Go Back   Forum 4Tuning > Masini & Tuning > MASINA MEA > CHEVROLET > Chevrolet tuning

Reply

Thread Tools
Old 29-11-08, 12:29   #1
elman

Stage 2

elman's Avatar

Member of:
[CHEVROLET]
[Toyota]
Default CHIP TUNING - Chevi Aveo si Lacetti

Vand Chip Tuning ptr Chevrolet Aveo si Lacetti ! 70 Euro
Ca detaliu suplimentar, suntem in teste de 4 1/2 luni cu aceste chipuri pe 2 Aveo si un Laceti cu rezultate f. bune.
In curand voi posta si un film cu demaraj Aveo 0-100km/h.
Ptr detalii dati MP.
Multumesc.

Last edited by elman; 29-11-08 at 14:03.
elman is offline   Reply With Quote
Old 04-12-08, 00:17   #2
SV25MBN
Chevrolet Driver

Stage 5

SV25MBN's Avatar

Member of:
[Opel]
[CHEVROLET]
Default Re: CHIP TUNING - Chevi Aveo si Lacetti

Si care se estimeaza ca ar fi cresterea de putere, avand in vedere ca pe Aveo este totusi vorba despre un 1,4 aspirat ?
SV25MBN is offline   Reply With Quote
Old 04-12-08, 13:38   #3
elman

Stage 2

elman's Avatar

Member of:
[CHEVROLET]
[Toyota]

In primul rand, asa cum cred ca stii ca un posesor de Chevi ce esti, cred ca ai sesizat pauza de demaraj, sa-i zicem lagul de acceleratie intre 1500-2500/2700 ture. Chipul il elimina.
Pe scurt, demarajul, acceleratia creste constant, fara pauze.
Acum trebuie sa mentionez faptul ca eu utilizez masina la turatie maxima!
Ce ma bucura este limitarea de turatie la 6100 ture! Atunci sare si revine la ralanti. Mi-a sarit de multe ori pana sa ma invat sa schimb intre 5800 si 6000.
Initial demarajul 0-100 era in jurul 12,1-12,3 sec....enorm de mult, din cauza pauzei de acceleratie / demaraj mentionata!!! in timp, ruland masina la turatii mari, a scazut la un 11,5-11,6...acum tre sa tin cont si de conditiile in care a fost facuta proba.
Din pacate in perioada asta stau in Buc si-mi este greu sa gasesc o zona unde sa-i fac probe, teste de demaraj. Unde merg chiar la iesire din oras ori e aglomeratie, ori e politie si nu vreau sa fortez nota. Astept sa ies zilele astea pe autostrada sa vad cat ia. Nu ma intereseaza viteza maxima...ca stiu, dar ma intereseaza demarajul. (ceea ce se incadreaza in limitele legale pe autostrada )
Asa cum am spus, o sa incerc sa filmez si voi posta aici.
Ptr moment uite ce am scos din el (varianta stock)cu plecare de la 0 ...e, nu mai stiu cat timp am scos, dar destul d mult sa fiu cinstitdesi cum scrie la carte e limitata la 175!) Proba este facuta la bulgari pe o aderenta perfecta, asta ptr ca sti ca Aveo nu-i foarte stabila la viteze mari.

Last edited by elman; 04-12-08 at 13:46.
Old 05-12-08, 20:29   #4
SV25MBN
Chevrolet Driver

Stage 5

SV25MBN's Avatar

Member of:
[Opel]
[CHEVROLET]

Adevarul ca nici eu nu am incercat sa ii probez o viteza maxima, avand in vedere instabilitatea destul de ridicata care apare odata cu vitezele mari. Totusi am observat si eu anumite "pauze" sa zic asa aparute la acceleratii bruste. Demarajul cel mai bun l-am observat ( din mers, nu de pe loc ) il are undeva pe la 4000 de ture. Oricum ca sa folosesti masina in permanenta la regimul de turatie precizat de tine mi se pare putin obositor pt masina, si pt portofel, avand in vedere consumul ridicat.

Old 06-12-08, 15:47   #5
elman

Stage 2

elman's Avatar

Member of:
[CHEVROLET]
[Toyota]

F corect! Regimul perfect de turatie este intre 3600 si 5000 d ture, mai ales in treapta a III a de viteza.
Iti dai seama ca tin regimul de turatie atat d ridicat doar cand alerg putin. Consumul urca la 10,5-11...nu f mult, iar uzura ...masina e in garantie
Asa ca .... atat cat duce, duce
Old 13-12-08, 11:41   #6
CHEVYX L

Stage 2

CHEVYX L's Avatar

Member of:
[CHEVROLET]

Pai si dupa ce nu mai duce ce se intampla ? Nu vei incepe tu sa ' duci ' ?
CHEVYX L is offline   Reply With Quote
Old 13-12-08, 20:24   #7
elman

Stage 2

elman's Avatar

Member of:
[CHEVROLET]
[Toyota]
Post Re: CHIP TUNING - Chevi Aveo si Lacetti

Vreau sa-ti zic ca in principiu imi cumpar doar masini noi. Parerea mea si a unui mecanic auto este sa tragi de masina cat vrei in timpul garantiei. Nu trebuie sa fie Logan sau Chevrolet ca sa fim criticati ca nu-s masini de firma si se strica. Au fost nenumarate cazuri de super masini cu probleme la cateva luni de la cumparare!
Am exemplu si de Rover, BMW sau Mercedes cu defect de cutie de viteza, injectie sau caseta de directie, si asta in primele 3-4 luni de functionare!!! asa ca ce pretentii sa avem si de la firme medii...
Esentialul este sa mergi cu masina in regim cel putin normal in perioada de garantie ptr a vedea eventualele defecte ascunse, daca sunt.
Multi au tendinta sa mearga incet si sa protejeze masina exact in aceasta perioada..ca deh, e noua!!! Pai daca acum nu cauti posibilele defectiuni, cand sunt platite de garantie, atunci o vei face dupa, cand le vom plati din buzunar???
La asta ma refeream. Oricum, eu am facut in doua luni 16230 km, la atat am facut revizia, deci am avut ceva timp sau KMtrii sa vad cum merge
Old 14-12-08, 15:04   #8
CHEVYX L

Stage 2

CHEVYX L's Avatar

Member of:
[CHEVROLET]

Intr-un fel ai dreptate . E cam reala vorba aia ' masina cum o inveti asa o ai ' . Eu am resoftat Loganul la 3000 km , acum are 17000 si nu are nici pe naiba si nu a mers chiar finut . Dar nu i-am dat nici pana la limitare . La Lacetti nu stiu daca m-as baga sa-l resoftez sau sa-l cipuiesc .
Old 15-12-08, 16:41   #9
elman

Stage 2

elman's Avatar

Member of:
[CHEVROLET]
[Toyota]
Talking Re: CHIP TUNING - Chevi Aveo si Lacetti

Toate sunt la fel. Nu mai exista motoare sa moara sub 150000km facuti. Iar daca nu duc...e garantia pe fir. Oricum, cine are pretentie sa creasca performanta pe o masina trebuie sa fie constient ca produce unele modificari ce-i pot aduce in timp, si bune si rele. Uneori doar bune, alteori doar rele!!!
Asta-i un risc ce trebuie acceptat!
La noi nu se intelege si accepta faptul ca TOT ce se vinde are mentiunea ce exonereaza vanzatorul de riscurile posibile ce pot aparea in urma modificarilor. Asa ceva se practica oriunde in lume!!! Se acorda garantie produsului si montajului dar nu utilizarii generale ptr ca fiecare ... apasa altfel pe acceleratie, frana sau ambreiaj.
Nu sti vorba: masina si stiloul nu se imprumuta? ptr ca astea se dau dupa stilul posesorului.
....
Bai, noi nu suntem complet off topic aici??? Mesajele astea trebuie mutate la sectia Discutii Chevrolet.

Last edited by elman; 15-12-08 at 16:47.
Old 15-12-08, 17:17   #10
CHEVYX L

Stage 2

CHEVYX L's Avatar

Member of:
[CHEVROLET]

Vreau sa te intreb ceva : remaparea , resoftarea sau cipuirea , in timp , cum afecteaza masina ( motorul ) ? Ce parere ai o scurteaza , ramane acceasi ? Te intreb pt ca fiind in domeniu s-ar putea sa stii mai bine decat altii care nu stiu nici ce inseamna ce faci tu .
Old 15-12-08, 18:45   #11
elman

Stage 2

elman's Avatar

Member of:
[CHEVROLET]
[Toyota]

......... deci am scris un intreg raspuns.... si nu s-a trimis, chiar mai rau a disparut mesajul.... poate voi reveni. Scuze.
Old 15-12-08, 20:41   #12
CHEVYX L

Stage 2

CHEVYX L's Avatar

Member of:
[CHEVROLET]

Eu am auzit ca daca cresti puterea cu un anumit procent tot cu acelasi procent se scurteaza si durata de viata a motorului . E real ?
Old 15-12-08, 20:47   #13
elman

Stage 2

elman's Avatar

Member of:
[CHEVROLET]
[Toyota]

In ce consta durata de viatza a motorului? Hai sa fim cinstiti, sunt multi care nu fac in 2 ani cat am facut eu intr-o luna!!! Si atunci ce sa fac....s-o tin pe dreapta pana trec 2 ani??Asta e.
Repet, cine vrea performanta trebuie sa riste.
O sa revin cu un raspuns mai pe larg. Din pacate am timpul limitat din cauza procesarii unor comenzi, dar subiectul este util multora.
Old 16-12-08, 09:45   #14
CHEVYX L

Stage 2

CHEVYX L's Avatar

Member of:
[CHEVROLET]

Asa cum am spus, o sa incerc sa filmez si voi posta aici.
Ptr moment uite ce am scos din el (varianta stock)cu plecare de la 0 ...e, nu mai stiu cat timp am scos, dar destul d mult sa fiu cinstitdesi cum scrie la carte e limitata la 175!) Proba este facuta la bulgari pe o aderenta perfecta, asta ptr ca sti ca Aveo nu-i foarte stabila la viteze mari.
[/QUOTE]

Lacetti 1.6 trage foarte bine , eu i-am dat 185 dupa gps , de la 140 la 185 ajunge destul de repede . Peste , nu am mai avut unde sa-i dau . Am auzit ca sunt baieti care i-ar fi dat 210 . Da nu stiu cum au observat ei cei 10 peste 200 .
Old 18-12-08, 18:48   #15
SV25MBN
Chevrolet Driver

Stage 5

SV25MBN's Avatar

Member of:
[Opel]
[CHEVROLET]

Cipuirea (metoda conventionala, cunoscuta de mult timp, care consta in desfacerea cutiei in care se afla ECU, montarea unui cip, ma rog, metode specifice fiecarei masini in parte) reduc din punctul meu de vedere intr-o oarecare masura durata de viata a motorului unei masini. Remaparea, adica resoftarea ECU, prin modificarea hartii de putere a motorului, nu reduce neaparat durata de functionare a unui motor, ba dimpotriva, folosind benzina de un inalt nivel calitativ (alaturi de restul de componente necesare functionarii cum-trebuie a unui motor) poate aduce cu sine si scaderea consumului, alaturi de cresterea puterii motorului.
Reply

- Copyright 2026 4Tuning -