Go Back   Forum 4Tuning > Masini & Tuning > MASINA MEA > HONDA - ACURA > Honda - Acura tuning

Reply

Thread Tools
Old 02-07-09, 10:09   #1
exxtr3m

Stage 2

Default Sugestii upgrade putere Civic

am un civic din 96 cu 90 cp ...un motor mai puternic sau ceva de genul care sa ii cresc puterea ...vreo sugestie te rog...am avut numai masine cu peste 200 cp dar m'am indragostit de asta ....a ajuns la mine aiurea si imi place mult ...dar nu stiu cum as putea sa ii dau putere mai mare ...astept rasp ms
exxtr3m is offline   Reply With Quote
Old 02-07-09, 11:48   #2
Starty

Stage 5

Starty's Avatar

Member of:
[Honda]
[SUBARU]
Default Re: Sugestii upgrade putere Civic

k20 de pe ep3 sau f20 de pe s2000... da cam greu cu swapu cred ...
Starty is offline   Reply With Quote
Old 02-07-09, 12:11   #3
yulasinio
Honda Driver

Stage 5

yulasinio's Avatar

Member of:
[4Tuning International]
[Honda]

Alta masina - alt motor...

de ce lumea se chinuie sa scoata putere dintr-un motor de 100cp
yulasinio is offline   Reply With Quote
Old 02-07-09, 13:32   #4
exxtr3m

Stage 2

Cool Re: Sugestii upgrade putere Civic

asta numai problema mea cu chinuiala ...eu am intrebat doar ptr sugestii...fiecare face ce vrea cu masina lui ...ms oricum
Old 02-07-09, 21:33   #5
giany_TM

Stage 5

giany_TM's Avatar

Klar ca in ROMANICA nu putem sa ne permitem asa usor sa luam masina direct tare si la ceva banuti putini asa ca alegem honda nu conteaza in prima faza ce motor are,dupa care vrem si noi mai mult si atunci normal ca se incearca sa se creasca puterea cu un swap s-au cu orice alte apgr .
Eu zic ca sa nu te complici foarte mult ,poti sarii direct la 130 cp dohc de pe crx2 care putin lucrat e superb si e si mai ieftin, s-aub16a1 ,b16a2 b18c h22a cu potential mai mare de hp insa mai greu de gasit mai scump si un pic mai greu de intretinut ,masinile care sunt echipate cu motoarele din seria B fiind destul de putine pe la noi .
Old 03-07-09, 06:47   #6
exxtr3m

Stage 2

ms ptr raspunsul care intradevar este real dar unde ma sfatuiesti sa caut un motor de 130 hp ?
Old 08-07-09, 00:40   #7
Adriano98_R

Stage 3

Adriano98_R's Avatar

Poti sa faci un swap cu un motor 1.6 sohc vtec din un civic esi care sant cam in regiunea de 147 bhp si sa pui un turbo pe el,ar fi un proiect destul de ieftin cu resultate mari. O varianta n/a definitiv cel putin grupul b16
Old 09-07-09, 12:06   #8
CristianD
Honda Driver

Stage 5

Member of:
[Honda]

Quote:
Originally Posted by yulasinio View Post
Alta masina - alt motor...

de ce lumea se chinuie sa scoata putere dintr-un motor de 100cp
Yula
pt ca, cu un salar de 1500 ron din care tre sa si traiesti e greu sa iti iei o masina mai scumpa si atunci preferi ceva mai ieftin (2000-3000 euro maxim). Te gandesti ca poti sa faci upgradeu in timp, punand deoparte in fiecare luna cat de mult iti permiti. Intre timp ai masina ieftina si buna (pt ca alegi Honda :P ) te folosesti de ea, iar in timp o faci sa si mearga rapid sau sa arate frumos.
Pt multi romani e mai rentabil asa decat sa fie i-a credit pt masina sau sa stranga pt o masina noua.

On Topic:
Un motor b16a2 nou este undeva pe la 1000 de euro. Ori iti pui asa ceva ori incerci cu turbo. Nu stiu cat ar costa un turbo cu tot ce implica. Poate shadowro si Zoom-Zoom pot sa zica la cat au ajuns( $ ) si cat le-a crescut puterea la masina(si cat de safe e), dar poate si adu89 sa iti zica ce probleme a avut el de a renuntat la turbo si a revenit la aspirat.
Mai ii si faza cu RAR-u care nu stiu ce reguli au legat de swapurile de motor.
Bafta mult
CristianD is offline   Reply With Quote
Old 09-07-09, 13:30   #9
yulasinio
Honda Driver

Stage 5

yulasinio's Avatar

Member of:
[4Tuning International]
[Honda]

Quote:
Originally Posted by CristianD View Post
Yula
pt ca, cu un salar de 1500 ron din care tre sa si traiesti e greu sa iti iei o masina mai scumpa si atunci preferi ceva mai ieftin (2000-3000 euro maxim). Te gandesti ca poti sa faci upgradeu in timp, punand deoparte in fiecare luna cat de mult iti permiti. Intre timp ai masina ieftina si buna (pt ca alegi Honda :P ) te folosesti de ea, iar in timp o faci sa si mearga rapid sau sa arate frumos.
Pt multi romani e mai rentabil asa decat sa fie i-a credit pt masina sau sa stranga pt o masina noua.
Stiu ca banii sunt o problema si sa nu crezi cumva ca am vreun astfel de COPAC in spatele casei
Dar 2-3 mii de euro mi se par suficienti ca sa-ti iei o masina potenta, ati considerat sa cumparati din alta parte decat Germania?
Cred ca singurul avantaj care il aveam e piata de masini mai mult decat altceva, ex masina ASTA (care nu am caut-o foarte mult) si care o pot cumpara undeva aproape de 1400
Old 09-07-09, 14:20   #10
CristianD
Honda Driver

Stage 5

Member of:
[Honda]

ii un pont masina aia din anunt, dar vezi tu ca nu toti (printre care si eu) se ocupa de masini si atunci nu stim numai mobile.de (de acolo mi-am luat si eu CRX-u ). Plus ca iei masina aia, o faci cu volanu pe stanga, platesti taxa si tot acolo esti la 3000+ euro poate si mai mult. Si dupa ce o ai un pic tot o sa vrei sa pui ceva pe ea pt ca o sa ti se para ca e cam inceata. Cred ca de aceea suntem toti aici, pt ca toti vrem sa ne facem masina cat mai deosebita, fie pe parte de mecanica fie pe parte de look. Fiecare reuseste mai mult si mai putin in functie de buzunar.

Acuma omu a zis ca are un Civic si probabil il iubeste pt ca e a lui. Ar vrea sa mearga mai rapid si are doar 1000 de euro sa il faca.
Probabil stau cel mai rau din punct de vedere mecanic dintre toti voi de aici, dar stiu sigur ca e foarte greu sa scoti cai putere de la motoarele mici aspirate si pe langa ca e greu e si scump.
In concluzie ori cumperi un b16a2 de 160 cp ori pui un turbo si/sau varianta lui Yula vinde masina si ia alta
CristianD is offline   Reply With Quote
Old 13-12-09, 19:07   #11
marutzu_82mma

Stage 1

daca are cineva un motor mai puternic am 1000 de investit peste 150 ps
marutzu_82mma is offline   Reply With Quote
Old 16-07-10, 01:39   #12
marutzu_vti

Stage 5

marutzu_vti's Avatar

Member of: