Pai hai sa-ti mai zic si eu... Asta in conditiile in care te incapatzanezi sa lasi motorul asta pe masina...
- Poti sa desfaci motorul si sa alezezi din chiulasa cam 0,8-1mm pt comprimarea motorului. Trebuie facut foarte exact calculul pt ca altfel iti vor lovi pistoanele in supape.
- Volanta usoara de urs cea de 6,3 kg. Exista si alte modele de 7-8 kg. Difera in functie de anul de fabricatie. Cele de pana in 85 sunt alea corecte... Se potrivesc si de la 5-er rechin... Tu deja ai volanta... Modificarea s-a mai facut pe forum inclusiv eu am facut-o la E36 325. Citesti pe forum...
- Se schimba bobinele de 4 cilindri cu bobine de 6 cilindri. JastinCase poate sa-ti explice mai bine cu bobinele.
- Se scoate catalizatorul... Chiar se cunoaste diferenta...
Daca te tin buzunarele ii pui clapete de acceleratie de M... ( M3 , M5 toate merg cu flansa. erau de vanzare pe forum de pe un E39. Vindea si doar 4 daca le mai are... )
Si un soft care implica si urcarea turatiei .
Asta e tot ce poti face la acest motor dar nu cred ca merita. Tu stii mai bine de ce nu vrei alt motor.
Mai sunt si alte extravagante de genul ii scoti vascul ii pui termocuplaj, pui role mai mici sau mai mari la accesorii , sisteme ce decupleaza alternatorul cand vrei sa faci o cursa.... dar cum am zis astea sunt extravagante...
Poti sa faci si "Canelurile lui Somender " in chiulasa daca te tzine...
http://www.google.ro/#hl=ro&output=s...w=1024&bih=437
Daca vrei si axe mai agresive mai scoti minim 600 de euro...
Totul depinde de tine.
Cred ca daca faci absolut toate modificarile ajungi la maxim 180 de cai. Nu cred ca poti atinge 200... Niciodata... ( Asta fara turbo sau compresor ).
Sa nu uitam ca primul M3 avea 192 de cai deci e exclus sa depasesti 192 de cai...
Daca vrei turbo sau compresor scoti minim 2000 daca vrei treaba buna cat de cat ok... Iar zic, nu cred ca merita atat...
Bafta la tunat.
Daca tot nu esti multumit cu atat poti incerca sa-ti transformi motorul intr-o replica de M3 S14B20...
Cauta pe google S14 replica. Au facut altii prin afara ce vrei tu sa faci. Erau niste combinatii cu vibrochen de diesel cu pistoane de nu stiu ce... Obtineai o cilindree de 2000 de cm . Nu mai stiu exact dar de putut se poate asa ca succes...