Salut am un Renault Megane 1.6 8valve
Am facut urmatoarele modificari:
Evacuare inox completa Borla,completa adica de la sonda lambda incolo,(aproximativ 20 cm de la galerie),catalizator scos
Filtru de aer PiperCross
Am gasit o chiuloasa marita pentru motorul meu si nu stiu cu cat ma va ajuta asta,si voi face o priza de aer,inca nu stiu unde(pe capota sau in fata la radiator)
Intrebarea este cu cat ma ajuta chiuloasa marita (nici nu stiu exact ce e dar am inteles in mare).Dupa aceste 2 operatii (chiuloasa si priza de aer) voi face un chiptuning daca o sa mai am bani insa vreau mai intai sa fac modificarile hardware ca sa stie cei care fac chiptuningu ce parametri sa foloseasca.
Motorul are 75CP + cat oi fi castigat din filtru si evacuare,oricum o diferenta sesizabila este la turatii joase unde parca accelereaza mai repede,timpul pana la 100 a scazut de la 15.3 pe uscat la 14.6 pe ud (probabil sub 14 pe uscat dar astept sa se opreasca ploaia).
Cam ce as mai putea sa fac la motor cu bani relativ putini (100-200 dolari) am inteles ca se poate aleza sau ceva de genul pilit pistoanele si modificat cursa lor.Daca se pricepe cineva bine il rog sa imi dea niste sfaturi,oricum nu ma astept la cine stie ce cresteri de performanta,vreau doar sa invat si eu ceva,nu prea am ce pagube sa imi produc la masina care sa ma coste foarte mult.