Go Back   Forum 4Tuning > Masini & Tuning > MASINA MEA > RENAULT > Renault tuning

Reply

Thread Tools
Old 16-01-07, 22:58   #1
GreenTea

Stage 3

Default Intrebari Jante !?

adika pentru un megane II bicorp cu motor de 1.5 diesel ... saracu are doar 85 cai !putin dar econom (3.8 in afara -5.8 in regim de bucuresti) . Intrebarea mea se leaga de jante : momentan el fiind dotat cu 205 - 55 - 16 ! as putea pune jante de 17 pe aceeasi dimensiune deoarece mi se stipuleaza in certificat ca ar fi legal ..dar eu as vrea ceva mai mare eventual mai late cu balon mai mic ! Astept sugestii la dimensiuni ... din experienta voastra sau cum aveti voi ..(1 la mana)
2 la mana ..daca`mi pun jante mai mari trebuie sa ma duc undeva la politie sa mi le treaca in certificat sau care e procedeul legal in aceasta situatie ?
3 la mana .. daca roata e mai mare normal ar fi ca indicatorul de viteza sa se dea peste cap ( sa arate diferit de viteza normala ) ... este adevarat ori ba ?
Va multumesc ..
GreenTea is offline   Reply With Quote
Old 21-01-07, 02:37   #2
alexjackal

Stage 2

Cool Re: Intrebari Jante !?

referitor la punctul 3 daca schimbi dim jantelor aproape sigur vitezometrul nu va mai indica corect, dar acest lucru poate fi rectificat din computerul de bord la service(parerea mea)

daca maresti dim jantelor si pui balon mai subtire astfel incat dim rotii nu se modifica nu are nici o treaba cred

astepta o parerea mai avizata pt ca nu sunt sigur
alexjackal is offline   Reply With Quote
Old 21-01-07, 03:11   #3
SUN

Presedinte SUN RACERS

Stage 5

SUN's Avatar

Member of:
[Moderators]
[Sun Racers]
Default Re: Intrebari Jante !?

Megane II phase 1 adica nu cel facelift venea optional cu jante de 17" iar dimensiunea anvelopelor era 205/50 R17. Megane facelift vine standard cu pachetul "drumuri grele" (garda la sol marita)=(o prostie) si de aceea jantele pe 17" optionale au disparut, lafel si ESP-ul.
Daca ai Phase 1 ar trebui sa ai trecut in talon si jantele de 17"...pentru Phase 2 (facelift) nu stiu daca sunt trecute in talon pentru k nu mai exista aceasta optiune, caz pentru care iti trebuie omologarea R.A.R. ca sa poti circula cu ele fara frica de a ramane fara talon!
In legatura cu vitezometrul: atata timp cat diametrul total al rotii nu se modifica nu vei aveai erori ale kilometrajului! Pentru a afla exact ce dimensiuni ale anvelopei iti trebuie pentru a avea eroarea minima cauta pe google "Tire Calculator" !
SUN is offline   Reply With Quote
Old 26-03-07, 14:28   #4
Kelevra

Stock

Am si eu o intrebare: Ce jante se potrivesc pe megane II -stage 1....k in toate ofertele vad 6.5 x 17, 7 x 18...etc....si eu nu stiu ce model mi se potriveste.
Pe megane pot sa pun maxim jante de 17, dar nu stiu si partea cealalta...adica
??? X 17 sau ??? X 16.
Astept raspuns dak ma poate lamuri cineva.....eventual si niste linkuri cu oferte de jante adecvate pt megane adica in 4 prezoane(cam rar se gasesc) si sa corespunda cu cifrele care le-am enumerat.
Ms anticipat!
Kelevra is offline   Reply With Quote
Old 30-03-07, 14:12   #5
feryboy
Renault Driver

Stage 5

feryboy's Avatar

Member of:
[RENAULT]

www.rims-n-tires.com
iti calculezi acolo toate variantele pe care le vrei
si jante cu 4x100 sunt destule modele trebuie sa cauti mai bine
feryboy is offline   Reply With Quote
Old 30-03-07, 15:55   #6
Kelevra

Stock

Quote:
Originally Posted by feryboy View Post
www.rims-n-tires.com
iti calculezi acolo toate variantele pe care le vrei
si jante cu 4x100 sunt destule modele trebuie sa cauti mai bine
Pai acolo mai scrie 17 X 7.0 pcd 4 X 100....la mine se potrivesc pe megane alea 17 X 7 ?
Old 30-03-07, 20:33   #7
feryboy
Renault Driver

Stage 5

feryboy's Avatar

Member of:
[RENAULT]

http://www.rims-n-tires.com/rt_specs.jsp
nu ti_am dat link direct...
aici intr_o parte pui ce ai din fabrica pe masina si in cealalta ce ai vrea sa iti pui...si faci tot felul de combinatii acolo vezi ce se potriveste ce nu...la ce iti trebuie distantiere la ce nu...
si da merg pe megane 4x100 17¨ J7 ET38 combinate cu cauciucurile corespunzatoare...megane 2 vine si din fabrica cu jante pe 17...doar pe modelele de 1,9 dCi asa ca incap fara probleme
Old 04-04-07, 13:38   #8
Kelevra

Stock

dap am inteles...chai am si gasit unele care imi plac....
Cum procedez k sa le cumpar...ma poate ajuta cineva?
Old 04-04-07, 19:34   #9
feryboy
Renault Driver

Stage 5

feryboy's Avatar

Member of:
[RENAULT]

din pacate de pe situ ala nu poti sa comanzi in romania...am incercat eu ca idee sa vad care e costul de transport pana in franta...si la niste jante care erau vreo 500 de dolari transportul mai venea ink 650...bie nu conta pretul jantelor ci doar greutatea...dar ca idee sa vezi cam la cat ar duce toata treaba...Asa ca intradevar sunt ieftine acolo si f multe modele interesante...Dar inutil pt noi
feryboy is offline   Reply With Quote
- Copyright 2026 4Tuning -