ca pot sa-i ridic puterea fara riscuri de uzura prematura a motorului si/sau a transmisiei? Daca pentru un astfel de nivel de putere trebuie sa-i fac si altceva decat o simpla remapare (sau sa-i conectez un "tuning box") care sunt acele modificari obligatorii? (turbina, radiatoare, evacuare, filtre aer, etc.). Cam ce costuri implica astfel de modificari si in ce masura motorul astfel modificat mai stie sa reactioneze civilizat, liniar? Masina o voi folosi in trafic (deci nu la curse si/sau liniute) si nu mi-ar placea ca motorul sa aiba gauri ciudate de putere pe anumite intervale de turatie si nici varfuri exagerate in turatii mari.
Va multumesc anticipat!

Last edited by Garrett; 05-01-14 at 00:57.
Garrett is offline   Reply With Quote
Old 09-01-14, 12:24   #2
Garrett

Stage 1

Garrett's Avatar

Default Re: Audi TTS - tuning motor 2.0 TFSI - 272 CP stock

Nimeni nimic ?!?
Old 09-01-14, 13:45   #3
JDV
VW Driver

Stage 5

JDV's Avatar

Member of:
[VW]

De la 272hp la 350 doar prin remapare, nu am auzit....20...30 de cai, poate, dar nu 80 de cai doar din calculator.
Cauta topicul celor de la RacingCode, si intreaba ce si cum...or sa iti zica exact ce vrei sa sti.
JDV is offline   Reply With Quote
Old 09-01-14, 23:29   #4
Garrett

Stage 1

Garrett's Avatar

Ok mersi, am sa-i intreb dar reformulez putin ceea ce am intrebat anterior:

Cam care credeti ca ar fi puterea maxima pe care as putea-o obtine la motorul asta fara sa-mi apara uzuri premature si care sunt modificarile necesare pentru a obtine o asemenea putere?
Old 17-01-14, 13:08   #5
Ciosmi

Stage 5

Member of:
[SEAT]

Daca te gandesti la 350 cai (estimativ) iti trebuie minim evacuare + admisie. Unii recomanda chiar si pompa de inalte schimbata pentru puterea respectiva.
Doar prin resoftare vei avea ~300cai.

In legatura cu " Masina o voi folosi in trafic (deci nu la curse si/sau liniute) si nu mi-ar placea ca motorul sa aiba gauri ciudate de putere pe anumite intervale de turatie si nici varfuri exagerate in turatii mari. " asta depinde doar de furnizorul softului.
Ciosmi is offline   Reply With Quote
Old 17-01-14, 23:57   #6
Garrett

Stage 1

Garrett's Avatar

Quote:
Originally Posted by Ciosmi View Post
Daca te gandesti la 350 cai (estimativ) iti trebuie minim evacuare + admisie. Unii recomanda chiar si pompa de inalte schimbata pentru puterea respectiva.
Doar prin resoftare vei avea ~300cai.

In legatura cu " Masina o voi folosi in trafic (deci nu la curse si/sau liniute) si nu mi-ar placea ca motorul sa aiba gauri ciudate de putere pe anumite intervale de turatie si nici varfuri exagerate in turatii mari. " asta depinde doar de furnizorul softului.
Multumesc!
Old 28-01-14, 12:00   #7
Un LJR

Stage 1

Un LJR's Avatar

Quote:
Originally Posted by Garrett View Post
Salutare!
Asta-i primul meu post aici pe forum si sper ca am scris in sectiunea corecta. Am un Audi TTS (2.0 TFSI - 272 CP stock si 350 Nm, cutie DSG) caruia vreau sa-i ridic puterea. Sunt incepator in ceea ce priveste tuning-ul asa ca apreciez orice informatie utila. Intre timp incerc sa citesc si ce s-a scris deja pe forum.
Revenind la masina mea cam care ar fi optiunile pe care le am?
Din cate am inteles eu pana acum as putea prin remapare (sau cu ajutorul unui "tuning box") sa-i urc puterea pana undeva in jurul a 350 CP si 450 Nm. Este corect sau se poate obtine chiar mai mult (sau mai putin)? La nivelul asta de putere exista riscuri de uzura prematura la motor sau transmisie? Ce altceva ar trebui sa mai stiu legat de oricare dintre cele doua variante de tuning? Care ar fi costurile? Pe cine mi-ati recomanda pentru remapare? Dar in cazul "tuning box"-urilor ce firma mi-ati recomanda? Tuning box-urile produse de "RaceChip" sunt ok sau exista alte firme mai bune?
-------------------------------
Daca as lua in calcul si alte modificari, cam cat de mult credeti ca pot sa-i ridic puterea fara riscuri de uzura prematura a motorului si/sau a transmisiei? Daca pentru un astfel de nivel de putere trebuie sa-i fac si altceva decat o simpla remapare (sau sa-i conectez un "tuning box") care sunt acele modificari obligatorii? (turbina, radiatoare, evacuare, filtre aer, etc.). Cam ce costuri implica astfel de modificari si in ce masura motorul astfel modificat mai stie sa reactioneze civilizat, liniar? Masina o voi folosi in trafic (deci nu la curse si/sau liniute) si nu mi-ar placea ca motorul sa aiba gauri ciudate de putere pe anumite intervale de turatie si nici varfuri exagerate in turatii mari.
Va multumesc anticipat!

Eu, unul, as merge pe resoftare in primul rand, tuning box-urile din cate am auzit nu sunt la fel de bune precum o resoftare facuta cu cap.
Din resoftare ai putea sa scoti 300+ hp, depinde de ceea ce vrei. Tunerul iti poate da putere multa din soft, dar safe e undeva in jurul a 300hp. Cum zicea si Ciosmi, e de umblat putin la ea pentru a ajunge safe la +300.
Un LJR is offline   Reply With Quote
Old 01-02-14, 11:47   #8
Garrett

Stage 1

Garrett's Avatar

Quote:
Originally Posted by Un LJR View Post
Eu, unul, as merge pe resoftare in primul rand, tuning box-urile din cate am auzit nu sunt la fel de bune precum o resoftare facuta cu cap.
Din resoftare ai putea sa scoti 300+ hp, depinde de ceea ce vrei. Tunerul iti poate da putere multa din soft, dar safe e undeva in jurul a 300hp. Cum zicea si Ciosmi, e de umblat putin la ea pentru a ajunge safe la +300.

Aproape sigur ca asta va fi varianta pe care voi merge cel putin deocamdata mai ales ca n-am nici cea mai vaga idee cam cat ar putea rezista restul componentelor masinii (transmisia in special) la puteri mult mai mari decat cea stock.
Am vorbit deja cu Sebastian de la RacingCode si el estimeaza ca va putea creste puterea motorului prin resoftare pana undeva la maxim 312 CP si 415 Nm (de la 272 CM si 350 Nm stock).

Last edited by Garrett; 01-02-14 at 11:55.
Old 01-02-14, 15:29   #9
Un LJR

Stage 1

Un LJR's Avatar

Quote:
Originally Posted by Garrett View Post
Aproape sigur ca asta va fi varianta pe care voi merge cel putin deocamdata mai ales ca n-am nici cea mai vaga idee cam cat ar putea rezista restul componentelor masinii (transmisia in special) la puteri mult mai mari decat cea stock.
Am vorbit deja cu Sebastian de la RacingCode si el estimeaza ca va putea creste puterea motorului prin resoftare pana undeva la maxim 312 CP si 415 Nm (de la 272 CM si 350 Nm stock).
Intereseaza-te sa vezi exact ce tip de transmisie ai, intercooler etc si mai mult ca sigur ca vei gasi date cu privire la limitele maxime la care le poti duce. De exemplu, pe A3-ul meu, intercooler-ul duce si pana la 230-240 cai (e cel stock). Transimisia conteaza, bineinteles, si cum o folosesti. Daca conduci sportiv, agresiv mai tot timpul, iti dai seama ca e predispusa sa faca poc

Cel mai bine e sa nu te grabesti, analizeaza si apoi decide cum vrei sa faci. Bafta!
Un LJR is offline   Reply With Quote
Old 02-02-14, 10:11   #10
Garrett

Stage 1

Garrett's Avatar

Quote:
Originally Posted by Un LJR View Post
Intereseaza-te sa vezi exact ce tip de transmisie ai, intercooler etc si mai mult ca sigur ca vei gasi date cu privire la limitele maxime la care le poti duce. De exemplu, pe A3-ul meu, intercooler-ul duce si pana la 230-240 cai (e cel stock). Transimisia conteaza, bineinteles, si cum o folosesti. Daca conduci sportiv, agresiv mai tot timpul, iti dai seama ca e predispusa sa faca poc
Cel mai bine e sa nu te grabesti, analizeaza si apoi decide cum vrei sa faci. Bafta!

Multumesc! Da ai dreptate, chestia cu grabitul face rau.
Inca n-am sapat suficient pe net dupa informatie, deocamdata am gasit doar franturi si cum ma intereseaza mult aspectul fiabilitatii, incerc sa vad cat de sus ma pot duce cu puterea fara sa-mi bat joc de masina.
TTS-urile din pacate sunt ceva mai rare dar sper totusi sa gasesc pe net un proiect de tuning deja realizat ca sa nu trebuiasca sa fac experimente pe pielea mea.
Old 02-02-14, 12:22   #11
Ciosmi

Stage 5

Member of:
[SEAT]

Nu e nevoie sa faci experimente.
Motorul tau se regasete in proportie de 99% pe audi s3 si leon cupra.Iar pentru cele doua sunt informatii destule.
Fiind dsg,cam aia ar trebui sa fie principala....sa zicem "grija". Candva trebuie sa ii faci un reflash pentru a tine pasul cu puterea/cuplul.
Insa pentru 415nm cat ti-a spus RC (stage 1),nu exista riscuri.
Ciosmi is offline   Reply With Quote
Old 02-02-14, 20:40   #12
Garrett

Stage 1

Garrett's Avatar

Quote:
Originally Posted by Ciosmi View Post
Motorul tau se regasete in proportie de 99% pe audi s3 si leon cupra.Iar pentru cele doua sunt informatii destule.
Chiar te rog daca dai de vreun link unde este prezentat in detaliu un astfel de model tunat, sa mi-l dai si mie. Multumesc anticipat!
Old 23-09-14, 20:49   #13
SEBASTIAN

Stage 5

SEBASTIAN's Avatar

Member of:
[Mitsubishi]
[PARTICIPANT CURSE]
[SUBARU]

Noi modificam acest model si o facem intr-un mod decent astfel incat sa nu avem probleme de functionare.
Din soft se pot face modificari frumoase dar nu se poate obtine maximul fara eliberarea macar a aevacuarii.
Nu e o rusine nici 300-320HP pentru o modificare doar din soft.

SEBASTIAN is offline   Reply With Quote
- Copyright 2026 4Tuning -