Eu si bunul meu prieten on1x1 , am avut onoarea sa probam azi un Fiat 500 abarth , o senzatie de neuitat , nici urma de indoiala ca este o masina excelenta , o masina de curse adaptata la oras ... la cerintele de zi cu zi , merge extraordinar de frumos cu calmitate , consuma putin , nu exista vreo chestie gen ambreiaj greoi , directie cu probleme , este foarte ok si pentru un stil de condus sportiv dar si pentru unul relaxat , nu am cronometrat nimic dar se simte ca o masina de 7 secunde 0-100 , stiu ca in datele de la producator 0-100 ar fi cam 7.5 , dar scoate in conditii nu chiar favorabile 7.1 din ce am vazut pe la altii , acum ca am simtit pe pielea mea stiu sigur ca poate ajunge la acele 7 secunde , am obiceiul sa probez masina in viteza a 3 a , acolo vad cum trage subturata , ce reactie are de fapt , micul 500 abarth isi merita toate laudele , pentru o masina care are la baza un design de competitii trage foarte bine , o mica intarziere si apoi am simtit ca iadul s-a dezlantuit , m-a lipit in scaun si nu mai puteam sa ma trag in fata , am abordat niste curbe destul de largi pe unde am facut testul , la o viteza cu 3 cifre , am bruscat putin directia de foarte putine ori , mi-a placut raspunsul la acea viteza pe curbe largi si m-am convins ca este adecvata pentru circuit , pedala de frana este iar un lucru placut , nu franeaza puternic de sus , ai marja de eroare destul de mare dar nu foarte , la forja pe care a primit-o masinuta aceasta de la mine franele pot spune ca au fost excelente , chiar daca le-am incins

, la orice italianca am adorat pur si simplu pedala de frana comparativ cu multe alte masini , libertatea de miscare este totul , cutia de viteze nu a incetat sa ma uimeasca , pe masura ce ma obisnuiam cu ea , era tot mai fericita la schimbari rapide si la un mod brutal de condus , flacarile de pe toba si pocniturile scoase la schimbarile rapide sunt doar un motiv in plus pentru care sa simtim gadilati pe sira spinarii si sa ne alimenteze orgoliul , pe cat de mici am fi , se cere respect , mi-as fi dorit sa am un francez azi langa mine si putin mai mult timp la dispozitie sa ii arat cum poate iesi plangand dintr-o masina considerata de ei "gay" , in trafic ni s-au pus intrebari despre masina de cativa conducatori auto , masina starneste interes in randul tuturor oamenilor , ca iubirea , nu are sex , culoare , rasa , iubirea este oarba si exista pretutindeni , dar cu toate astea , raman la parerea ca este strict pentru cunoscatori , si cei ce o admira sa o faca in continuare , sa nu-si incerce norocul , cand m-am urcat cu onix in linea lui sa plecam mi-a zis din start " bai frate deci ambreiajul e genial !!! " nu pot decat sa fiu de acord , imi place de unde pleaca , il simt foarte bine , preteaza la condus sportiv , nimic de reprosat , nu as vrea sa fie altfel , totul se leaga , toate devin un intreg care lucreaza in acelasi timp intr-un mod armonios , spatiul interior... nimic de reprosat , eu am 2 metri si nu sunt tocmai ceea ce se cheama slabut ori alte sinonime , nu am avut dificultati , initial mi-am simit genunchii foate aproape de volan , dar apoi o data asezat in acel scaun care pur si simplu am simtit ca ma ia in brate , a fost totul ok , spatiu la pedale super ok , la altele nu prea am avut interes sa ma uit , a verificat onix sistemul audio , a/c etc. eu inca nu mi-am revenit , dupa relativ multe ore simt ca s-a intamplat acum 5 minute , primii 25.000 euro fara un scop important cu siguranta vor merge la abarth , ca se intampla peste un an sau peste 10 , un 500 abarth va ajunge la colectie fara dar si poate .