Go Back   Forum 4Tuning > Masini & Tuning > MASINA MEA > FORD > Ford tuning

Reply

Thread Tools
Old 21-02-05, 21:41   #1
adi01

Stage 5

adi01's Avatar

Default Ford Sierra 2.3Diesel - marire putere

Salut All ! Tata ... are un Ford Sierra 2.3Diesel Break 1986 sau 85 nu mai stiu... si in curand o sa il iau eu ... dupa ce iau permisu.... Jentile masinii sunt de aluminiu si masina are culoarea rosie... Ce vreau sa stiu... este ce tuning se poate aplica masinii la motor... dar inainte de asta ... cam ce performanta poate avea un 2.3 D de la Sierra.... 100.000 sau 150.000 KM are la activ... ce viteza poate atinge .. cati CP are... si ce tuning se poate aplica pt a mari performanta.. ( fara schimbari majore ) eventual ce se poate regla/ mari / scade la motoru acesta... pls... daca sunteti amabili sa ma ajutati si pe mine cu niste sfaturi... sunt nou in domeniu motoarelor asa ca luati-ma incet.. va rog.. Va multumesc mult !
Dacia Logan 1.6MPI
Matiz 0.8l
adi01 is offline   Reply With Quote
Old 22-02-05, 09:36   #2
Hondarul
Super Moderator

Stage 5

Hondarul's Avatar

Member of:
[Moderators]
[4 Speed Squad]

Nu ai ce sa faci daca vrei performante la motorul ala. Vezi ca vinde Bogdan la bazar un motor de Sierra pe benzina. Cu ala deja poti sa vb altfel
Hondarul is offline   Reply With Quote
Old 22-02-05, 12:06   #3
Sir_KnupSKull

Stage 5

Sir_KnupSKull's Avatar

lasa masina lui taicatu in pace vezi ca pe la 2.000 euro gasesti sierra 87-90 cu multe optiuni, benzinar 2.0l injectie sau carb putere in variaza de la model la model 105-130cp
Sir_KnupSKull is offline   Reply With Quote
Old 22-02-05, 13:15   #4
adi01

Stage 5

adi01's Avatar

:P eee ... da o evacuare ceva... tot pun pe ea :P un cerculet .. merge ? cu 2.3 D .. facut ? ( trac pe spate ) sau Burnout? ce spuneti... pe umezeala sau pietris.. ar iesi .. niste cerculete ceva?
Old 22-02-05, 14:29   #5
ZanDer

Stage 5

ZanDer's Avatar

Member of:
[PARTICIPANT CURSE]

mah ... cu diesel nu prea faci mare treaba ... mai ales alea vechi care deabia misjca ... io am un peugeot 1.9td care inainte era 1.4 benzina ... si tzin sa zic ca cu motoru asta ii super puturoasa masjina ... pe pietris sau umezeala ar merje da noh ...
Old 22-02-05, 15:16   #6
Corse

Stage 5

Corse's Avatar

Member of:
[RR]
[Honda]

mamamea a avut o sierra deaia , exact acelasi motor, tot kombi. iti zic eu ca pe pietris poti sa faci ce vrei cu ea. iti vorbesc din experienta proprie
dar cum spuneau si baietii mai sus, nu are rost sa investesti in motorul acela.

hsnracing.blogspot.com
Corse is offline   Reply With Quote
Old 24-02-05, 21:40   #7
adi01

Stage 5

adi01's Avatar

deci pe pietris sa inteleg.. ca ar duce niste cerculete?) dar.. intrebare.. demaraj are masina pe asfalt? macar? sau pe umezeala merge cerculete facute? vb cu cei care au avut 2.3 D de Ford sierra .. si stiu pls... tell me ..
Old 24-02-05, 22:24   #8
Corse

Stage 5

Corse's Avatar

Member of:
[RR]
[Honda]

demaraj, ce poti sa ceri de la un diesel din 86? pe asfalt uscat nu am incercat nimik cu ea, dar am reusit un scartz cand am schimbat a 2-a, pe asfalt uscat uscat.
Corse is offline   Reply With Quote
Old 24-02-05, 22:48   #9
ZooM-ZooM
Honda Driver

Stage 5

ZooM-ZooM's Avatar

Member of:
[4 Speed Squad]
[PARTICIPANT CURSE]
[Honda]
[Opel]
Default Re: FORD SIERRA TUNING

Quote:
Originally Posted by \"adi01\"
... ce viteza poate atinge .. cati CP are...
vezi si tu in talon,cati Kw are...si multiplici cu 1,36.. asta sa aflii cp,iar ca viteza...nu a testat-o tatal tau niciodatA?! cred ca o sa o faci tu :P i know i did.. )

Garare / parcare moto pe timp de iarna / frig ! pentru detalii click pe linkul de mai jos !

https://forum.4tuning.ro/567-moto/335...bucuresti.html

fuse si se duse... https://forum.4tuning.ro/127-masina-m...6y8-turbo.html
ZooM-ZooM is offline   Reply With Quote
Old 25-02-05, 11:43   #10
CataNOS

Stage 5

CataNOS's Avatar

Adi01 salut

Sierra ta are 65 cp si acu nush daca mai ia 120 km/h
Pe pietris/piatra cubica uda te poti juca frumos cu ea dar e o masina grea cu motor destul d slab.. Nu te poti astepta la acceleratii fenomenale (cam 17-18 secunde pana la suta).
Eu am o sierra 1.8 TD din 90. In carte are 75 cp, pe talon 90 si eu zic k are ceva mai mult pt k are cateva modificari substantiale Oricum trage destul de bine (12 sec pana la 100 - hai nu radeti, e un dizeloid din 90 ce sa-i ceri mai mult). Sg pb e ca scoate cam mult fum )

Sfatul meu e sa aduci din germania o masinutza si s-o inmatriculezi pe talonul sierrei tale (acolo o sierra costa cam 250 eur ) in stare f buna).

Cat despre tuning la motorul tau... nush, motorul de 2.3 D e animal de tractiune cu consum redus, nu e facut pt putere ridicata. Nu cred k ai ce-i face..
CataNOS is offline   Reply With Quote
Old 25-02-05, 17:54   #11
georgeb

Stage 5

georgeb's Avatar

Member of:
[Observator 4tuning]

performante din 2.3 D de 65 cp

ori ii schimbi motorul , ori iei alta , ori mergi si tu linistit cu ea si incerci sa o ti intreaga.
georgeb is offline   Reply With Quote
Old 25-02-05, 22:58   #12
adi01

Stage 5

adi01's Avatar

am mers cu ea cu 150 kmh.. da mai mult nu a dat... din cauza anvelopelor... trebuiau schimbate... oricum din a1a in a2a SCART? nush ce sa spun.. dar demaraj pe asfalt... de pe loc .. turata masina klumea.. ar face scartz ceva?.. nu de alta.. logic.. cand o sa iau permisu ( doamne ajuta sa il iau ) o sa cumpar alta masina.. dar ma refer asa... ca orice om... sa testeze masina.. lu taicasu dupa ce ia permisu 160 Kmh ar lua ceva? cerculete..? ai incercat cu ea sa faci ..? si cate ti-au iesit klumea? Corse? cate cerculete ti-au reusit... demaraj .. tu ce spui merita sa incerc? a da am caucicuri noi burnout ar duce? masina asta ?
nu de alta am de rezerva alt motor ( tata adika ) cauciuce noi.. ce spui .. Burnout ar face daca as incerca?
Old 25-02-05, 23:07   #13
Hondarul
Super Moderator

Stage 5

Hondarul's Avatar

Member of:
[Moderators]
[4 Speed Squad]

Bah frate, nu mai continua asa cu cerculetze si burnout ca te faci de kko si dai dovada de infantilism... DA, masina paote face asa ceva, dar este facuta pt asa ceva... Mai precis faci o data, de doua ori si a treia oara culegi fiarele de pe strada. Pricepi sau nu ???
Hondarul is offline   Reply With Quote
Old 25-02-05, 23:22   #14
adi01

Stage 5

adi01's Avatar

sorry ... am vrut doar sa stiu .. de la cei care au testat.. imi cer scuze
Old 26-02-05, 11:40   #15
CataNOS

Stage 5

CataNOS's Avatar

Default Re:

Quote:
Originally Posted by \"adi01\"
am mers cu ea cu 150 kmh.. da mai mult nu a dat... din cauza anvelopelor... trebuiau schimbate... oricum din a1a in a2a SCART? nush ce sa spun.. dar demaraj pe asfalt... de pe loc .. turata masina klumea.. ar face scartz ceva?.. nu de alta.. logic.. cand o sa iau permisu ( doamne ajuta sa il iau ) o sa cumpar alta masina.. dar ma refer asa... ca orice om... sa testeze masina.. lu taicasu dupa ce ia permisu 160 Kmh ar lua ceva? cerculete..? ai incercat cu ea sa faci ..? si cate ti-au iesit klumea? Corse? cate cerculete ti-au reusit... demaraj .. tu ce spui merita sa incerc? a da am caucicuri noi burnout ar duce? masina asta ?
nu de alta am de rezerva alt motor ( tata adika ) cauciuce noi.. ce spui .. Burnout ar face daca as incerca?
150 km/h sierra 2.3 D?? Un pic cam greu d crezut..
Cat despre cerculetze, eu p asfalt uscat nu reusesc sa o conving sa faca asa ceva, mi-e k se rupe Pe piatra cubica uda merge frumos!
Tine minte un lucru, motorul tau nu e de turatie si daca ii dai in gat nu o sa te tina cine stie ce si dup-aia dai d belea cu parintii.
Daca pana la urma t hotarasti sa dai in ea ai grija sa ai ulei k io n-am prea avut si s-a rupt o pana de la volanta (cred?!) si au dat pistoanele in supape Numa io stiu cata morala mi-am luat de la taica-miu
O fi ea Ford, da` nu e Mustang Si ai grija cu burnoutu` k la un moment dat va prinde joc in transmisie si o sa dea parkinsonu` in ea la plecarea de pe loc (tot din proprie experienta iti zic).
CataNOS is offline   Reply With Quote
Reply

- Copyright 2026 4Tuning -