Go Back   Forum 4Tuning > Masini & Tuning > MASINA MEA > RENAULT > Renault tuning

Closed Thread

Thread Tools
Old 14-02-05, 18:38   #1
oache81

Stage 3

Default Renault Megane 1 1.6 8valve 75 CP

Salut am un Renault Megane 1.6 8valve
Am facut urmatoarele modificari:
Evacuare inox completa Borla,completa adica de la sonda lambda incolo,(aproximativ 20 cm de la galerie),catalizator scos
Filtru de aer PiperCross
Am gasit o chiuloasa marita pentru motorul meu si nu stiu cu cat ma va ajuta asta,si voi face o priza de aer,inca nu stiu unde(pe capota sau in fata la radiator)
Intrebarea este cu cat ma ajuta chiuloasa marita (nici nu stiu exact ce e dar am inteles in mare).Dupa aceste 2 operatii (chiuloasa si priza de aer) voi face un chiptuning daca o sa mai am bani insa vreau mai intai sa fac modificarile hardware ca sa stie cei care fac chiptuningu ce parametri sa foloseasca.
Motorul are 75CP + cat oi fi castigat din filtru si evacuare,oricum o diferenta sesizabila este la turatii joase unde parca accelereaza mai repede,timpul pana la 100 a scazut de la 15.3 pe uscat la 14.6 pe ud (probabil sub 14 pe uscat dar astept sa se opreasca ploaia).
Cam ce as mai putea sa fac la motor cu bani relativ putini (100-200 dolari) am inteles ca se poate aleza sau ceva de genul pilit pistoanele si modificat cursa lor.Daca se pricepe cineva bine il rog sa imi dea niste sfaturi,oricum nu ma astept la cine stie ce cresteri de performanta,vreau doar sa invat si eu ceva,nu prea am ce pagube sa imi produc la masina care sa ma coste foarte mult.
Old 14-02-05, 22:39   #2
SEBASTIAN

Stage 5

SEBASTIAN's Avatar

Member of:
[Mitsubishi]
[PARTICIPANT CURSE]
[SUBARU]
Default Re: Renault Megane 1 1.6 8valve 75 CP

Quote:
Originally Posted by \"oache81\"
Salut am un Renault Megane 1.6 8valve
Am facut urmatoarele modificari:
Evacuare inox completa Borla,completa adica de la sonda lambda incolo,(aproximativ 20 cm de la galerie),catalizator scos
Filtru de aer PiperCross
Am gasit o chiuloasa marita pentru motorul meu si nu stiu cu cat ma va ajuta asta,si voi face o priza de aer,inca nu stiu unde(pe capota sau in fata la radiator)
Intrebarea este cu cat ma ajuta chiuloasa marita (nici nu stiu exact ce e dar am inteles in mare).Dupa aceste 2 operatii (chiuloasa si priza de aer) voi face un chiptuning daca o sa mai am bani insa vreau mai intai sa fac modificarile hardware ca sa stie cei care fac chiptuningu ce parametri sa foloseasca.
Motorul are 75CP + cat oi fi castigat din filtru si evacuare,oricum o diferenta sesizabila este la turatii joase unde parca accelereaza mai repede,timpul pana la 100 a scazut de la 15.3 pe uscat la 14.6 pe ud (probabil sub 14 pe uscat dar astept sa se opreasca ploaia).
Cam ce as mai putea sa fac la motor cu bani relativ putini (100-200 dolari) am inteles ca se poate aleza sau ceva de genul pilit pistoanele si modificat cursa lor.Daca se pricepe cineva bine il rog sa imi dea niste sfaturi,oricum nu ma astept la cine stie ce cresteri de performanta,vreau doar sa invat si eu ceva,nu prea am ce pagube sa imi produc la masina care sa ma coste foarte mult.
Uitate la tuning Dacia si fa aceleasi operatii.
Softul e bine sa-l faci dar ar fi bine si o galerie de evacuare de cumparat dar e peste 300-400euro.Mare atentie la filtru sa vina aer rece, o priza un tub ceva de genul asta.
Ce ai facut tu poate sa-ti dea pana la 10 cai.

SEBASTIAN is offline  
Old 15-02-05, 00:21   #3
daflyer_oradea

Stage 5

daflyer_oradea's Avatar

Si daca ne gandim bine cam acelasi motor e si pe amaratele de dacii logan.poate se mai inspira cineva....
daflyer_oradea is offline  
Old 15-02-05, 00:43   #4
bogdanRS

Stage 2

Member of:
[Insomnia]

Am si eu o intrebare:motorul nu are cumva 90CP-din cate stiu eu varianta de 75cp nu s-a adus oficial in Romania si a fost fabricata putin timp la lansarea generatiei 1 de Magane-prin 1996...
bogdanRS is offline  
Old 15-02-05, 02:16   #5
daflyer_oradea

Stage 5

daflyer_oradea's Avatar

da, de 90 e pe logan , dar cred ca constructiv nu e mare diferenta.La aia ma refeream cand am spus ca poate se mai inspira si altii.
daflyer_oradea is offline  
Old 15-02-05, 05:58   #6
oache81

Stage 3

Motorul are 75 de CP din pacate,masina e din decembrie 96 si e adusa in tara in 99.M-am mirat si eu ca are 75 insa asa e,si motorul nu mai e ala original e motor de coupe/cabrio cu seria DAO in loc de BAO cum trebuia sa fie la hatchback.Motorul se cheama K7M 720 ,varianta de 90 CP se cheama K7M 702 ,iar ala de pe loganu de 1.6 se cheama K7M 710.
oache81 is offline  
Old 15-02-05, 11:41   #7
bogdanRS

Stage 2

Member of:
[Insomnia]

Din cate stiu eu, motorul asta a fost in oferta Megane pana a aparut motorul de 1.4 75cp care este si acum pe Logan.O sa ma interesez cand trec pe la Renault ce diferente sunt...
bogdanRS is offline  
Old 15-02-05, 20:29   #8
oache81

Stage 3

Am refacut galeria de admisie adica am dat jos ce facusem eu din furtun de cauciuc si am lasat meseriasii sa faca din inox.Sunetul este extraordinar in jurul la 4000 rpm cand toba incepe sa se auda mai incet si are un suierat placut la peste 100 la ora.O sa incerc sa vad ce fac cu chiuloasa am vazut azi in mare se potriveste dar nu prea am cum sa las masina acolo peste noapte si sa vad cand o fi mai liber sa aiba timp sa o monteze ca lumea.Performante deocamdata 15 secunde pe ud si ploaie pana la 100,am scos cu 0.3 secunde mai bine fata de inainte cu modificarea admisiei de la cauciuc (strangulat un pic ca era furtunul cam stramb) la o teava de inox mai larga si montata ca lumea.
oache81 is offline  
Old 16-02-05, 18:35   #9
oache81

Stage 3

Mi-am luat injectoare cu debit marit,adica ma rog injectoare de 1.8 io avand motor de 1.6.Maine o sa merg sa le montez,ca acum n-aveam cum trebuia sa fie motorul cat mai rece.Sper sa nu se innece.Decizia am luat-o dupa ce am aflat exact cea mai importanta parte a chip=tuningului si dupa un mic studiu.Calculatorul de bord ia benzina in functie de cat aer intra in motor(cand am montat filtrul am observat ca pedala de acceleratie actioneaza supapa dintre furtunul de la filtrul de aer si motor,inchizand sau deschizand in functie de cat de mult e apasata pedala.In al doilea rand ECU ( computerul de bord) trimite semnal la injectoare sa se deschida de un x ori pe secunda.Injectoarele marite se deschid tot de x ori dar lasa la fiecare deschidere mai multa benzina sa treaca prin ele,in timp ce reprogramarea ECU modifica numarul de deschideri pe secunda ale injectoarelor originale.Sper sa nu se inece dar probabil nu se va intampla pentru ca am schimbat galeria de admisie din cauciuc in inox perfect lustruit si am pus un filtru care lasa mai mult aer sa treaca decat cel original deci va prinde bine si un spor de benzina.Injectoarele sunt de pe Laguna 1.8 si au costat 1 milion bucata.
O sa revin maine cu niste detalii dupa ce le duc la curatat si montat.
oache81 is offline  
- Copyright 2026 4Tuning -